Overstappen met zonnepanelen

Energie vergelijken als je zonnepanelen hebt

De zomermaanden komen eraan en dat betekent dat de zonnepanelen binnenkort weer overuren maken. Fijn voor je portemonnee! Je bespaart zelfs nog extra door regelmatig van energieleverancier over te stappen en daardoor iedere keer het scherpste energiecontract af te sluiten. Dan is het wel zo handig om te weten met welke extra stappen je rekening dient te houden bij een energievergelijking als je teruglevert op het energienet. Energievergelijken.nl legt het uit.

Lees meer

Ook benieuwd hoeveel je netbeheerder van jouw energiekosten ontvangt?

Ook benieuwd hoeveel je netbeheerder van jouw energiekosten ontvangt?

Maandelijks betaal je de energierekening. Waarschijnlijk wordt het bedrag automatisch afgeschreven en sta je er nauwelijks bij stil waarvoor je precies betaalt. Vangt de energieleverancier het totale bedrag of gaat een deel ook naar andere partijen? Energievergelijken.nl vond het tijd om hier een duidelijk overzicht van te maken. Helemaal toen onlangs in de media kwam dat 61 procent van de kosten helemaal niet naar de energieleverancier gaat. Dit gegeven namen we bij Energievergelijken.nl eens onder de loep: gaat er echt ruim meer dan de helft van de energiekosten niet naar de energieleverancier, maar naar andere partijen?

Lees meer

Het leed dat de energierekening heet

Het leed dat de energierekening heet

De maandelijkse vaste lasten, ze zijn al vervelend genoeg. Het is prettig als ze gewoon worden afgeschreven, nóg prettiger als je erop kunt vertrouwen dat de afgeschreven bedragen ook kloppen. Dat wil je ook nog wel eens checken. Laat het nu net zo zijn dat de energierekening één van de meest ingewikkelde rekeningen is om te controleren….

Lees meer

Via laadpalen zonne-energie in EV's opslaa

Via laadpalen zonne-energie opslaan in elektrische auto’s: onnodig duur

Op meerdere locaties in Nederland wordt geëxperimenteerd met Smart Charging: het opslaan van zonne-energie in accu’s van elektrische auto’s. Bijvoorbeeld in de Utrechtse wijk Lombok. Via laadpalen gaat de stroom opgewekt door huishoudens naar de accu, wordt daar een tijdje opgeslagen en gaat, op het moment dat er vraag naar is, weer terug naar de huishoudens.

Lees meer