Modelcontract is wassen neus

Modelcontract schept vooral verwarring

Energieleveranciers moeten hun klanten een basiscontact kunnen aanbieden, dat is het modelcontract. Dit contract is voor onbepaalde tijd en heeft variabele tarieven. In 2012 is dit contract in het leven geroepen. Het doel is om het vergelijken van energieleveranciers makkelijker te maken voor consumenten.

Lees meer

Waarom stap je over via een energievergelijker?

Waarom je overstapt via onze energievergelijker en niet rechtstreeks via de energieleverancier

Energie vergelijken, overstappen en geld besparen. Op onze vergelijkingssite kun je binnen 5 minuten overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. We krijgen nog vaak de vraag of direct een contract aanvragen bij de leverancier niet veel goedkoper is. Daarom halen we dit (logische) misverstand graag uit de lucht!

Lees meer

Energie besparen - Energievergelijken.nl

€160 miljoen extra voor energie besparen huishoudens

Goed nieuws voor degenen die van plan zijn komend jaar energie te besparen door hun woning te verduurzamen: de overheid trekt €160 miljoen extra uit om huishoudens te helpen bij energie besparen. Deze maatregel werd ingesteld toen zes partijen vorige week een convenant over energiebesparing ondertekenden en zorgt, samen met andere maatregelen, ervoor dat huishoudens 10 petajoules (PJ) minder aan energie verbruikt hebben in 2023. Dat komt neer op het energieverbruik van 150.000 huishoudens.     

Lees meer

Overstappen energie consument tevreden

Consument zeer tevreden over overstappen energie

In 2016 zijn maar liefst 1,25 miljoen huishoudens overgestapt van energieleverancier blijkt uit de Marktmonitor van de ACM. Naast dat deze consumenten veel geld bespaarden op de energiekosten vindt een groot deel dat de overstap goed verliep. 91% geeft aan zelfs tevreden tot zeer tevreden te zijn over de overstap. Lees meer