Hoe zorgen we ervoor dat iedereen aardgasvrij kan wonen?

Aardgasvrij wonen, hoe doen we dat?

In het nieuwe regeerakkoord staat dat we in 2050 allemaal aardgasvrij moeten wonen. Eind 2021 moeten 50.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd worden die geen gas meer gebruiken. Het duurt nog wel even voordat het zover is, maar aardgasvrij wonen is wel een maatregel waar veel mensen mee te maken krijgen. 95 Procent maakt nu nog gebruik van gas. Maar als je geen gasaansluiting meer hebt, hoe verwarm je dan je huis en waarmee kook je? Dat lees je in deze blog.

Lees meer

Energieleveranciers bereiden zich voor op de toekomst

Energieleveranciers bereiden zich voor op de toekomst met extra diensten

De concurrentie op de energiemarkt is groot en steeds meer consumenten beseffen dat overstappen van energieleverancier veel geld bespaart. Voor energieleveranciers is het dus vechten om klanten te behouden en om nieuwe klanten aan te trekken. Sommige leveranciers kiezen ervoor om zich te onderscheiden, door bijvoorbeeld volledig groene energie aan te bieden of hun takenpakket uit te breiden. Ze richten zij zich niet alleen meer op de productie, inkoop en verkoop van energie, maar bieden ook extra diensten aan.

Lees meer

Modelcontract is wassen neus

Modelcontract schept vooral verwarring

Energieleveranciers moeten hun klanten een basiscontact kunnen aanbieden, dat is het modelcontract. Dit contract is voor onbepaalde tijd en heeft variabele tarieven. In 2012 is dit contract in het leven geroepen. Het doel is om het vergelijken van energieleveranciers makkelijker te maken voor consumenten.

Lees meer