Zonnepanelen automatisch verzekerd?

Blikseminslag bij je zonnepanelen? Hopelijk ben je goed verzekerd!

Met zonnepanelen op je dak bespaar je flink op je energierekening. Maar wat nou als op een dag je zonnepanelen gestolen worden of beschadigd raken door bliksem of een harde storm? Heb je ze niet goed verzekerd, ga er dan maar vanuit dat je die besparing misloopt. Dus staar je niet blind op je lage energierekening, maar bedenk bij welke zaken je nog meer moet stilstaan als je zonnepanelen installeert.

Lees meer

Altijd daltarief Essent voordelig? | Energievergelijken.nl

Altijd Daltarief van Essent stiekem Altijd Piektarief?

Wie wil dat nou niet: altijd een daltarief betalen voor je energieverbruik? Het maakt dan niet uit of je wasjes overdag of in de avonduren draait, je betaalt altijd het tarief dat geldt voor de daluren. Essent adverteert momenteel met het product: “Altijd Daltarief” en belooft een fikse besparing. Waarom is dit interessant? Omdat normaal gesproken het daltarief dat je in de avond en het weekend betaalt lager is dan het normale tarief dat je overdag betaalt. Wij zijn met Energievergelijken.nl benieuwd: is het energiecontract met Altijd Daltarief écht zo voordelig als Essent zegt? We maakten de berekening.

Lees meer

Overstappen met zonnepanelen

Energie vergelijken als je zonnepanelen hebt

De zomermaanden komen eraan en dat betekent dat de zonnepanelen binnenkort weer overuren maken. Fijn voor je portemonnee! Je bespaart zelfs nog extra door regelmatig van energieleverancier over te stappen en daardoor iedere keer het scherpste energiecontract af te sluiten. Dan is het wel zo handig om te weten met welke extra stappen je rekening dient te houden bij een energievergelijking als je teruglevert op het energienet. Energievergelijken.nl legt het uit.

Lees meer

Ook benieuwd hoeveel je netbeheerder van jouw energiekosten ontvangt?

Ook benieuwd hoeveel je netbeheerder van jouw energiekosten ontvangt?

Maandelijks betaal je de energierekening. Waarschijnlijk wordt het bedrag automatisch afgeschreven en sta je er nauwelijks bij stil waarvoor je precies betaalt. Vangt de energieleverancier het totale bedrag of gaat een deel ook naar andere partijen? Energievergelijken.nl vond het tijd om hier een duidelijk overzicht van te maken. Helemaal toen onlangs in de media kwam dat 61 procent van de kosten helemaal niet naar de energieleverancier gaat. Dit gegeven namen we bij Energievergelijken.nl eens onder de loep: gaat er echt ruim meer dan de helft van de energiekosten niet naar de energieleverancier, maar naar andere partijen?

Lees meer

Het leed dat de energierekening heet

Het leed dat de energierekening heet

De maandelijkse vaste lasten, ze zijn al vervelend genoeg. Het is prettig als ze gewoon worden afgeschreven, nóg prettiger als je erop kunt vertrouwen dat de afgeschreven bedragen ook kloppen. Dat wil je ook nog wel eens checken. Laat het nu net zo zijn dat de energierekening één van de meest ingewikkelde rekeningen is om te controleren….

Lees meer