Energie vergelijken en overstappen

De verwachting van de energieprijzen 2017? Je gaat meer betalen

Twee maal per jaar bepalen energieleveranciers de energieprijzen. In januari en in juli. De verwachting is dat de prijzen van stroom en gas begin 2017 stijgen.

In tegenstelling tot de afgelopen drie jaar is de verwachting dat de prijzen in januari 2017 stijgen in plaats van dalen. Voor een groot deel ligt dit in de prijsontwikkeling op de markt voor kolen en gas. Deze prijzen stijgen de laatste maanden weer. Daarbij komt er meer vraag naar energie, waardoor de prijzen stijgen. Ook de belastingen en opslag- en transporttarieven zijn van invloed.

Lees meer

Groene stroom opwekken van zonnepanelen elders

Zonnepaneel van jou, zonnepaneel van mij, van ons allebei

Niet iedereen heeft de beschikking over een eigen dak. Bijvoorbeeld als je in een flat woont. Hierdoor is duurzaam energie opwekken via eigen zonnepanelen niet voor iedereen weggelegd. Toch is er een groeiende behoefte bij mensen aan goedkope, groene energie en het bijdragen aan duurzaamheid. Je kunt dan investeren in zonnepanelen die elders liggen en hier je rendement uithalen. Zo is het voor iedereen mogelijk zijn groene steentje bij te dragen. De alternatieven schieten als paddestoelen uit de grond. We zetten de meest recente projecten voor je op een rij.
Lees meer