Hoe duurzaam zijn andere landen in Europa?

Weet jij hoe het ervoor staat met de duurzame doelen van onze buurlanden? Zijn ze duurzamer of minder duurzaam dan ons land?  Regelmatig hoor je in het nieuws dat we een ‘record hoeveelheid zonne-energie opgewekt’. Klinkt best goed toch zou je zeggen, maar eerlijk gezegd mag Nederland er nog wel een groen tandje bijzetten. We staan namelijk onderaan de ladder wat betreft de productie van groene energie.
Lees meer

Spoedaanvraag energie regel je in enkele stappen

Spoedaanvraag energie: zo regel je dat!

Plof, er valt een brief van je netbeheerder op de deurmat. Met het verzoek: regel zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier. Er is dus een spoedaanvraag voor je energie nodig voordat je wordt afgesloten van het energienet en je geen gas en stroom meer hebt. Reden tot paniek? Nee dat niet, want handel je snel dan leveren sommige energieleveranciers al binnen 24 uur energie.

Lees meer

Hoe goed is jouw woning geïsoleerd?

Hoe weet ik of mijn woning goed geïsoleerd is?

Heeft jouw woning spouwmuurisolatie? Is je vloer goed geïsoleerd? Niet iedereen heeft direct antwoord op deze vragen. Terwijl het steeds belangrijker wordt om je huis goed te isoleren. Voor de comfort, om zuinig met energie om te gaan, voor het milieu en een lage energierekening en ook een belangrijke: de waarde van je woning stijgt. Mooi meegenomen voor als je je huis ooit een keer wil verkopen.

Lees meer

Energietips voor als je op vakantie gaat

Energietips voor als je op zomervakantie gaat

De zomer is in volle gang en dat betekent voor de meesten een leuke vakantie naar de zon, de bergen of een mooie stad. Meestal kom je weer vol met energie terug. Dan wil je natuurlijk niet dat je woning tijdens je vakantie wel veel energie verbruikt. Daarom hier tips om zo energiezuinig mogelijk op vakantie te gaan!

Lees meer

Het klimaatakkoord met de hoofdlijnen waardoor we de helft minder CO2 uitstoten in 2030

Het klimaatakkoord: wat er is afgesproken

In 2030 moet onze CO2-uitstoot verminderd zijn met 49 procent ten opzichte van 1990. Daarvoor moeten we wel aan de bak dus zijn de hoofdlijnen van het klimaatakkoord opgesteld; plannen waardoor we duurzamer met de aarde omgaan. Onder andere het Planbureau voor de Leefomgeving rekent nu uit of we met dit akkoord over elf jaar werkelijk tonnen minder CO2 uitstoten of dat het akkoord toch nog aangescherpt moet worden.

Lees meer

welke energieleverancier kies jij?

Welke energieleverancier kies jij?

Er zijn in Nederland tientallen energieleveranciers die ook nog eens verschillende energiecontracten aanbieden; maak daar maar eens een keuze uit! Hoe meer keuze je hebt, hoe lastiger het wordt. Op Netflix heb je waarschijnlijk ook niet binnen een minuut de perfecte film uitgekozen. Sta je voor een grote schap met snoep, dan is opeens alles lekker. Tóch is het kiezen van een energieleverancier niet zo lastig als je wellicht vermoedt…

Lees meer