Kies jij voor een bekende of onbekende energieleverancier?

Overstappen naar een onbekende energieleverancier

Er zijn waaghalzen die met gemak overstappen naar een voor hun onbekende energieleverancier, maar er is ook een grote groep die de voorkeur geeft aan de grote bekende leveranciers. Zoals Eneco of Nuon. Laatst was er een onderzoek van nieuwssite Energeia en die vroeg aan ons en andere energievergelijkers waar de meeste mensen naar overstappen. Nuon kwam als winnaar uit de bus. Natuurlijk is een keuze voor een gevestigde energieleverancier een juiste keuze, maar als je nog meer kunt besparen door naar een relatief onbekende leverancier over te stappen, waarom zou je dit dan niet doen? Wij leggen je uit waarom ook onbekende leveranciers betrouwbaar zijn.

Lees meer

de salderingsregeling wordt vanaf 2020 een subsidieregeling

De salderingsregeling verandert per 2020, maar hoe?

Voor de zomer is de opvolger van de salderingsregeling bekent. Wie zonnepanelen heeft of overweegt ze aan te schaffen, is waarschijnlijk heel benieuwd met welk  voorstel de overheid komt. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft namelijk beloofd om nog voor deze zomer duidelijkheid te geven over de salderingsregeling. Één ding is al wel bekend: het wordt een subsidieregeling.

Lees meer

energie besparen doe je nu overheidscampagne

Waarmee verduurzaam jij je huis voor energiebesparing?

Niet morgen, overmorgen of volgende week, maar nu energie besparen in je woning; dat wil de overheid bereiken met de campagne ‘Energie besparen doe je nu’. Dat we in Nederland flink wat energie moeten besparen weten we inmiddels wel. En dat we dit moeten doen om ons CO2-uitstoot te verminderen is je vast ook bekend. Maar hoe jij als huiseigenaar hier zelf invloed op hebt, is misschien niet altijd even duidelijk. Welke mogelijkheden zijn er, wat kost het en wat levert het op in energiebesparing en geld? De overheid geeft hier antwoord op met de campagne die eigenlijk al sinds 2016 bestaat en nu weer een boost krijgt.

Lees meer

cashback bij je energiecontract zorgt dat je jaarlijks veel bespaart 2

Cashback: de reden waarom jij €250,- terugkrijgt op je energierekening

Wij Hollanders zijn gek op kortingen. We rijden met liefde om voor een euro korting op onze hamburger of een gratis flesje cola bij ons menu. Niet zo gek dus dat ook energieleveranciers kortingen aanbieden bij hun energiecontracten. De cashback welteverstaan. Een korting die snel verdiend is en je aanzienlijk meer oplevert dan die ene euro op je hamburger.

Lees meer

Waar komt je groene stroom vandaan als het niet waait?

Waar komt je groene stroom vandaan als het niet waait en de zon niet schijnt?

Stel, Je bent lekker duurzaam geweest, want je hebt gekozen voor een duurzame energieleverancier die windenergie en/of zonne-energie aanbiedt. Dan breekt de dag aan dat het windstil is, of het de hele dag bewolkt is en regent. Waar komt je duurzame stroom dan vandaan? Een interessante vraag waar we het antwoord op wilden weten.

Lees meer

De energierekening in 2018 stijgt flink

Je energiekosten stijgen flink in 2018

Volgend jaar betaal je flink meer voor je energieverbruik doordat alle onderdelen van de energierekening stijgen. Het meeste impact op je energierekening heeft de verhoging van de overheidsheffingen.

Eerst even de basis: je energierekening bestaat uit 3 onderdelen:

  • De energiebelasting en ODE (van de overheid)
  • De netbeheerkosten (van de netbeheerder)
  • De leveringskosten (van de energieleverancier)

Lees meer