Dubbel tarief of enkel tarief: wat is goedkoper?

Een dubbel tarief of een enkel tarief: wat is goedkoper?

Stel, jij en je buurman hebben een slimme meter: hij betaalt een dubbel tarief voor zijn stroom en jij een enkel tarief. Je buurman betaalt vanwege het dubbel tarief voor zijn stroomverbruik in de avonduren en in het weekend minder dan voor zijn verbruik overdag. Terwijl jij met je enkel tarief altijd één en dezelfde prijs betaalt voor je stroomverbruik. Wie is er dan voordeliger uit? Dat leggen we je uit in deze blog.

Lees meer

De energietransitie bevat ook nadelen

5 nadelen van onze energietransitie

We zitten middenin de energietransitie. Wat inhoudt dat we van vervuilende, fossiele brandstoffen (steenkolen en aardgas) overgaan op volledig duurzame energiebronnen (windmolens en zonnepanelen). Met als uiteindelijke doel om klimaatverandering tegen te gaan. Natuurlijk is de energietransitie noodzakelijk willen we de aardbol redden, maar aan deze transitie kleven wel nadelen. We noemen er vijf.

Lees meer

Energiecontract verlengen of overstappen: wat is goedkoper?

Energiecontract verlengen? Alleen als je onnodig teveel wilt betalen

Loopt je energiecontract bijna af dan kun je verlengen bij je huidige energieleverancier of overstappen naar een andere leverancier. Maar wat is de voordeligste optie? Tegenwoordig benaderen steeds meer energieleveranciers je al 3 maanden voordat je energiecontract eindigt met een verlengingsaanbod. Of je die alvast wilt accepteren? Maar voordat je op dat aanbod ingaat, is het goed om ook het aanbod van andere leveranciers op de energiemarkt te bekijken. Want voor je het weet betaal je veel te veel voor je gas en stroom.

Lees meer