8 manieren om van je lelijke verwarming een pronkstuk te maken

Verwarmingen zijn voor velen van ons een noodzakelijk goed. Je wil ’t natuurlijk wel lekker warm hebben in huis! Jammer dat radiatoren soms minder mooi ronduit lelijk zijn… Hieronder geven we je acht tips waarop je je lelijke verwarming kan verhullen.

1. Plaats een radiator cover over je verwarming heen

Verwarming0
De meest voor de hand liggende oplossing om je lelijke verwarming weg te werken is een radiator cover. Ze zijn verkrijgbaar in standaardformaten en als je een beetje handig bent, kan je ‘m natuurlijk ook zelf in elkaar knutselen. De vraag is natuurlijk wat een radiator cover doet met de efficiëntie van je verwarming. Sommigen zeggen dat het tot 20% warmteverlies kan leiden, terwijl anderen juist beweren dat een radiator cover (met de juiste middelen, zoals radiatorfolie) de warmte juist efficiënter de kamer in brengt. Wat het antwoord hier precies op is weten we niet – maar een radiator cover is in ieder geval een makkelijke manier om onaantrekkelijke radiatoren te verstoppen.

2. Maak van je verwarming een boekenkast

Verwarming1
Tenzij je alleen maar dikke meesterwerken in je kast hebt staan, kan je een oldfashion radiator ook gebruiken als opbergplek voor boeken. Creatief en ruimtebesparend!

3. Tover je verwarming om tot meubelstuk

Verwarming2
Zo heb je tenminste altijd lekker warme billen :-)

4. Maak er een knus leeshoekje van

Verwarming4
Zeg nou zelf: er bestaat toch niets beters dan met een goed boek wegkruipen in een warm hoekje? Als je een stevige houten bank om je verwarming in een erker heen bouwt, dan heb je dat zo voor elkaar!

5. Plak je verwarming vol met mooie magneten

Verwarming6
Met een stel fleurige magneetjes fleurt je verwarming behoorlijk op.

6. Creëer een knusse studiehoek

Verwarming7
Een bureautje op maat zorgt ervoor dat je nooit meer met koude voeten achter je laptop zit.

7. Ideale toevoeging in de kinderkamer

Verwarming5
Een verwarming vermomd als schaap. De muurschildering in deze kinderkamer weet goed gebruik te maken van de radiator.

8. Geen geschikte oplossing gevonden? Go wild!

Verwarming3
Als je die saaie radiator echt niet te verstoppen valt, maak ‘m dan gewoon het middelpunt van de kamer door een hip contrast te creëren met de kleur van je muur.

Heb jij nog creatieve oplossingen?

Wij horen het natuurlijk graag als je zelf nog een creatieve manier hebt bedacht om je lelijke verwarming te verhullen. Laat het ons weten in de reacties.

Naast dat je radiator een doorn in het gooi kan zijn, verbruik die natuurlijk ook een hoop energie. Kijk snel wat je kunt besparen in onze energievergelijker, dan heb je creatieve oplossing alweer bekostigd.

» Energie vergelijken

Reageer