Doe mee met de Warmetruiendag en zet je verwarming lager

Bespaar energie, doe mee met de Warmetruiendag!

Aanstaande vrijdag 5 februari organiseert energieleverancier Greenchoice, in samenwerking met Het Klimaatverbond Nederland, wederom de Warmetruiendag. Doe mee! Trek je meest warme en kekke trui aan en zet je verwarming een standje lager. Door mee te doen bespaar je niet alleen op je energierekening, maar draag je ook je steentje bij aan een schoner milieu. Onder andere Mart Smeets, Donald Duck, Helga van Leur, Prinses Laurentien en Art Rooijakkers gingen je de voorgaande jaren al voor.

Waarom meedoen aan de Greenchoice Warmetruiendag?

De trui staat symbool voor hetgeen je zelf kunt doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming minimaal 1 graad lager te zetten, bespaar je per graad 6 procent energie en dus 6 procent CO2-uitstoot.

Geschiedenis Warmetruiendag

Vrijdag is de tiende editie van de Warmetruiendag. Het initiatief vindt jaarlijks in februari plaats. De actie werd in 2007 in het leven geroepen om het Kyoto-protocol (verdrag om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen) te vieren. Tussen 2007 en 2012 werd de Warmetruiendag georganiseerd door Het Klimaatverbond Nederland (een netwerk van lokale overheden). Sinds 2013 organiseert Het Klimaatverbond deze dag samen met energieleverancier Greenchoice.

Energievergelijken.nl doet mee met de Warmetruiendag, jij ook?

Bij Energievergelijken.nl zijn we vrijdag lekker warm gekleed en zetten we de verwarming een standje lager. En jij? Doe jij vrijdag ook mee? Mobiliseer je familie, vrienden en collega’s, trek een dikke trui uit de kast en zet de thermostaat lager! Als iedereen meedoet, kunnen we samen op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. Op warmetruiendag.nl vind je meer informatie, nieuws en diverse voorbeelden van acties.

Jaarlijks besparen op je energierekening door over te stappen

Wist je dat je ook flink kunt besparen op je energierekening door over te stappen? Energievergelijken.nl is de actuele en onafhankelijke energievergelijker. Wij helpen je graag met het vergelijken van al het energieaanbod op de markt en zorgen dat je eenvoudig en snel kunt overstappen van energieleverancier. Bekijk al ons aanbod, stap over en bespaar zo jaarlijks honderden euro’s.

Reageer