Greenchoice beste energieleverancier

Energieleverancier Greenchoice is het afgelopen half jaar de beste energieleverancier geweest. Dit is het resultaat van het tevredenheidsonderzoek van Energievergelijken.nl. Bijna 9.000 bezoekers van de energievergelijkingssite hebben het afgelopen half jaar sterren gegeven aan hun energieleverancier.

Nieuwe top drie energieleveranciers

De uitslag betekent een plek winst voor Greenchoice, en stoot daarmee Electrabel van de eerste plek. Ook Qwint wint een plek, en komt daarmee op nummer twee. De top drie wordt compleet gemaakt door Energiedirect.nl, die maar liefst drie plekken stijgt ten opzichte van een half jaar geleden. Het gemiddelde van de sterren is omgerekend in een cijfer. Deze cijfers zijn de basis van de onderstaande ranglijst.

POSITIEENERGIELEVERANCIERCIJFER
1 beste energieleverancier (+1)Greenchoice8,2
2 beste energieleverancier (+1)Qwint8,0
3 beste energieleverancier (+3)Energiedirect.nl7,6
4Delta Comfort7,6
5 beste energieleverancier (+7)United Consumers7,5
6 beste energieleverancier (+9)Anode7,5
7 beste energieleverancier (-6)Electrabel7,4
8 beste energieleverancier (-3)Dong Energy7,4
9DGB Energie7,3
10 beste energieleverancier (-3)E.ON7,2
11 beste energieleverancier (+3)Atoomstroom7,2
12 beste energieleverancier (-3)Eneco7,2
13 beste energieleverancier (-2)Essent7,2
14 beste energieleverancier (-4)MAIN Energie7,1
15 beste energieleverancier (-6)Nuon7,1
16 beste energieleverancier (+2)BudgetEnergie6,8
17 beste energieleverancier (-4)Oxxio6,7
18 beste energieleverancier (-2)Nederlandse Energie Maatschappij6,7
19 beste energieleverancier (-2)Innova Energie6,7
20 beste energieleverancier (-2)Robin Energie6,4
21Orro Energy (* failliet)5,5

Verschuiving van de beste energieleveranciers

Waar Electrabel in het vorige onderzoek nog goed scoorde, bekleedt de energieleverancier nu slechts de zevende positie en is het cijfer gedaald van een 8,3 naar een 7,4. Hiermee is Electrabel ook gelijk de grootste daler in de lijst. Greenchoice neemt de eerste plaats over en scoort een 8,2. De grootste stijger wat betreft cijfer is prijsvechter BudgetEnergie. In het vorige onderzoek kreeg deze leverancier nog een onvoldoende (5,3), nu is de energieleverancier beoordeeld met een 6,8.

De grootste zijn niet de beste energieleveranciers

Opvallend aan de scores is dat de top tien energieleveranciers vrij dicht bij elkaar liggen. Klaarblijkelijk zijn mensen behoorlijk tevreden over hun energieleverancier. ‘Toch zien we 30% meer overstappers dan dezelfde periode vorig jaar’, aldus Marc-Peter Pijper van Energievergelijken.nl. ‘Mensen zien grote prijsverschillen met hun huidige contract en zijn tegenwoordig eerder geneigd over te stappen, mede omdat het zo eenvoudig is op internet.’ Greenchoice en Qwint steken boven de rest uit en mogen zich de beste energieleveranciers noemen. Tussen plaats 3 en plaats 15  zit echter maar 0,5 punt verschil, wat betekent dat het erg dicht bij elkaar zit. De drie grootste energieleveranciers (Nuon, Eneco en Essent) bevinden zich in dit grote middenstuk, maar scoren wel net onder het gemiddelde van een 7,3.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Ben je benieuwd hoe groot het prijsverschil is tussen jouw energiecontract en de actie aanbiedingen die energieleveranciers doen op Energievergelijken.nl? Vergelijk dan alle energiecontracten en zie meteen wat je kunt besparen. Kijk ook altijd naar het aantal sterren dat aan een leverancier wordt toegekend. Ook worden er per leverancier nog onderzoeksresultaten getoond van de Consumentenbond en Consuwijzer.  Lees hier de resultaten van het vorige tevredenheidsonderzoek, waar ruim 4.000 bezoekers aan meededen.

Reageer

2 reacties

  1. hans jacobs

    Ook zonder ervaring met hen als leverancier, dacht ik wel positief over Greenchoice. Ze doen niet mee aan acties, zijn gewoon scherp in hun prijzen, en leveren alles “groen”‘ . Hoewel je bij waterkracht volgens mij wel vraagtekens kunt zetten. Maar dat kan ook, om andere redenen, bij zonne- of windenergie.(prijs, rendement, gebrek aan constantheid). Goed initiatief, dit tevredenheidsonderzoek.

    • Hoi Hans, dank voor jouw reactie! Ze stunten inderdaad niet met hoge kortingen, maar hebben een zeer scherpe prijs per eenheid. Wat betreft de duurzame opwekkingsmethoden, zal hier in de toekomst nog veel aan veranderen, waardoor er er meer rendement wordt behaald voor een kleinere prijs. Het is in ieder geval goed dat meerdere energieleveranciers de focus op groene energie hebben gelegd en dat we een beetje vooruit kunnen kijken.