lagere rekening 2020

Blijft de belofte voor een lagere energierekening in 2020 nog staan?

Herinner je het nog? Het kabinet maakte een blunder door te rekenen met oude cijfers van de energierekening, daardoor deden de premier en minister van Economische Zaken de belofte dat de energierekening in 2020 wel omlaag zal gaan. Maar kunnen ze deze belofte wel waarmaken? Volgens het FD niet.

Kabinet blunderde met oude cijfers

In februari kwam het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) naar buiten dat de energierekening toch een stuk duurder  zou worden in 2019. Echter, bleek dat het kabinet de berekening van de energierekening had gebaseerd op verouderde cijfers. Terwijl verschillende organisaties in december al aangaven dat de energierekening met € 334 zou gaan stijgen. Toen daar vragen aan de minister over werden gesteld, werd dat afgedaan als bangmakerij. Uiteindelijk bleek toch dat consumenten veel meer energiekosten in 2019 kwijt zouden zijn.

Lagere energierekening in 2020

Als gevolg deden de premier en de minister van Economische Zaken voor de provinciale statenverkiezingen de belofte dat de energienota voor burgers in 2020 naar beneden zou gaan.

In aanloop naar Prinsjesdag,de dag dat de Rijksbegroting en de Miljoenennota bekend worden gemaakt, is er nog te weinig geld beschikbaar om de energierekening te verlagen in 2020. Zo geeft fiscalist en publicist Michiel Spanjers in het weekblad Fiscaal Recht aan. Spanjers laat weten dat er nog een gat van ongeveer € 300 miljoen moet worden goedgemaakt. Er moet dus meer geld beschikbaar komen wil het kabinet zich aan deze belofte kunnen houden.

 

Hoe kan je toch besparen op je energierekening?

Energie vergelijken heb je zo gedaan. Vul onze energievergelijker in en kijk wat jij kunt besparen. Misschien kan je dit maandelijks best wat euro’s schelen. En stap je over? Dan wordt alles voor je geregeld.

» Energie vergelijken

Reageer