Energieleverancier in the spotlight: Pure Energie

Sinds enige tijd vind je in onze vergelijker ook aanbiedingen van Pure Energie. Vandaag lichten we deze energieleverancier uit. Ben je geïnteresseerd in 100% groene stroom van eigen bodem? Lees dan dit blog. We vertellen je meer over Pure Energie.

Wat is Pure Energie?

Pure Energie, opgericht door Alfons Wispels, is de energieleverancier uit het oosten van het land (Enschede). Deze leverancier maakt onderdeel uit van Raedthuys. Deze laatste is al ruim 20 jaar actief. Raedthuys ontwikkelt en beheert veel windmolenparken in Nederland. Pure Energie wekt uitsluitend 100% groene stroom op uit Nederland. 99% van de stroom die het bedrijf opwekt, is afkomstig uit windenergie, 1% is afkomstig uit zon.

De 7 garanties

Deze energieleverancier werkt volgens 7 garanties:

  • Groenste stroom van Nederland: het bedrijf wekt zelf stroom op uit eigen windprojecten en zonprojecten. De parken bevinden zich uitsluiten in Nederland.
  • Er wordt niet meer verkocht dan wordt opgewekt: Pure Energie heeft door heel Nederland windmolens staan. Deze molens hebben een bepaalde capaciteit. Er worden dus nooit meer huishoudens aangesloten dan de windmolen aan kan. Bij Pure Energie is er dus geen sprake van stroomimport.
  • Consument kiest zijn eigen windmolen: deze energieleverancier stelt je in staat om zelf te kiezen waar uit Nederland je windenergie vandaan komt. Zo heeft de leverancier windparken in bijvoorbeeld Zeeland, Brabant, Flevoland en Gelderland.
  • Scherp en eerlijk tarief: op de site is te lezen dat Pure Energie zich inzet zodat iedereen in Nederland kan beschikken over duurzame energie. Daarom werken ze met scherpe tarieven, zonder verrassingen of addertjes onder het gras.
  • Milieu en samenleving staan hoog in het vaandel: 10% van de winst schenkt Pure Energie aan goede doelen die zich richten op milieu, duurzaamheid en samenleving. De overige 90% steekt het bedrijf in realisatie van duurzame energieprojecten.
  • Klanten worden beloond: Pure Energie belooft haar klanten te belonen, door bijvoorbeeld scherpe aanbiedingen.
  • Contact wordt altijd en overal op prijs gesteld: de energieleverancier is op Pure Energie de groenste energieverschillende manieren bereikbaar en belooft snel en correct antwoord te geven.

Groenste energieleverancier van Nederland

Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu, HIVOS, WISE en WNF hebben Pure Energie zelfs tot drie keer toe (2014, 2015, 2016) verkozen tot de groenste energieleverancier van Nederland. Het bedrijf scoorde drie keer achter elkaar een 10 als het gaat om groene stroom.

Interesse in groene stroom uit Nederland?

Interesse in echt groene stroom van eigen bodem? Energie vergelijken en overstappen is eenvoudig en zo geregeld via Energievergelijken.nl. In onze vergelijker vind je alle aanbieders van groene stroom in één overzicht. Op dit moment heeft Pure Energie de beste groene energie-aanbieding.*

pure energie

*De berekening is gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden (3.650 kWh en 1.550 m3) met de postcode 1234 AB. Peildatum is 17-05-2016.

Reageer