Waarom je buurman veel minder voor gas en stroom betaalt

Waarom je buurman veel minder voor zijn gas en stroom betaalt

Een verjaardagsfeestje bij de buren is een fantastisch moment om het te hebben over je energiekosten. Bijvoorbeeld hoe hoog die zijn, terwijl je voor je gevoel echt zuinig omgaat met energie; je hebt overal ledlampen die je niet onnodig laat branden en je neemt een korte douche. Vervolgens verkondigt je buurman vrolijk aan dat zijn energiekosten een schijntje zijn, terwijl hij in een soortgelijk huis woont en dezelfde gezinsgrootte heeft. Hoe kan het nou dat de een veel meer aan gas en stroom kwijt is dan de ander? Een tip: wees alert op je energiecontract en lees vooral even dit artikel. Want hierin staat wat je daarvoor moet doen.

Hop jaarlijks voor een scherp tarief

Jaarlijks hoppen van energieleverancier is een simpele manier om je energiekosten zo laag mogelijk te houden. Loyaal zijn aan je energieleverancier levert je niet veel op. Het zit namelijk zo:

Stel, jouw energiecontract loopt binnenkort af en je vraagt geen nieuw contract aan. Je blijft dan niet je huidige scherpe actietarieven betalen, maar je gaat over op de variabele tarieven van de energieleverancier. Die horen bij een variabel energiecontract zonder einddatum. Prima zou je denken. Wel als je onnodig teveel wilt betalen, want je betaalt opeens veel meer voor je gas- en stroomverbruik dan voorheen. Variabele energietarieven zijn namelijk duurder dan de actietarieven bij een energiecontract met een bepaalde einddatum.

Dit kan weleens een belangrijke reden zijn waarom jouw buren veel minder aan de energieleverancier kwijt zijn. Jaarlijkse overstappers hebben vaak het voordeligste energiecontract, omdat zij altijd actietarieven betalen. Mits zij op de juiste manier overstappen, maar hierover later meer.

Ga voor die welkomstkorting

Als bedankje dat jij bij een energieleverancier klant wordt, geeft hij vaak een welkomstkorting, een cashback, of hoe je het ook wilt noemen. Na een jaar of na tien maanden ontvang je een bepaald bedrag terug. De hoogte van een van de cashbacks die op dit moment via onze energievergelijker wordt aangeboden, is het ‘luttele’ bedrag van € 210,-. Toch mooi als je dit over een jaar op je rekening gestort krijgt, terwijl je hier weinig moeite voor hoefde te doen.

“Ieder jaar weer binnen een paar minuten een paar honderd euro verdienen. Hoe mooi en makkelijk wil je het hebben?”

Aldus een jaarlijkse overstapper

De welkomstkorting is daarom ook een belangrijke reden om jaarlijks te switchen van energieleverancier. Ieder jaar overstappen betekent ieder jaar opnieuw een welkomstkorting. Is dit ook een reden waarom jij duurder uit bent dan je buren?

P.s.. Regel je het energiecontract via Energievergelijken.nl dan ontvang je een mailtje als het jaarlijkse overstapmoment er weer aankomt. Lekker makkelijk! Vergeet je nooit over te stappen en ga je nooit teveel betalen.

Via een energievergelijker is voordeliger dan rechtstreeks bij de energieleverancier

Eerder noemde we al even dat er een ‘juiste’ manier is om over te stappen. Hiermee bedoelen we dat wanneer je écht de scherpste gas- en stroomtarieven wilt, je het energiecontract het beste kunt aanvragen via een online energievergelijker. Hiervoor is een logische verklaring.

Wij vergelijken het aanbod van alle energieleveranciers. Jij voert in wat je energieverbruik is en wij tonen op een overzichtelijke manier welk aanbod van alle energieleveranciers voor jouw verbruik het voordeligst is. Dit betekent dat de energieleveranciers behoorlijk met elkaar moeten concurreren willen ze als voordeligste naar voren komen en zo nieuwe klanten aantrekken. Vandaar die scherpe tarieven.

Stel dat jij met de energieleverancier aan de telefoon hangt over een aanbod, dan ben je niet in de mogelijkheid om dit met vijf aanbiedingen van andere leveranciers te vergelijken. Kat in het bakkie, denkt de telefonische verkoper, ik hoef niet het laagste energietarief aan te bieden.

Vraag eens aan de buren hoe zij het energiecontract afsluiten. Vast en zeker via een online energievergelijker 😊.

Vast of variabel?

Een vast energietarief, dus waarbij je het komende jaar weet wat je per kWh stroom en M3 gas betaalt, is voordeliger dan een variabel energietarief. Ten minste, dat is wat wij in alle jaren van ons bestaan hebben geleerd. Bovendien wijzigt een variabel energietarief twee keer per jaar, in januari en in juli. Onzekerder dan vaste tarieven dus. Op dit moment, lente 2018, zien we dat de energieprijzen de afgelopen tijd vooral zijn gestegen. Dus wie weet dat de variabele tarieven per 1 juli ook stijgen. ‘Wie weet’ inderdaad, want wij hebben geen glazen bol en kunnen daarom de energieprijzen niet voorspellen.

Jouw succesverhaal

Dus kort samenvattend wat jij de volgende keer op het verjaardagsfeestje kunt vertellen:

Stap jaarlijks over van energieleverancier. Je hebt dan de scherpste tarieven en krijgt iedere keer een mooie welkomstkorting. Via een online energievergelijker kom je aan het scherpste tarief voor gas en stroom en kies bij voorkeur voor vaste tarieven. Die zijn vaak goedkoper dan variabele energietarieven en je weet ten minste waar je aan toe bent het komende jaar. Voor je dit mooie verhaal kunt vertellen, is het wel handig om daadwerkelijk dat voordelige energiecontract te regelen. Maak daarom nu een vergelijking.

Energie vergelijken

Reageer