Greenchoice opnieuw beste energieleverancier

Opnieuw is Greenchoice door de bezoekers van Energievergelijken.nl uitgeroepen tot beste leverancier. In de periode van 1 maart 2013 tot 1 september 2013 zijn er bijna 8.000 stemmen uitgebracht waarbij Greenchoice aan het langste eind trok. Met hetzelfde cijfer als vorig halfjaar troefden ze de concurrentie ruimschoots af. De cijfers komen tot stand doordat bezoekers van Energievergelijken.nl sterren kunnen geven aan hun huidige leverancier.

Verschuiving in de top 3

Opvallend is het binnenkomen van leveranciers Anode en United Consumers die eigenlijk maar net beter scoorden dan het vorige halfjaar. Zij vervangen dit halfjaar Qwint en Energiedirect.nl in de top 3 beste energieleveranciers. Zowel Anode als United Consumers scoren een 7,6, maar liefst 0,6 punten minder dan de beste energieleverancier Greenchoice. Hieronder een overzicht van de scores en stijgingen of dalingen ten opzichte van het vorige halfjaar.

POSITIEENERGIELEVERANCIERCIJFER
1 beste energieleverancierGreenchoice8,2
2 beste energieleverancier (+4)Anode7,6
3 beste energieleverancier (+2)United Consumers7,6
4 beste energieleverancier (-1)Energiedirect.nl7,5
5 beste energieleverancier (-1)Delta Comfort7,5
6 beste energieleverancier (+1)Electrabel7,4
7 beste energieleverancier (-5)Qwint7,4
8 beste energieleverancierDong Energy7,3
9Huismerk Energie7,2
10 beste energieleverancier (+3)Essent7,2
11 beste energieleverancier (+1)Eneco7,1
12 beste energieleverancier (-2)E.ON7,1
13 beste energieleverancier (+1)MAIN Energie7,1
14 beste energieleverancier (+1)Nuon7,0
15 beste energieleverancier (+1)BudgetEnergie7,0
16 beste energieleverancier (+2)Nederlandse Energie Maatschappij6,8
17 beste energieleverancier (-6)Atoomstroom (*Gestopt met leveren)6,8
18 beste energieleverancier (-1)Oxxio6,6
19 beste energieleverancier (+1)Robin Energie6,5
20 beste energieleverancier (-11)DGB Energie6,1
21 beste energieleverancier (-2)Innova Energie6,1

Gemiddelde score omlaag

Over het algemeen zijn er weliswaar meer stijgers dan dalers, maar de gemiddelde beoordeling is met 0,2 omlaag gegaan van 7,3 naar 7,1. Wat wel weer duidelijk zichtbaar is, evenals vorig halfjaar, is hoe dichtbij de leveranciers bij elkaar zitten. De beste energieleverancier komt duidelijk naar voren, maar de nummer 2 en de nummer 15 liggen slechts 0,6 punten uit elkaar. Ter vergelijking, dit ligt even ver uit elkaar als de nummers 1 en 2.

De grote drie wederom niet de beste energieleverancier

De kleinere, jongere leveranciers winnen het toch nog vaak van de grote jongens (de oude regioleveranciers). Voor de derde keer op rij is te zien dat Nuon, Eneco en Essent elkaar op de hielen zitten en altijd rond het gemiddelde te vinden zijn. Leuk detail is dat Huismerk Energie als groene nieuwkomer op de energiemarkt gelijk boven het gemiddelde weet te scoren en de grote drie aftroeft met een 7,2.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Naast de beoordeling die bezoekers van onze website geven aan de leveranciers is de prijs van een bepaald contract toch wel bepalend in het maken van een goede keuze. In vrijwel alle gevallen is overstappen naar een goedkoper energiecontract de beste optie. Je kunt bij ons altijd even energieleveranciers vergelijken en als je er niet uitkomt, helpen we je graag onafhankelijk bij het maken van een goede keuze. We geven dan een advies aan de hand van jouw eisen. Bel voor een onafhankelijk advies gratis naar 0800 25 111 55.

Hier vind je de onderzoeksresultaten van het vorige halfjaar