Greenchoice vierde keer op rij beste energieleverancier

Bijna 10.000 Bezoekers van Energievergelijken.nl hebben weer een cijfer gegeven aan hun huidige energieleverancier. Greenchoice is voor de vierde keer op rij het best gewaardeerd door haar klanten en dus weer uitgeroepen tot beste energieleverancier. De Rotterdamse groene energieleverancier heeft een nog hogere beoordeling gekregen dan een half jaar geleden. Ze gaan van een 8,1 begin dit jaar naar een 8,3 nu. Opvallende klimmers zijn Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij.

Top 5 energieleveranciers

Opvallend in de uitslag van de afgelopen jaren is dat Greenchoice, United Consumers en Energiedirect.nl altijd terugkomen in de top 5 beste energieleveranciers.  De top 5 wordt dit keer aangevuld met twee energieleveranciers die in het verleden veelal net voldoende scoorden. Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij staan op plaats 4 en 5 met een score van respectievelijk 7,5 en 7,3. Een mooie verbetering ten opzichte van een half jaar geleden.

POSITIEENERGIELEVERANCIERCIJFER
1 beste energieleverancierGreenchoice8,3
2 beste energieleverancier (+1)United Consumers7,8
3 beste energieleverancier (+1)Energiedirect.nl7,5
4 beste energieleverancier (+9)BudgetEnergie7,5
5 beste energieleverancier (+9)Nederlandse Energie Maatschappij7,3
6 beste energieleverancier (-4)Anode Energie7,2
7 beste energieleverancierDong Energy7,2
8 beste energieleverancier (-3)Electrabel7,1
9 beste energieleverancier (-1)Essent7,1
10 beste energieleverancier (+1)Huismerk Energie7,1
11 beste energieleverancier (-1)Eneco7,0
12 beste energieleverancier (-3)MAIN Energie6,9
13 beste energieleverancier (-7)Delta Comfort6,8
14 beste energieleverancier (+1)Nuon6,8
15 beste energieleverancier (-3)E.ON6,8
16 beste energieleverancierOxxio6,2

Gemiddelde beoordeling energieleveranciers omhoog

Over het algemeen doen de energieleveranciers in Nederland het beter dan een half jaar geleden. Toen was het gemiddelde een 7,0 en nu een 7,2. Waar de aanbiedingen in het eerste half jaar van 2014 wat minder goed waren dan het half jaar daarvoor, is men meer tevreden over de huidige energieleverancier. De drie grootste energiebedrijven (Nuon, Essent en Eneco) scoren allen onder het gemiddelde en blijven zo goed als op dezelfde positie steken als vorig half jaar.

Meer aandacht voor bestaande klanten

Waar de focus sinds de liberalisering van de markt vooral lag op het binnenhalen van nieuwe klanten, zien we in 2014 een kleine verandering. Energieleveranciers bieden nu ook steeds betere energiecontracten aan voor bestaande klanten. Nog steeds is overstappen op een nieuwe energieleverancier in vrijwel alle gevallen het meest voordelig, maar de verlengaanbiedingen worden steeds scherper. Zo hoef je niet per se over te stappen om voordeliger uit te zijn. Op Energievergelijken.nl kunnen consumenten al sinds eind 2012 verlengaanbiedingen vinden. Dit aanbod wordt naar verwachting in 2014 verder uitgebreid. De nieuwe focus op trouwe klanten kan een reden zijn voor de hogere cijfers dit half jaar in vergelijking met het gemiddelde van het najaar van 2013.

Grootste dalers: Delta Comfort en E.ON

Waar Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij hun weg naar boven vinden, bewandelen Delta Comfort en E.ON de omgekeerde route. E.ON bevindt zich op een één na laatste positie met een 6,8 en Delta Comfort zakt maar liefst zeven plaatsen naar plek 13 met een 6,8 en is daarmee de grootste daler in de lijst.

Waarom wederom Greenchoice?

beste energieleverancierHet blijkt dat klanten van Greenchoice erg tevreden zijn over het bedrijf. Veelgenoemde woorden zijn: ‘flexibel’, ‘klantgericht’ en ‘vriendelijk’. Verbeterpunten zijn er wel in de vorm van aanbiedingen voor bestaande klanten. Veel klanten vinden de verlengaanbieding van Greenchoice niet scherp genoeg om er te blijven, blijkt uit het klantcontact.

Kiezen voor een betere energieleverancier?

Dat kan altijd. Begin een energievergelijking op Energievergelijken.nl. Je kunt dan kiezen voor een goedkopere energieleverancier die ook nog eens goed wordt beoordeeld door bezoekers van Energievergelijken.nl. Kom je er niet uit? Bel ons dan gerust op 088 1100 888 voor een vrijblijvende vergelijking en onafhankelijk advies.

Reageer