Beste energieleveranciers

Greenchoice weer beste energieleverancier

Greenchoice is door bezoekers van Energievergelijken.nl voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste energieleverancier. In het halfjaarlijkse onderzoek van Energievergelijken.nl komt Greenchoice wederom als beste energieleverancier naar voren. Opvallend is dat de top 4 energieleveranciers niet veranderd is (Greenchoice, Anode, United Consumers, Energiedirect.nl). Over het algemeen worden er minder hoge scores gegeven dan in het vorige onderzoek. De ranglijst is tot stand gekomen met hulp van de bezoekers van Energievergelijken.nl. Meer dan 21.500 bezoekers hebben het afgelopen half jaar een cijfer gegeven aan hun huidige energieleverancier.

beste_energieleveranciers

Top 4 energieleveranciers ongewijzigd

De top 4 is ongewijzigd gebleven in vergelijking met het vorige onderzoek. Greenchoice is dus weer verkozen tot beste energieleverancier. Opvallend is dat bijna alle leveranciers in de top 4 lager scoorden dan in het vorige half jaar. In totaal hebben ruim 21.500 bezoekers een cijfer gegeven aan de huidige energieleverancier. Hieronder een overzicht van de beoordelingen in de periode van september 2013 tot en met januari 2014.

POSITIEENERGIELEVERANCIERCIJFER
1 beste energieleverancierGreenchoice8,1
2 beste energieleverancierAnode7,5
3 beste energieleverancierUnited Consumers7,5
4 beste energieleverancierEnergiedirect.nl7,5
5 beste energieleverancier (+1)Electrabel7,3
6 beste energieleverancier (-1)Delta Comfort7,3
7 beste energieleverancier (+1)Dong Energy7,1
8 beste energieleverancier (+2)Essent7,0
9 beste energieleverancier (+4)MAIN Energie7,0
10 beste energieleverancier (+1)Eneco7,0
11 beste energieleverancier (-2)Huismerk Energie6,9
12 beste energieleverancierE.ON6,9
13 beste energieleverancier (+2)Budget Energie6,9
14 beste energieleverancier (+2)Nederlandse Energie Maatschappij6,9
15 beste energieleverancier (-1)Nuon6,8
16 beste energieleverancier (-9)Qwint6,8
17 beste energieleverancierAtoomstroom (*Gestopt met leveren)6,8
18 beste energieleverancier (+2)DGB Energie6,6
19 beste energieleverancierRobin Energie6,5
20 beste energieleverancier (-2)Oxxio6,5
21 beste energieleverancierInnova Energie6,2

Wat maakt Greenchoice de beste energieleverancier?

‘Wat opvalt, is dat klanten met name tevreden zijn over de flexibele contractvoorwaarden van Greenchoice’, aldus Marc-Peter Pijper van Energievergelijken.nl. ‘Contracten mogen altijd kosteloos opgezegd worden. Bovendien biedt de leverancier sinds kort scherpe verlengcontracten aan op onze energievergelijker. Deze worden goed ontvangen door de vaste klanten van Greenchoice.’

Gemiddelde beoordeling wederom omlaag

Waar in de periode tussen augustus 2012 en maart 2013 nog een gemiddelde beoordeling werd behaald van een 7,3 en tussen maart 2013 en september 2013 een score van 7,1, is er nu een gemiddelde score behaald van een 7,0. De verschuivingen in de beoordelingen zijn over het algemeen licht, waarbij de tendens is dat vrijwel alle energieleveranciers wat minder scoren dan het afgelopen half jaar. Zoals elk half jaar zien we dat de grootste drie energieleverancier (Nuon, Essent en Eneco) zich rond het gemiddelde begeven.

Wisselende scores voor prijsvechters

De Nederlandse Energie Maatschappij heeft gemeld zich meer te focussen op verbetering van hun klantenservice. Met succes, er is een lichte stijging in beoordeling en positie waar te nemen. Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij stijgen weliswaar op de ranglijst. De vierde plaats van Energiedirect.nl is ongewijzigd. Daarmee is zij de best beoordeelde prijsvechter op dit moment.

Overstappen van energieleverancier

De voornaamste reden om over te stappen, is de besparing die ermee wordt gerealiseerd. Als je niet tevreden bent over de huidige leverancier, kan dat ook een reden zijn om over te stappen op de beste energieleverancier of een energieleverancier die beter wordt beoordeeld. Of beter presteert wat betreft duurzaamheid. De opties zijn altijd vrijblijvend te overleggen met één van de overstapcoaches van Energievergelijken.nl of door zelf energieleveranciers te vergelijken op Energievergelijken.nl. De overstapcoaches zijn gratis te bereiken op 0800 25 111 55. Op Consuwijzer kun je ook eens per leverancier vergelijken op zaken als de tijdigheid van de energierekening, bereikbaarheid van de klantenservice, aantal klachten et cetera.

Reactie Greenchoice

Greenchoice heeft inmiddels ook gereageerd op het onderzoek waaruit hun tevredenheid blijkt met de uitkomst. Vooral de reden voor de uitverkiezing valt bij Greenchoice in de smaak en sluit aan bij de waarden van Greenchoice. Lees hier de reactie van Greenchoice op het onderzoek.

Reageer

1 reactie

  1. Wil

    controleer je eindafrekening van Greenchoice!!! ben 3 jaar klant geweest bij greenchoice, tevreden omdat ze telkens nieuwe scherpe tarieven konden geven, dit jaar echter niet meer….dus ben overgestapt….. pas op met je eindafrekening, flauw trucje, ze nemen de eindstand van meterstanden die je doorgeeft aan je nieuwe leverancier, terwijl je contract al eerder afgelopen is… dus ik had eon als nieuwe leverancier per 3 juni, heb 14 juni mijn meterstanden doorgegeven(had ze gelukkig per 31 mei nog eens tussentijds opgenomen) en ipv t/m 3 juni berekenen, hebben ze doodleuk de meterstanden van 14 juni gebruikt. betekende 140kWh elektra en 14m3 gas… komt bij mij neer op 28 euro in mijn nadeel…. dat is niet veel, maar ja, zijn het 10.000 klanten, dan is het opeens 280.000 euro dat meneer/mevrouw greenchoice in z’n zak steekt….