Ondanks de daling, blijft een vast contract het voordeligst

De nieuwe variabele tarieven van de drie grootste energieleveranciers per 1 juli zijn bekendgemaakt. De variabele tarieven mogen bij twee van de drie leveranciers dan wel dalen, maar de vaste leveringskosten zullen stijgen. Wat betekent dit voor jou?

Eneco en Nuon/ Vattenfall gaan omlaag

Bij zowel Eneco als Nuon/Vattenfall gaan de variabele energietarieven omlaag. Echter, de vaste leveringskosten stijgen wel fors.. De wijziging zorgt er bij Eneco voor dat een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.500 m3) € 180,- minder gaat betalen, terwijl er 1 januari nog over een stijging van ruim € 200, – werd gesproken. Ook bij Nuon/Vattenfall daalt de energierekening met € 65,-. In het begin van het jaar was daar nog een stijging van ruim € 170,- te zien.

Essent blijft gelijk

Bij Essent vond aan begin van het jaar de laagste stijging plaats van € 140,-, maar per 1 juli vinden er geen wijzigingen bij de leverancier plaats. Dat brengt Eneco en Nuon/Vattenfall op ongeveer gelijk niveau met Essent.

Vast contract blijft het voordeligst

Volgens de Energiemonitor van het ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft nog steeds bijna de helft van de consumenten een contract voor onbepaalde tijd. Zonde. Met een overstap naar een contract met vaste tarieven kun je een flinke besparing meepakken. Vul gelijk even onze vergelijker in en vind zo het beste contract met de voordeligste energie.

» Energie vergelijken

Reageer