Vast contract nog steeds voordeliger

De variabele energietarieven van de grote drie energieleveranciers (Essent, Eneco en Vattenfall) voor 2020 zijn bekend. De gemiddelde energierekening (3.500 kWh en 1.500m3) daalt met zo’n € 70,- per jaar.

Variabele energietarieven

Bij alle drie de grote energieleveranciers blijven de variabele energietarieven gelijk in 2020. Eerder dit jaar verlaagde Eneco en Vattenfall hun variabele energietarieven en bleven die van Essent gelijk.

Daling energierekening

Op Prinsjesdag gaf het kabinet aan dat een huishouden van 2.525 kWh en 1.179 m3 € 100,- minder gaat betalen aan energiebelasting. Echter, de netbeheerkosten  stijgen met gemiddeld € 5,-. Waardoor de daling van de energierekening op € 95,- neerkomt.

Op basis van het verbruik van een 3-persoonshuishouden is dat een daling van € 70,-. Voor huishoudens met een groot gasverbruik kan de energierekening alsnog stijgen door de stijging van de energiebelasting op gas.

Vast versus variabel

Een energiecontract met vaste energietarieven blijft nog steeds voordeliger dan een contract met variabele energietarieven. Kijk snel wat je kunt besparen in onze energievergelijker met een voordelig vast contract.

» Energie vergelijken

Reageer