Overstappen energie consument tevreden

Consument zeer tevreden over overstappen energie

In 2016 zijn maar liefst 1,25 miljoen huishoudens overgestapt van energieleverancier blijkt uit de Marktmonitor van de ACM. Naast dat deze consumenten veel geld bespaarden op de energiekosten vindt een groot deel dat de overstap goed verliep. 91% geeft aan zelfs tevreden tot zeer tevreden te zijn over de overstap.

Overstappen energie verloopt probleemloos

Bij Energievergelijken.nl vinden we het uiteraard goed nieuws dat zoveel consumenten tevreden zijn over de overstap. Voor ons komt het niet als een verrassing omdat we de energiemarkt, sinds het vrijgeven ervan in 2004, zagen veranderen van een onduidelijke markt naar een transparante volwassen markt. Er doen zich nauwelijks problemen voor als een consument overstapt naar een andere energieleverancier en een online energievergelijk is eenvoudig gemaakt. Bij de overstappers die we dagelijks voorbij zien komen, verloopt de overstap vrijwel probleemloos. Doordat de overstap soepel verloopt en consumenten geld besparen, groeit ieder jaar weer het aantal overstappers. Inmiddels hoort Nederland bij de top 3 van landen met de meeste overstappers. Consumenten die eenmaal ervaren hoe makkelijk dit gaat, stappen bovendien sneller nog een keer over; 64% gaf bij de marktmonitor aan twee keer of meer te zijn overgestapt.

toename overstappers energie

Bron: ACM

Energierekening moet begrijpelijker

Toch is er altijd ruimte voor verbetering op de energiemarkt en dan betreft dat met name de energierekening. De ACM heeft energieleveranciers verplicht gesteld om de energierekening op zo’n manier op te stellen dat jij hem begrijpt. Uit de Marktmonitor blijkt dat veel consumenten hier problemen bij ervaren. Ook is er nog een groot verschil in hoe energieleveranciers het aanbod laten zien, hoe vervolgens het bijbehorende energiecontract eruitziet en hoe de uiteindelijke energierekening is opgesteld. Voor de consument is het daardoor moeilijk te controleren of hij de werkelijke aanbieding heeft ontvangen zoals die gecontracteerd was. Met het ingrijpen van de ACM komt nu verandering in de onduidelijkheid van de energierekening. De ACM wil namelijk een transparante energiemarkt en het voor consumenten vereenvoudigen om een goede keuze te maken voor het beste energiecontract. Dus stelt de ACM een ultimatum: voor 1 juli a.s. dien je als energieleverancier de opzet van de energierekening aan te passen. Daarna controleert de ACM of hij aan de regels voldoet, zo niet dan gaan ze handhaven.

Energievergelijker bespaart het meest

De Marktmonitor toonde aan dat veel consumenten rechtstreeks bij de energieleverancier een nieuw energiecontract afsluiten. Het advies van Energievergelijken.nl is: als je toch overstapt, zorg dan dat je de grootste besparing behaalt. Een online energievergelijker biedt in de meeste gevallen de goedkoopste energietarieven aan en deze tarieven zijn niet direct bij de leverancier af te sluiten. Gemiddeld bespaar je €350,- door over te stappen via een online energievergelijker.

Energie vergelijken

Wil je ook overstappen? Start dan nu met energie vergelijken op onze website. Het scherpste aanbod kun je direct afsluiten en je hoeft niks meer te doen, de nieuwe energieleverancier zegt het contract op bij je huidige leverancier.
En vergeet niet: duizenden consumenten zijn je al voorgegaan. Ook als je al een keer bent overgestapt loont het om dit ieder jaar weer te doen. Onze klantenservice helpt je daar graag bij. Bel ons op 088 1100 888.

 

Reageer