Steeds meer consumenten stappen over

Steeds meer consumenten stappen over van energieleverancier. Waar wacht je nog op?

De Autoriteit Consument en Markt, de ACM, kwam vandaag met het nieuws naar buiten dat er het afgelopen jaar nog nooit zoveel consumenten zijn gewisseld van energieleverancier. Het gaat om 16,8% van de consumenten.

Recordaantal overstappers van energieleverancier

In de Energiemonitor voor consumenten staat beschreven hoe de energiemarkt voor consumenten zich ontwikkeld. Hieruit blijkt dat in de afgelopen 12 maanden een recordaantal consumenten zijn gewisseld van energieleverancier. Hiermee besparen de overstappende huishoudens tot wel €300,- per jaar.
Onderstaande grafiek van de ACM laat duidelijk een stijgende lijn zien in het percentage overstappers de afgelopen jaren.

overstappers

*klik op de afbeelding voor een vergroting

Hoe stappen consumenten over van energieleverancier?

Er zijn verschillende manieren om over te stappen van energieleverancier. Je kunt dit bijvoorbeeld rechtstreeks bij de nieuwe energieleverancier regelen maar veel voordeliger is het om dit via een energievergelijker te doen.
Op energievergelijkingswebsites is de concurrentie tussen energieleveranciers nog groter waardoor de prijzen lager liggen. Hiervoor betaal je als consument niets extra’s, je profiteert alleen van dit voordeel.

Huishoudens die al ervaring hebben met overstappen, stappen ook vaker over.  Volgens de ACM komt dit door het gemak wat de consument ervaart.

Energievergelijken.nl heeft een eigen overstapservice. Wij ontzorgen je volledig in de overstap en je profiteert van de extra goedkope tarieven van de energieleveranciers.

Hoe komt het dat er steeds meer consumenten overstappen?

De ACM vindt het belangrijk dat consumenten de energieleveranciers goed kunnen vergelijken. Daarom is er een afspraak gemaakt met de energieleveranciers dat ze consumenten een aanbod op maat moeten doen. Dit aanbod moet begrijpelijk zijn en de begrippen die gebruikt worden moeten bij elke energieleverancier hetzelfde zijn. Op deze manier kunnen consumenten de verschillende bedrijven goed vergelijken en het voor hen best passende aanbod kiezen .

Een overstap van energieleverancier levert gemakkelijk € 300,- op!

Door jaarlijks de energieprijzen te vergelijken en over te stappen profiteer je als consument jaarlijks van de welkomstpremies van de energieleveranciers. Op onze vergelijkingswebsite is het aanbod van de energieleveranciers extra scherp omdat ze moeten opboksen tegen de concurrent. Hierdoor bespaar je als consument, elk jaar weer, een hoop geld!
Onderstaande grafiek uit de rapportage van de ACM laat zien hoeveel je kan besparen.

Bespaar nu al €300,- door overstappen van energieleverancier

*klik op de afbeelding voor een vergroting

Door jaarlijks overstappen bespaar je ruim €300,-. Vooral wanneer je nog nooit bent overgestapt. De uiteindelijke hoogte van je besparing is afhankelijk van de looptijd van het contract.

Waar moet je op letten als je wilt overstappen?

Voordat je energie gaat vergelijken omdat je wilt overstappen is het belangrijk dat je een aantal zaken opzoekt:

  1. Wanneer loopt je huidige contract af?
    Als je een contract hebt voor bijvoorbeeld onbepaalde tijd is dit direct opzegbaar. Ook als je contract binnen twee maanden afloop mag je nu overstappen.
  2. Wat is je energieverbruik per jaar?
    Op energievergelijken.nl vul je in wat je in een jaar aan elektriciteit en gas hebt gebruikt. Dit kun je terugvinden op je jaarrekening. Daarbij voer je je postcode en huisnummer in. Op basis hiervan komt het goedkoopste aanbod naar voren.
  1. Wat is jouw aanbod op maat?
    Als je je gegevens invoert zoals hierboven beschreven krijg je jouw aanbod op maat. Als jouw huidige energieleverancier op Energievergelijken.nl het goedkoopste aanbod heeft wil dit niet zeggen dat jij ditzelfde aanbod hebt. Let op dat verschillende producten verschillende prijzen hebben.

Stap nu over en bespaar ook honderden euro’s

Uit dit onderzoek komt duidelijk naar voren dat je als consument veel geld bespaart met overstappen. Dus waar wacht je nog op? Geen gedoe en ruim €300,- per jaar besparen met 10 minuten werk. Makkelijk verdiend! Vul nu snel je gegevens in op Energievergelijken.nl en kijk wat voor jou het beste aanbod is. Als je vragen hebt staat onze overstapservice voor je klaar. Ook in het weekend. Neem gerust contact op!

De ACM vertelt je waarom overstappen loont

Stap nu over en bespaar tot wel €300,- per jaar

*klik op de afbeelding voor een vergroting

Profiteer dit jaar nog van de extreem lage energieprijzen.
Vorige week werd bekend dat de energietarieven in januari 2017 gaan stijgen.

 

Reageer