Waarom stap je over via een energievergelijker?

Waarom overstappen via een energievergelijker?

Het is de laatste tijd weer groot nieuws: de energierekening gaat weer stijgen vanaf 1 januari. Dat betekent niet dat je te veel hoeft te betalen voor je energie, want je kunt nog steeds besparen op je energierekening. Maar wat is het voordeligst: direct afsluiten via de leverancier of via een vergelijker? Wij leggen het uit.

Energievergelijker maakt zoeken makkelijk

Tegenwoordig zijn er meer dan 40 energieleveranciers met allemaal verschillende energiecontracten. Maak daar maar eens een keuze uit. Je kunt alle websites van de leveranciers af, op zoek naar de beste aanbieding. Maar het kan ook makkelijker! In onze energievergelijker vergelijken wij energiecontracten van een groot aantal leveranciers. Op basis van jouw gegevens zetten we onze beste aanbieding bovenaan. Zo zie je in één oogopslag welke aanbieding het beste bij jou past.

» Energie vergelijken

Niet alleen makkelijker, maar ook goedkoper

Dat heeft te maken met de concurrentie. Energieleveranciers willen graag zo hoog mogelijk in onze energievergelijker staan, daarom zullen zij extra scherpe contracten aanbieden. Vaak bieden leveranciers zelfs nog exclusieve deals via onze vergelijker aan, omdat wij een grote energievergelijker zijn. Deze aanbiedingen kun je dan ook niet via de leverancier zelf aanvragen.

Waarom is een contract bij de leverancier zelf vaak duurder?

Op de website van de leverancier is geen concurrentie aanwezig. Daar hoeft een leverancier niet te stunten met prijzen om op te vallen. In de meeste gevallen is de prijs voor een bepaald energiecontract op onze website goedkoper dan op de website van de leverancier zelf.

Probeer het eens uit!

Wij doen er alles aan om energie vergelijken zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Je ziet binnen een paar seconden welke energiedeal van ons het beste bij jou past. Zo kun je elk jaar opnieuw weer honderden euro’s besparen. Ben je nog nooit overgestapt? Probeer het eens: start met energie vergelijken en vind de energieleverancier die bij jou past. Heb je hulp nodig? Onze energie-experts staat elke dag voor je klaar! Je kunt ons bereiken op (088) 1100 800.

» Energie vergelijken

Reageer

2 reacties

  • Gijs

   Beste Joris,

   Voor 1 januari kun je nog gebruikmaken van de vaste lage energietarieven van december. De helft van de Nederlanders zit nog op een variabel energiecontract bij hun leverancier. Voor deze groep zal niet alleen de energiebelasting stijgen, maar ook het leveringstarief wat naar de leverancier gaat.
   Heb je een vast contract, dan is het belangrijk dat je kijkt naar je einddatum. Loopt je contract binnen 6 tot 8 weken af? Dan is dit ook een goede periode om een overstap te maken.

   Met vriendelijke groet,

   Gijs