Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energie aanvragen

Als starter op de woningmarkt komt er heel veel op je af, bijvoorbeeld het aanvragen van je eerste energiecontract. Lees hier hoe voor de eerste keer energie aanvragen precies in z’n werk gaat!

 

energie aanvragen

Stappenplan energie aanvragen nieuwe woning

Heb je net je eerste huis gekocht? Dan zal je ongetwijfeld al heel veel moeten regelen, zoals de hypotheek, verzekeringen en ga zo maar door. Ook je eerste energiecontract moet geregeld worden. Anders zit je immers in een koud huis zonder elektriciteit. Hieronder zie je welke stappen je kan doorlopen om je eerste energiecontract af te sluiten:

  1. Ga naar Energievergelijken.nl en vul de energie-vergelijker in. Vermeld hierbij je postcode, huisnummer en geef aan dat je nu nog geen energieleverancier hebt. Je weet natuurlijk nog niet hoeveel energie je gaat verbruiken. Daarom hebben we schattingen gemaakt. Later kan je altijd nog je voorschot wijzigen.
  2. Aan de linkerkant van de resultatenlijst kun je aangeven wat je belangrijk vindt, bijvoorbeeld de looptijd of duurzaamheid van je contract. Ook goedkope energie speelt vaak een rol. 
  3. Kies het energiecontract dat het beste bij je past.
  4. Geef bij het invullen van je gegevens aan dat je de nieuwe bewoner bent. Je kan dan de datum van de sleuteloverdracht invullen. Probeer minimaal twee weken voor oplevering van de woning een energieleverancier te kiezen. Ligt de datum van de sleuteloverdracht in het verleden of in de zeer nabije toekomst? Vink dan aan dat de levering binnen 14 kalenderdagen gestart mag worden.
  5. De energieaanvraag wordt nu in gang gezet. Je zal zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons én van de leverancier ontvangen.

Energie aanvragen bij nieuwbouw

Heb je gekozen voor een nieuwbouwwoning? Bij nieuwbouwprojecten verloopt de aanvraag voor de aansluiting vaak via de aannemer. Vragen hierover kun je stellen aan je aannemer. Bouw je je eigen woning? Dan kan je zelf of via je aannemer een aansluiting regelen op www.mijnaansluiting.nl. Een netbeheerder neemt vervolgens je aanvraag in behandeling. Je ontvangt een brief met de EAN-code van je aansluiting. Nu kun je energie aanvragen. In onze energie-vergelijker hoef je nog niet direct je EAN-code ingevuld. Hier wordt later naar gevraagd.

Energie aanvragen: de keuzes voor je eerste energiecontract

Je zal zien dat je uit een heleboel verschillende energiecontracten kan kiezen. Welke energieleverancier kies je? Wil je een zo goedkoop mogelijk energiecontract, of vind je juist duurzaamheid belangrijk? Maak hier alvast kennis met de keuzemogelijkheden:

Looptijd van het energiecontract

Er zijn energiecontracten die je aangaat voor onbepaalde tijd, maar ook energiecontracten die voor een beperkte tijd worden afgesloten. Meestal kun je daarbij kiezen uit contracten voor 1, 2, 3 of 5 jaar. Over het algemeen geldt dat energiecontracten voor onbepaalde tijd het duurst zijn en 1-jarige contracten juist het goedkoopst. Na afloop van een contract voor bepaalde tijd verval je automatisch in een contract voor onbepaalde tijd, waar meestal met hogere energietarieven gewerkt wordt. Wij raden je dan ook aan om vlak voor het einde van je energiecontract opnieuw over te stappen. Zo blijf je profiteren van de laagste energieprijzen.

Vaste of variabele tarieven

Bij een energiecontract kan je kiezen voor tarieven die gedurende de looptijd van het contract vast blijven staan. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent. Je kan echter ook kiezen voor tarieven die eens in de zoveel tijd (meestal twee keer per jaar) veranderen. Het voordeel hiervan is dat je kan profiteren als de prijzen op de energiemarkt omlaag gaan, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat de prijzen juist gaan stijgen. Over het algemeen zijn contracten met vaste energieprijzen het voordeligst.

Duurzaamheid

Een derde keuze die je moet maken is of je voor groene energie gaat of voor grijze energie. In het verleden was roene stroom iets duurder dan grijze stroom, tegenwoordig is er amper verschil. Met duurzame energie draag je wel bij aan een beter milieu. 

De leverancier

Nederland kent enkele tientallen energieleveranciers, die allemaal weer andere speerpunten hebben. Van oudsher zijn Eneco, Essent en Nuon (nu Vattenfal) de grootste, maar de laatste jaren hebben ook budgetleveranciers zoals Energiedirect.nl en groene energiebedrijven zoals Greenchoice een vlucht genomen. De energieleveranciers verschillen vaak in prijs, maar ook in bijvoorbeeld algemene voorwaarden.

Wij helpen je graag met kiezen!

Met bovenstaand stappenplan en keuzemogelijkheden gaat het je ongetwijfeld lukken om de beste energieleverancier voor jouw situatie te vinden. Kom je er toch niet uit? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Dat kan via onze contactpagina of telefonisch via 088-1100888. Ondertussen kun je al eens kijken naar de volgende tips en nog meer informatie over energiecontracten, je energierekening en energieverbruik: