Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energiebedrijven

In Nederland is er een vrije energiemarkt. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke energiebedrijf je energie afneemt. Door energiebedrijven te vergelijken, kun je een energiecontract afsluiten bij het energiebedrijf dat bij jouw voorkeuren past én waarbij je zo min mogelijk betaalt.

 

energiebedrijven

Energiebedrijven vergelijken

Energiebedrijven vergelijken en overstappen is bij ons echt een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende:

 

  • vul je gegevens in;
  • kies voor het energiecontract van een energiebedrijf dat goed bij jouw situatie past;
  • stap over en bespaar direct op je energierekening.

Ga je je energiemaatschappij vergelijken? Dan kun je de resultaten filteren op verschillende dingen, zoals duurzaamheid, looptijd van het contract en energietarief. Je ziet bovendien bij ieder energiecontract de score van het energiebedrijf staan. Dit laat zien hoe andere consumenten het betreffende energiebedrijf ervaren en beoordelen.

Energiebedrijven Nederland

Op 1 juli 2004 werd de energiemarkt vrijgegeven om consumenten meer keuzevrijheid te geven en de concurrentie te bevorderen. Energiebedrijven werden gesplitst in gereguleerde netwerkbedrijven en commerciële energiebedrijven die zich bezighouden met handel, levering en productie van elektriciteit en gas. Dankzij de liberalisering van de energiemarkt zijn er een flink aantal nieuwe energiebedrijven opgericht: in 2004 waren er nog maar zes energiebedrijven, terwijl dat er tien jaar later meer dan dertig zijn.

Van oorsprong zijn Eneco, Essent en Nuon (tegenwoordig Vattenfall) de grootste energiebedrijven. Sinds een aantal jaar maken ook prijsvechters zoals Energiedirect.nl een opmars. En met de groeiende populariteit van groene energie zijn energieleveranciers die uitsluitend duurzame energie leveren, zoals Greenchoice en Vandebron ook niet meer uit de huidige energiemarkt weg te denken.

Energiebedrijven top 10

Welke energieleverancier het beste bij jou past en voor welk energiebedrijf je dus het beste kan kiezen, hangt helemaal af van je eigen voorkeur. Als je bij ons vergelijkt, dan krijg je een overzicht van de voor jou bij ons voordeligste energiecontracten.