Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

We vergelijken onder andere deze energiebedrijven:

energie vergelijken

Energiebedrijven vergelijken

Energiebedrijven vergelijken en overstappen is op Energievergelijken.nl echt een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende:

  1. Vul je gegevens in
  2. Kies voor het energiecontract van een energiebedrijf dat goed bij jouw situatie past
  3. Stap over en bespaar direct op je energierekening

Ga je je energiemaatschappij vergelijken? Dan kun je de resultaten filteren op verschillende dingen, zoals duurzaamheid, looptijd van het contract en energietarief. Je ziet bovendien bij ieder energiecontract de score van het energiebedrijf staan. Dit laat zien hoe andere consumenten het betreffende energiebedrijf ervaren en beoordelen. 

 

Energie vergelijken

Welke energiebedrijven zijn er?

Op 1 juli 2004 werd de energiemarkt vrijgegeven om consumenten meer keuzevrijheid te geven en de concurrentie te bevorderen. Energiebedrijven werden gesplitst in gereguleerde netwerkbedrijven en commerciële energiebedrijven die zich bezighouden met handel, levering en productie van elektriciteit en gas. Dankzij de liberalisering van de energiemarkt zijn er een flink aantal nieuwe energiebedrijven opgericht: in 2004 waren er nog maar zes energiebedrijven, terwijl dat er tien jaar later meer dan dertig zijn.

 

Van oorsprong zijn Eneco, Essent en Nuon de grootste energiebedrijven. Sinds een aantal jaar maken ook prijsvechters zoals Budget Energie en Energiedirect.nl een opmars. En met de groeiende populariteit van groene energie zijn leveranciers die uitsluitend duurzame energie leveren, zoals Greenchoice, Qurrent en Vandebron ook niet meer uit de huidige energiemarkt weg te denken.

 

Welke energieleverancier het beste bij jou past en voor welk energiebedrijf je dus het beste kan kiezen, hangt helemaal af van je eigen voorkeur.

Overstappen = besparen

Wist je al dat energiebedrijven vergelijken en overstappen je een besparing op kan leveren van enkele honderden euro's? En dat terwijl het maar een paar minuten van je tijd kost! Bovendien merk je thuis niets van de wisseling van energieleverancier: je krijgt tijdens je overstap gewoon gas en elektriciteit geleverd. Het duurt vier tot zes weken voordat je aanvraag is verwerkt door je nieuwe energieleverancier. Wij beloven je: overstappen is echt geen gedoe. Stap vandaag nog over en bespaar direct op je energierekening!

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6