Energieleveranciers

Overzicht energieleveranciers

Nederland telt meer dan 30 energieleveranciers. Je kunt zelf een energieleverancier kiezen. Door energieleveranciers te vergelijken vind je gemakkelijk een energieleverancier die bij jou past. Wij vergelijken een groot aantal energieleveranciers op prijs en kwaliteit. Met veel energieleveranciers hebben wij een samenwerking. Hieronder vind je een overzicht van de energieleveranciers waarmee wij wel en geen samenwerking hebben.


Energieleveranciers waarmee we samenwerkenWat betekent een volledige samenwerking?

  • We zorgen dat alles juridisch met de energieleverancier voor jou is afgestemd. We pluizen alle voorwaarden en contracten volledig voor je uit en zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan;
  • Wij onderhandelen dagelijks met de leveranciers om zo voordelig mogelijke energiecontracten aan te bieden waarmee jij kunt besparen;
  • We zorgen ervoor dat alle informatie up-to-date is, zodat je een duidelijk overzicht krijgt met de juiste en actuele informatie over energieleveranciers;
  • We zorgen ervoor dat je het product dat je aanvraagt ook echt krijgt;
  • Heb je vragen? Wij ondersteunen je bij je overstap. Onze overstapcoaches staan voor jou klaar;
  • We zorgen samen met de leverancier voor dat de overstap vloeiend verloopt en dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden behandeld;
  • Wij ontvangen voor deze diensten een vergoeding van de leveranciers, zodat jij gratis van onze service gebruik kunt maken.

Welke energiecontracten kun je bij ons aanvragen?

Ons streven is om met zoveel mogelijk energieleveranciers een samenwerkingsovereenkomst te sluiten, zodat we jou een zo goed mogelijk aanbod kunnen doen. Echter is dat niet altijd mogelijk. We hebben dan ook niet met alle energieleveranciers een samenwerkingsovereenkomst. Sommige leveranciers kiezen er bewust voor om bepaalde producten niet via onze energievergelijker aan te bieden. In andere gevallen is er geen betrouwbare berekening van de jaarkosten mogelijk of is de informatie over bepaalde producten moeilijk beschikbaar. Desondanks zorgen wij voor een zo compleet mogelijk overzicht op basis van de informatie die wij voorhanden hebben.

Energieleveranciers waarmee we niet samenwerken

Energieleverancier kiezen

Welke leverancier de beste energieleverancier is, hangt af van jouw voorkeuren en energieverbruik. Je kunt via ons gemakkelijk energieleveranciers vergelijken. Zo kun je de energieleverancier kiezen die jou past en besparen op je energierekening.

Hoe werkt vergelijken?

Het kiezen van een energieleverancier is eenvoudig. Dit doe je door leverancier te vergelijken. Voor de vergelijking hoef je slechts een aantal gegevens in te vullen: 

  1. Je postcode en huisnummer
  2. Je huidige energieleverancier (optioneel)
  3. Je energieverbruik of je gezinsgrootte

Daarnaast kun je aangeven of je een dubbele meter of zonnepanelen hebt. Vervolgens kun je energieleveranciers vergelijken. Na de vergelijking kun je direct een energiecontract aanvragen bij de energieleverancier van je keuze. 

Persoonlijke voorkeuren

Wil je graag groene stroom? In ons vergelijkingsoverzicht kun je filteren op 50% of zelfs 100% duurzame energie. Daarnaast kun je filteren op looptijd, vast of variabel tarief en specifieke energieleverancier(s). Zo vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier via ons die aan jouw wensen voldoet.

Zorgeloos overstappen

Of je nu van energieleverancier wisselt om financiële redenen, omdat je groene energie wilt of omdat je huidige energieleverancier niet bevalt; overstappen van energieleverancier kan altijd zorgeloos. De nieuwe energieleverancier regelt jouw overstap. Hiervoor hoef je zelf dus niets te doen. De overstap wordt altijd goed afgestemd en je komt nooit zonder energie te zitten. 

Vragen? 

Kom je er niet uit? Onze klantenservice helpt je graag met vragen over energie of onze overstapservice. Neem gerust contact met ons op.

Energieleveranciers Nederland

Nederland heeft een vrije energiemarkt. Dat betekent dat je zelf een energieleverancier mag kiezen. Er zijn meer dan 30 verschillende energieleveranciers in Nederland. De keuze is dus enorm. Wij helpen je bij het vergelijken van een groot aantal energieleveranciers. 

Grootste energieleveranciers Nederland

Voor de liberalisering van de energiemarkt kon je niet kiezen voor een bepaalde energieleverancier. Je had grote energiemaatschappijen zoals Nuon, Eneco en Essent. De provincie waarin je woonde, bepaalde bij welke energieleverancier jij energie afnam. In 2001 werd de energiemarkt geliberaliseerd voor groene stroom. Sinds 2004 ben je helemaal vrij om zelf een energieleverancier te kiezen. De omvang van leveranciers als Nuon, Eneco en Essent is hierdoor momenteel minder groot, maar nog steeds zijn dit de grootste energieleveranciers in Nederland.

Concurrentie op de energiemarkt

Naast de zogenoemde traditionele regioleveranciers zijn er vanaf 2004 ook andere energieleveranciers de markt op gekomen, denk bijvoorbeeld aan Oxxio, NLE, Greenchoice, Energiedirect, Budget Energie. Enkele daarvan zijn echte prijsvechters en proberen de energieprijzen zo laag mogelijk te houden door zelf niet veel kosten te maken.


Daarnaast zijn er ook energieleveranciers gekomen die zich meer focussen op zaken als gemak, duurzaamheid of het weggeven van overstapcadeaus. Zo onderscheiden de meeste energieleveranciers zich van elkaar. Door energieleveranciers te vergelijken kom je er snel en gemakkelijk achter welke energieleverancier die bij jou past.Energieleveranciers vergelijken

Op deze website kun je eenvoudig energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier. Voor een betrouwbaar advies zijn maar een paar dingen nodig:

 

Energie vergelijken »


Hulp nodig?

088 1100 888 
Werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur

 

Mail