De Groene Belangenbehartiger

DGB

DGB is een energieleverancier die is opgericht vanuit de agrarische sector. De energie van DGB wordt collectief ingekocht bij kwekers in de agrarische sector. DGB is onderdeel van DGB groep. Hieronder vallen ook andere agrarische bedrijven zoals IKB Nederland. DGB energie levert zelfstandig gas en elektriciteit.

 

dgb

DGB energie

DGB levert elektriciteit en gas aan huishoudens en bedrijven. DGB levert 100% groene stroom. Deze stroom wordt voor het grootste gedeelte opgewekt uit waterkracht.

DGB vergelijken

DGB levert 100% groene stroom en rekent hier geen extra toeslag over. De tarieven van DGB energie verschillen per week. Daarom zal de DGB de ene week goedkoper zijn dan de andere. Vergelijk energie en tarieven van DGB om te zien of je een goede week te pakken hebt.

DGB tarieven

DGB maakt onderscheid tussen meerdere factoren die de tarieven beïnvloeden. Zo wordt er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen vast of variabele energie. Waarbij vaste energie dezelfde prijs gedurende het contract biedt. Bij het variabele contract wijzigen de prijzen twee keer per jaar. Dit gebeurt in januari en in juli. De prijzen kunnen in dit geval naar boven of naar beneden bijgesteld worden. Op het gebied van elektriciteit biedt DGB een enkeltarief of dubbeltarief aan. Waarbij het bedrag dat je betaalt bij het enkeltarief niet afhankelijk is van de tijdstippen waarop je energie gebruikt. Bij het dubbeltarief is dit wel het geval. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen een hoog tarief en een laag tarief. Waarbij het hoge tarief geldt tussen 07:00 en 23:00 uur en het lage tarief geldt voor de avond- en nachturen. Hierbij maakt DGB nog eens extra onderscheid tussen avond- en nachturen. Hierbij zijn de nachturen het goedkoopst.

DGB verhuizen

Als je gaat verhuizen, verhuist het contract van DGB met je mee. Dit energiecontract staat namelijk op naam en niet op adres. Zo verloopt het verhuizen van energie gemakkelijk. Als je klant wil blijven bij DGB is het belangrijk dat je jouw verhuizing minimaal vier weken van tevoren doorgeeft aan de klantenservice van DGB.

DGB opzeggen

Je energiecontract opzeggen kun je doen als deze afloopt. Wil je jouw contract opzeggen voor het einde van het contracttermijn verstreken is? Dan betaal je bij DGB een opzegvergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract. Hierbij geldt hoe langer de resterende looptijd, des te hoger de opzegvergoeding. Bij zakelijke contracten is de hoogte van de opzegvergoeding afhankelijk van de hoogte van de resterende waarde van het contract plus administratiekosten.

DGB zakelijk

DGB focust zich voor namelijk op het MKB en biedt dus zakelijke energie en zakelijke contracten aan. Hierbij biedt DGB meerdere soorten contracten aan. Zo wordt er een eenjarig , tweejarig en driejarig contract aangeboden. Dit zijn allemaal vaste contracten. Wanneer je zakelijke klant bij DGB wordt krijg je een accountmanager waarmee alle zaken omtrent het energiecontract worden geregeld. Hiernaast krijg je als klant ook toegang tot een persoonlijk portaal waarmee je inzicht krijgt in je zakelijk energieverbruik en andere zaken.

Extra informatie over DGB

DGB energie is een zakelijke en agrarische energieleverancier en is in 2001 opgericht door Mark Logtenberg. DGB energie heeft als kernwaarden eerlijke energie, kennis van de markt en persoonlijke benadering. De missie hierbij is om zoveel mogelijk te streven naar positieve klantervaringen. Dit wil DGB energie bereiken door wensen van klanten centraal te stellen. Zo helpt DGB bijvoorbeeld met het besparen op energiekosten.
DGB energie is een van oorsprong Nederlandse organisatie. Waar zij veel concurrenten internationaal zien gaan wil DGB energie dit niet. DGB energie wil zich richten op een duurzame en groene toekomst.
DGB energie levert 100% groene stroom. Dit leveren zij zonder extra kosten. De stroom wordt voor het grootste gedeelte opgewekt uit waterkracht. Het is ook mogelijk om via DGB zonnepanelen te laten plaatsen. Hier werkt DGB samen met Agrisolar en ESN.
DGB is opgericht vanuit de agrarische sector en nog steeds staat deze sector centraal. Zo wordt de energie van DGB collectief ingekocht bij kwekers in de agrarische sector. DGB energie is onderdeel van DGB groep. Hier vallen verschillende bedrijven in de agrarische sector onder. DGB heeft sinds april 2009 een leveringsvergunning voor zowel gas als elektriciteit.

Enkele feiten over DGB

Holding/bestuur: DGB Groep
Eigendom: DGB Energie valt onder DGB Groep N.V.
Leveringsvergunning sinds: 8 april 2009
Lid Gedragscode: Ja

Contactgegevens

Adres
Lange Spruit 1 a
Postcode
7773NE
Plaats
Hardenberg
Openingstijden
ma-vr: 08.30 - 17.00 uur
Telefoonnummer
0523 - 683 339 ((inter)lokaal tarief)
E-mailadres:
info@dgbenergie.nl

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier