Eneco

Eneco

Eneco is een duurzame onderneming met zo'n 2,1 miljoen klanten. Het is in 1995 opgericht als ENECO uit een fusie tussen verschillende energiebedrijven. Naast Nederland is Eneco ook actief in Groot Brittannië, Duitsland en België. Het hoofdkantoor van Eneco is gevestigd in Rotterdam. De aandelen van Eneco zijn in handen van 44 Nederlandse gemeenten en andere autoriteiten. Eneco staat voor "Energie en Communicatie".
 
Eneco werkt aan 'duurzame energie voor iedereen' en heeft als doel om uiteindelijk een volledig duurzame energievoorziening te realiseren. Eneco was het eerste energiebedrijf ter wereld die de titel Climate Saver mocht dragen. In 2011 heeft Eneco energieleverancier Oxxio overgenomen. Oxxio opereert nog wel als een zelfstandig merk.
 

Mijn Eneco

Eneco biedt een persoonlijke omgeving aan waar klanten zelf administratieve zaken kunnen regelen. In deze omgeving hebben klanten onder andere inzicht in energienota’s en verbruik en de mogelijkheid om het termijnbedrag aan te passen.

Toon Eneco

Aan klanten biedt Eneco een slimme thermostaat aan. Deze slimme thermostaat staat ook wel bekend onder de naam ‘Toon’. Je kunt hiermee de gebruikelijke dingen regelen en veel meer. Zo heb je via Toon inzicht in je energieverbruik en de kosten hiervan en kun je via de Toon app de temperatuur in je huis vanaf een afstand bedienen. Toon regelt dit door te communiceren met je Cv-ketel. Met Toon kun je het Toon-abonnement aanschaffen. Hiermee kun je gebruikmaken van de slimme functies. Zonder dit abonnement functioneert Toon als een normale thermostaat. Het Toon-abonnement wordt in de meeste gevallen automatisch afgesloten als je Toon bestelt of als je hem bij je energiecontract krijgt. 

Eneco aanbieding

Eneco biedt door het jaar heen verschillende aanbiedingen aan. Er zijn aanbiedingen met betrekking tot cash backs of aanbiedingen met betrekking tot extra energieproducten zoals bijvoorbeeld Toon de slimme thermostaat. Hou voor actuele aanbiedingen onze energievergelijker aan.

Eneco vergelijken

Eneco is een energieleverancier waarbij de klant centraal staat. Zo is Eneco bijvoorbeeld door de Consumentenbond beoordeeld als beste energieleverancier op het gebied van klantcontact. Daarnaast is duurzaamheid voor Eneco belangrijk. Zo bieden ze bijvoorbeeld 100% groene stroom en gas aan en voeren ze campagne om Nederland over te laten schakelen naar duurzame energie. Daarnaast biedt Eneco ook eigen energieproducten aan zoals Toon en elektrische laadpalen. Klinkt Eneco als de energieleverancier voor jou? Via de vergelijker kun je Eneco samen met andere energieleveranciers vergelijken

Eneco tarieven

Bij Eneco zijn er verschillende soorten kosten die de hoogte van je energierekening bepalen. Een aantal van deze kosten betaal je ongeacht het soort energiecontract dat je hebt. Dit zijn bijvoorbeeld de energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE), BTW en netbeheerkosten. Andere kosten zijn wel afhankelijk van het soort contract dat je hebt. Dit is bijvoorbeeld het leveringstarief. Bij Eneco zijn er verschillende factoren die de hoogte van dit leveringstarief bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit vast of variabele energie. Bij een vast energiecontract kun je kiezen uit een contract voor een jaar of voor meerdere jaren. Het vaste energiecontract zorgt ervoor dat je kunt rekenen op een vast tarief. Bij het variabele energiecontract wijzigen de tarieven een of twee keer per jaar. Deze tarieven passen zich aan, aan de tarieven van de brandstof. Dit betekent dat de tarieven hoger of lager kunnen uitvallen dan het tarief dat je de periode daarvoor betaalde. Naast de vastigheid is er ook een andere factor die de hoogte van de rekening bepaalt. Dit is het enkel of dubbeltarief. Bij het enkeltarief betaal je ieder uur van de dag hetzelfde tarief voor stoom. Het dubbeltarief maakt onderscheid tussen het normaaltarief en het daltarief. Het normaaltarief geldt bij Eneco op werkdagen tussen 07:00 en 23:00 uur. Het daltarief geldt op de overige uren op werkdagen, in het weekend en op feestdagen. Tijdens het daltarief betaal je een lager tarief per kWh dan tijdens het normaaltarief. Om gebruik te kunnen maken van het dubbeltarief heb je een dubbele meter nodig.

Eneco verhuizen

Energie verhuizen is gemakkelijk. Je geeft hiervoor je verhuizing door via de persoonlijke omgeving van Eneco. Na de sleuteloverdracht geef je de meterstanden van je oude huis door en wordt er een eindnota opgemaakt. Heb je een energiecontract met Toon? Dan kun je in de meeste gevallen ook in je nieuwe huis hier gebruik van maken.

Eneco opzeggen

Wil je het Eneco energiecontract opzeggen? Neem dan telefonisch contact op met de klantenservice. Vervolgens krijg je een verzoek om je meterstanden door te geven. Met deze gegevens wordt de eindnota opgemaakt. Eneco biedt twee soorten contracten aan. Een vast contract en een variabel contract. Het variabele contract is iedere maand, zonder boete, opzegbaar. Heb je een vast contract en wil je hem voor het einde van de contractduur opzeggen? Dan betaal je een opzegvergoeding. De hoogte van deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.

Eneco zakelijk

Eneco biedt ook zakelijke energie aan. In deze categorie biedt Eneco contracten aan voor kleine en grootzakelijke bedrijven. Deze contracten kunnen aangevraagd worden via de speciale zakelijke omgeving van Eneco.

Extra informatie over Eneco

Eneco is een energieonderneming die niet alleen activiteiten in Nederland, maar ook in Groot Brittannië, Duitsland en België heeft. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Met 3.500 medewerkers helpen zij zo’n 2,2 miljoen bedrijven en consumenten.
Eneco zet zich in voor duurzame energie voor iedereen. Ze hebben een uitgesproken duurzame missie. Zij willen duurzaam opwekken, verhandelen, transporteren en leveren. Dit doen zij onder andere door praktische oplossingen te bedenken zodat klanten energie kunnen besparen en opwekken.
Samen met alle betrokkenen bij Eneco (klanten, bedrijven, overheid, aandeelhouders en investeerders) probeert Eneco om steeds duurzamer te worden. Dit wordt gedaan door flink te investeren in duurzame productiecapaciteit. Er wordt veel geïnvesteerd in windenergie op zowel land en zee. Dit wordt gedaan in Groot Brittannië, Duitsland, Nederland en België.
 
Eneco richt zich op ‘Duurzame energie voor iedereen’. Hiermee willen ze zich richten op energiebesparing, duurzame energieopwekking en duurzame afname. Door producten te ontwikkelen waarmee energie bespaart kan worden, kan er voor gezorgd worden dat er minder energie opgewekt hoeft te worden. Dit kan bijvoorbeeld met de verbruiksmanager Toon. Eneco heeft ook decentrale oplossingen waarbij gebruikers zelf energie kunnen opwekken. Zakelijke klanten en consumenten nemen bij Eneco 100% groene energie af.

Enkele feiten over Eneco

Holding/bestuur: Eneco Holding N.V.
Eigendom: De aandelen van Eneco zijn in handen van 55 gemeenten. Eneco heeft drie dochterondernemingen; Oxxio, MKB Energie en WoonEnergie. Ook heeft het 30% belang in Greenchoice
Leveringsvergunning sinds: 9 januari 2004
Lid Gedragscode: ja

Contactgegevens

Adres
Postbus 1014
Postcode
3000BA
Plaats
Rotterdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 8:00 tot 20:00 uur
Telefoonnummer
088 8 955 955 (Gebruikelijke belkosten)
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier