ENGIE

ENGIE

ENGIE is opgericht in 2008 en van origine een Frans bedrijf. Tot een aantal jaar geleden was ENGIE in Nederland bekend onder de naam Electrabel. ENGIE is actief in 70 landen en heeft meer dan 150.000 medewerkers. Energieleverancier ENGIE is wereldwijd de grootste investeerder in duurzame energie, met een totale investering van 16 miljard gedurende de afgelopen drie jaar. Daarnaast levert ENGIE dagelijks 100% groene stroom aan 100 miljoen mensen. ENGIE is de enige Nederlandse energiemaatschappij die op een internationale A-lijst staat met energiebedrijven die vooroplopen in de strijd tegen klimaatverandering. 

Mijn ENGIE 

MijnENGIE is een online omgeving waarin je je energiezaken kunt regelen. Je kunt hier een verhuizing doorgeven, facturen inzien of je maandelijks voorschot wijzigen. Een account voor MijnENGIE kan je aanmaken met je klantnummer, postcode en huisnummer. Met je MijnENGIE account heb je ook toegang tot de ENGIE app, waar je bijvoorbeeld je dagelijkse verbruik kunt inzien. Als je een slimme meter hebt, kun je je gebruik zelfs per uur inzien. 

ENGIE zakelijk

ENGIE biedt ook de mogelijkheid om zakelijke energie aan te vragen. Je kunt online een offerte aanvragen, welke direct in het systeem van ENGIE wordt verwerkt. De ENGIE energie is minimaal 5% goedkoper met een zakelijk energiecontract en bovendien mag je de BTW die je over deze energie betaalt terugvragen bij je belastingaangifte. 

 

Naast een zakelijk energiecontract biedt ENGIE ook innovatieve software aan om je bedrijf energie te laten besparen. Een voorbeeld is Sensorfact, 

een analysesoftware waarmee het energieverbruik van machines, afdelingen of ruimtes kan worden geanalyseerd. 

ENGIE vergelijken

Wil je ENGIE vergelijken met andere energieleveranciers? Dit kan via onze energievergelijker. Hier staan de meest recente tarieven en aanbiedingen die voor jou gelden. Bespaar direct op jouw energierekening! 

ENGIE opzeggen

Als je gaat verhuizen, hoef je je energiecontract niet op te zeggen. Je kunt deze namelijk gewoon meenemen naar je nieuwe woning. Ga je emigreren, naar een verzorgingstehuis of wordt je woning verhuurd? Dan kun je je contract opzeggen in de MijnENGIE omgeving. Voor alle andere situaties of vragen kun je het beste contact opnemen met ENGIE. 

ENGIE contact

Als je contact met ENGIE wilt opnemen, kan dat op verschillende manieren. Hieronder kun je het ENGIE telefoonnummer vinden. Als je liever niet belt, kun je ook contact opnemen met de ENGIE klantenservice via de website, Messenger of Whatsapp. 

 

 

 

Extra informatie over ENGIE

ENGIE S.A., voorheen GDF Suez S.A., is Frans multinationaal bedrijf met een hoofdkantoor in Parijs. ENGIE is ontstaan uit een fusie van Gaz de France (GDF) en SUEZ op 22 juli 2008. In Nederland was ENGIE enige tijd bekend als Electrabel, maar op 24 april 2015 werd bekendgemaakt dat alle activiteiten van het bedrijf verder zouden gaan onder de naam ENGIE.

 

Energieleverancier ENGIE is wereldwijd de grootste investeerder in duurzame energie, met een totale investering van 16 miljard gedurende de afgelopen drie jaar. Zo werkt ENGIE mee aan de bouw van het duurzaamste bedrijventerrein van Europa, gevestigd in Reijerwaard, maar voorziet het bedrijf voorziet ook de bezorgwagens van de online supermarkt Picnic van stroom. Daarnaast heeft ENGIE een eigen CO2-compensatieproject, waarmee de uitstoot van het gasverbruik van de eigen klanten wordt gecompenseerd. Dit project heet het Gold Standard cookstove project en is op dit moment in twee landen actief: Eritrea en Ethiopië. In deze landen is de bevolking zeer afhankelijk van biomassa en koken veel mensen op open vuur, wat een enorme impact heeft op de gezondheid en het klimaat. Doordat ENGIE investeert in cookstoves, wordt tot 70% minder hout en houtskool gebruikt in Eritrese en Etiopische huishoudens. Een cookstove zorgt voor 5500 kg CO2-reductie per jaar. 

 

 

 

Contactgegevens

Adres
Postbus 10087
Postcode
8000GB
Plaats
Zwolle
Openingstijden
maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
Telefoonnummer
088 444 66 66 (Lokaal tarief)
E-mailadres:
klantenservice.nl@engie.com
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier