Essent

Essent

Essent is één van de grootste energieleveranciers in Nederland. Het bedrijf levert zowel elektriciteit als gas aan huishoudens in Nederland en België. Bij Essent kan je terecht voor particuliere, zakelijke en grootzakelijke energiecontracten. Op de website geeft Essent aan dat hun merknaam staat voor 'The essence of the word essence, vital, central, fuel, energy'.

Mijn Essent

Mijn Essent is een online omgeving waarin je zelf je eneriezaken kunt regelen. In deze online omgeving kan je je meterstanden doorgeven, termijnbedragen wijzigen en facturen bekijken. Je kan bij Essent inloggen op een particuliere en zakelijke omgeving, zodat je je energiezaken makkelijk gescheiden kan houden. Je kan alleen op Mijn Essent inloggen als je je hiervoor hebt aangemeld. Dit kan heel eenvoudig met je klantnummer en e-mailadres.

Essent zakelijk

De tarieven van Essent kunnen bij een zakelijk contract zowel vast als variabel zijn. Bij een vast contract kan je kiezen tussen 1, 3 of 5 jaar. Een contract van 1 jaar is handig als je bijvoorbeeld elk jaar wil vergelijken. Als je daar geen tijd voor hebt, kan je ook kiezen voor een langer energiecontract. 

Essent zonnepanelen

Je kunt ook overstappen naar Essent als je zonnepanelen hebt. Als je meer stroom opwerkt dan je hebt verbruikt, kan je deze stroom terugleveren. Om dit te kunnen doen, moet je je zonnepanelen wel eerst aanmelden. Aan het eind van het jaar wordt jouw teruggeleverde stroom verrekend met de stroom die je hebt verbruikt. Dit heet salderen. Als je meer hebt terugeleverd dan je hebt verbruikt, biedt Essent een terugleververgoeding aan. 

Essent aanbieding

Het Essent Altijd Daltarief is een aanbieding waar het bedrijf een aantal jaar geleden mee is begonnen. Deze aanbieding houdt in dat je altijd het daltarief betaalt voor je energieverbruik. Klinkt mooi, toch? Deze en andere aanbiedingen van Essent kan je terugvinden in onze vergelijker. Deze houden wij up-to-date voor je, zodat alle recente energie-aanbiedingen erin staan en jij dus op de hoogte blijft van de laatste aanbiedingen. Wil je andere energieleveranciers vergelijken met Essent? Ook daarvoor kan je terecht op onze website. 

Essent overstappen

Overstappen naar Essent kan gemakkelijk door een vergelijking te maken in onze energievergelijker. Hier vind je een groot aantal energieleveranciers terug met hun aanbod voor jou. Overstappen naar Essent betekent voor jou dat je 100% Groene WindStroom krijgt, zeker bent van scherpe tarieven en een extraatje ontvangt. 

Essent opzeggen

Als je je contract bij Essent wilt opzeggen, kan dit via onderstaand telefoonnummer. Let op: als je je contract opzegt voordat deze officieel is afgelopen, kan het voorkomen dat je een opzegvergoeding moet betalen. 

Essent telefoonnummer

Je kunt Essent bellen om je contract op te zeggen via 0800-3773680 (gratis). Dit telefoonnummer van Essent is alleen geschikt voor contractopzeggingen. Als je om een andere reden contact wilt opnemen met de Essent klantenservice, kijk dan onder het kopje 'Essent contact'. 

Essent storing

Denk je dat er een stroomstoring bij Essent is? Vaak meldt een energieleverancier het als er een storing gaande is. Wil je een storing doorgeven, dan kan dat via het Nationaal Storingsnummer: 0800-9009 (gratis). De melding komt dan automatisch bij de netbeheerder terecht. 

Essent contact

De Essent klantenservice heeft een particuliere en een zakelijke afdeling. Het telefoonnumer van de particuliere klantenservice is 0900-1550 en dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00. Op zaterdag kan je Essent ook tussen 9:00 en 13:00 bereiken. De zakelijke klantenservice is te bereiken op 0900-1466 of via de mail ondernemersdesk@essent.nl. Grootzakelijke bedrijven kunnen bellen naar 0900 600 9600. Op de website van Essent is ook een chatfunctie en een contactformulier te vinden. 

Extra informatie over Essent

Essent is een energieleverancier die gas, elektriciteit en warmte levert aan consumenten en bedrijven in Nederland. Ook zijn zij actief in Belgie. Veel van de energie die zij leveren, produceren ze ook zelf. Essent is de grootste producent van duurzame energie. Er werken zo’n 3600 mensen bij Essent die samen zorgen voor een omzet van 5,9 miljard euro. Het hoofdkantoor van Essent is gevestigd in ’s-Hertogenbosch.

Essent is in 1999 ontstaan door een fusie tussen PNEM/MEGA en EDON. In 2005 is Nutsbedrijven Maastricht opgegaan in Essent. Tot 1 oktober 2009 waren verschillende Nederlandse gemeenten en provincies aandeelhouder in Essent. Hierna werd het volledig overgenomen door het Duitse RWE.

 

In oktober 2016 besloot het RWE om een nieuw bedrijf op te richten: Innogy. De verkooptak van Essent ging, samen met zusterbedrijf Innogy Windpower Nederland, horen bij dit nieuwe bedrijf. In 2019 is Innogy overgenomen door het Duitse E.ON en dit bedrijf is tot op de dag van vandaag het moederbedrijf van de verkooptak van Essent. De verkooptak van Essent is dus onderdeel van Innogy (E.ON), terwijl de productieactiviteiten onderdeel zijn gebleven van RWE. 

Essent was tot oktober 2016 eigenaar van een aantal (kolen)centrales op verschillende locaties:

  • Geertruidenberg
  • Maasbracht
  • Moerdijk
  • Geleen
  • Cuijk
  • Linne en Gramsbergen

Essent heeft de centrale in Moerdijk inmiddels gesloten, maar de al gesloten centrale in Maasbracht zal eind 2020 juist weer worden opgestart. Dit heeft moederbedrijf RWE besloten. Er komt regelmatig kritiek van milieurorganisaties, zoals onlangs over de centrale in Geertruidenberg. Deze zou volgens milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) teveel stikstof uitstoten.

Enkele feiten over Essent

Holding/bestuur: RWE A.G.
Eigendom: Essent Nederland is eigendom van Innogy (onderdeel van RWE). 
Leveringsvergunning sinds: 30 april 2004
Lid Gedragscode: Ja

Contactgegevens

Adres
Postbus 1484
Postcode
5200BM
Plaats
's-Hertogenbosch
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur. zaterdag 9:00 - 13:00 uur
Telefoonnummer
0900-1550 (lokaal tarief)
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier