Hoe werkt overstappen naar de goedkoopste energieleverancier?

Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

Goedkoopste energieleverancier

Ben je op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Je kunt via ons een groot aantal energieleveranciers vergelijken. Zo vind je gemakkelijk een goedkope energieleverancier. Alle energiedeals die wij aanbieden zijn gesorteerd op prijs. De goedkoopste energieleverancier staat dus altijd bovenaan. 

Goedkoopste energieleverancier Nederland

Er is niet één goedkoopste energieleverancier in Nederland. Wat de goedkoopste energieleverancier is voor jou, is afhankelijk van je energieverbruik en persoonlijke voorkeuren. Door te vergelijken op prijs, kom je erachter welke energieleverancier bij ons voor jou het goedkoopst is.

Goedkope energieleverancier vinden

Niemand wil te veel betalen voor energie. Toch denken mensen dat het vinden van de goedkoopste energieleverancier een gedoe is. Gelukkig is dat niet waar. Wij hebben het vinden van onze goedkoopste energieleverancier voor jou zo makkelijk mogelijk gemaakt. Je hoeft alleen je postcode, huisnummer en energieverbruik in te vullen. Als je je exacte stroom- en gasverbruik niet bij de hand hebt, kunnen we je energieverbruik berekenen op basis van het aantal personen in je huishouden. In ons vergelijkingsoverzicht zie je vervolgens direct wat bij ons de voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

Goedkoopste energie op basis van jouw voorkeuren

In ons resultatenoverzicht zijn de energie-aanbiedingen gesorteerd op prijs. Wij tonen altijd de totaalprijzen, inclusief alle kosten en kortingen. Ook kun je de details van elk energiecontract dat wij aanbieden terugvinden. Heb je naast goedkope energie nog andere voorkeuren? Je kunt in ons resultatenoverzicht ook filteren op groene en grijze energie, vast of variabel tarief, looptijd en specifieke energieleveranciers. Dat maakt het vinden van de meest geschikte en goedkoopste energie die wij aanbieden voor jou extra simpel. 

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

Veel mensen denken dat overstappen van energie gedoe is, maar niets is minder waar. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier is eigenlijk niets anders dan een administratieve handeling. Er hoeft dus niets te veranderen in je meterkast en er hoeft ook geen monteur langs te komen. Het enige wat je moet doen om goedkope energie te krijgen, is het invullen van een aantal gegevens. Vanaf het moment dat je je aanvraag verstuurt, zorgen wij voor de rest. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag.

Energie vergelijken

Goedkope energie

In Nederland is er een vrije energiemarkt. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke leverancier je stroom en gas afneemt. Energieleveranciers kunnen zich onderscheiden op goedkope energie, (klanten)service en milieuvriendelijkheid. Concurreren op de prijs kunnen zij op drie verschillende manieren. Het hangt verder van je eigen situatie af welke leverancier voor jou bij ons de goedkoopste energieleverancier is. 

Factoren goedkope energie

Energieleveranciers kunnen concurreren op drie aspecten, namelijk op het kale leveringstarief, het vastrecht en (eventuele) welkomstkortingen.

Leveringstarief

Het kale leveringstarief is de prijs per eenheid energie, zonder de duurzaamheidstoeslag, energiebelasting en btw. Het kale leveringstarief geldt bij stroom per kilowattuur (kWh) en bij gas per kubieke meter (m3).

Vastrecht

Het vastrecht is een vast bedrag dat je betaalt aan de energieleverancier voor de levering van energie. Dit is vergelijkbaar met abonnementskosten. Meestal is het vastrecht tussen de € 20,- en € 80,- per product per jaar.

Welkomstkorting

Sommige energieleveranciers kiezen ervoor om nieuwe klanten te belonen met een welkomstkorting. Deze cashback energie wordt meestal uitgekeerd aan het einde van het contract en kan ervoor zorgen dat een energieleverancier hierdoor goedkoper uitvalt dan een contract met lage tarieven zonder welkomstkorting.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?

Er zijn dus drie factoren waarop de leverancier zelf invloed op kan uitoefenen. Er is ook nog een factor waarop de energieleverancier geen invloed heeft; jouw energieverbruik. Het kan namelijk voorkomen dat bij verschillende verbruiken, verschillende leveranciers goedkoper zijn. Wat is de goedkoopste energieleverancier bij ons voor jouw situatie? Daar kom je achter door de volgende gegevens in te vullen:

  • Je postcode en huisnummer
  • Je huidige leverancier
  • Je jaarverbruik

Vervolgens wordt door ons berekend welke energieleverancier bij ons de goedkoopste energie voor je heeft.

Goedkoopste energieleverancier 2021

Het aanbod in onze energievergelijker wordt elke dag bijgewerkt. Wij ontvangen de tarieven rechtstreeks van de leveranciers, waardoor je verzekerd bent van de meest actuele energieprijzen. Je ziet dus altijd direct wat bij ons voor voor jou dit moment de goedkoopste energieleverancier is.

Altijd de meest actuele en laagste prijzen

Je kunt bij ons altijd profiteren van de meest actuele én laagste energieprijzen in onze vergelijker. Veelal gelden energietarieven van leveranciers een maand voordat ze deze bijwerken. De kortingen die bij de energiecontracten staan, kunnen wel dagelijks wijzigen. Wij ontvangen de energieprijzen rechtstreeks van de leveranciers en passen deze dagelijks aan. Zo zie jij altijd de goedkoopste energie die leveranciers op dit moment via ons aanbieden.

Goedkope energie afsluiten

Je kunt via ons direct een energiecontract met goedkope energie afsluiten. Overstappen zonder gedoe: wij regelen het voor je. Wij zeggen je contract bij je huidige energieleverancier op en sturen je gegevens gratis en veilig door naar je nieuwe leverancier. Die zal er vervolgens voor zorgen dat je contracten naadloos op elkaar aansluiten, zodat je nooit zonder energie komt te zitten. Ook zul je niet te vroeg worden overgenomen als de einddatum van het huidige contract vanaf de aanmelddatum niet verder dan twee maanden in de toekomst ligt. Dit verschilt overigens per energieleverancier. De één kijkt maximaal twee maanden in de toekomst naar de einddatum, de ander zelfs zes maanden.

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8