Nederlandse Energie Maatschappij

NLE

De Nederlandse Energie Maatschappij (is NLE) is de grootste Nederlandse onafhankelijke energieleverancier.

Nederlandse Energie Maatschappij

Na de oprichting van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) in 2004 is in 2007 besloten om verder te gaan als prijsvechter, en niet zonder gevolgen. Rond 2008 wordt er reclame gemaakt met onder andere Maurice de Hond, Natasja Froger, Frans Bauer en Johan Derksen. Dit levert niet alleen enkele Loden Leeuwen op, maar ook enorm veel klanten.

Mijn NLE

Bij de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) kan je ook online je energiezaken regelen. Je kunt in de online omgeving van Mijn NLE al je gegevens en informatie over je huidige contract vinden. De inloggegevens ontvang je in de bevestigingsmail die je krijgt na je aanmelding. 

NLE energie

De energie van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) bestaat uit Europese en Nederlandse windenergie. Bij het afsluiten of verlengen van je contract krijg je de mogelijkheid om te kiezen welke energie jij wilt ontvangen. Als je al klant bent, kan het ook zijn dat je energie nog afkomstig is uit waterkrachtcentrales. Bij het verlengen van je contract kun je overstappen naar windenergie. 

Nederlandse Energie Maatschappij tarieven

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) levert stroom en gas tegen scherpe tarieven. Wil je weten welke energieleverancier voor jou het voordeligst is? Maak dan een vergelijking in onze energievergelijker. Je kunt hier de aanbiedingen en tarieven zien van de energieleveranciers waarmee wij samenwerken. 

Nederlandse Energie Maatschappij opzeggen

Wil je je contract bij de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) opzeggen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Kijk hieronder voor de contactgegevens. 

NLE contact 

Als je contact wilt opnemen met de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE), kan dat door te bellen naar de klantenservice op 088-7307307. Dit kan op werkdagen tussen 08:30 en 18:00. Je kunt ook mailen naar klanten@nle.nl.

 

 

Extra informatie over Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij is in 2004 opgericht. Ze zijn voornamelijk bekend van de televisie-commercials. Vanaf 2005 zijn zij begonnen om de traditionele energieleveranciers uit te dagen, tot ze in 2007 besloten om een prijsvechter te worden en de energiemarkt open te breken.

De grote doorbraak werd gemaakt in 2009 met de televisiereclame van Maurice de Hond. In deze reclame meldt hij dat 94% van de Nederlanders te veel voor zijn energie betaald. Deze wordt eerst nog aangevochten als ‘te veel gezag’, maar dit wordt in een hoger beroep weggewoven. Het aantal klanten verdubbelt door deze campagne.

 

Hierna wordt Natasja Froger ingezet. De commercial waarin ze begint met “Lieve allemaal…” is een hit en levert 15.000 klanten per week op. Hierna wordt de uitdrukking “Ik zeg doen!” opgenomen in de Dikke Vandale. In 2010 wordt Frans Bauer ingezet in een commercial, wat opnieuw goed is voor een Loden Leeuw. Ook hebben ze in dit jaar een WK-actie. Iedere klant krijgt een jaar gratis stroom wanneer Nederland wereldkampioen zou worden. Na het bereiken van de halve finale leverde dit na een half al 6.000 nieuwe klanten op. In 2011 winnen ze nogmaals een Loden Leeuw, door de reclame met Johan Derksen die Nederland verteld dat ze ‘wakker’ moeten worden.

In 2013 zijn ze gestart met de campagne Jokkebrokken. Hierin willen zij meer transparantie in de energiemarkt verkrijgen.

 

In 2018 is de NLE gefuseerd met Budget Energie. Ze leveren nog steeds hun eigen stroom en klanten zijn ook echt klant bij de Nederlandse Energie Maatschappij, maar de NLE geeft aan dat ze door de fusie efficiënter kunnen werken. 

Enkele feiten over Nederlandse Energie Maatschappij

Holding/bestuur: Dhr. S. Peeraer
Eigendom: Nuts Groep B.V. 
Leveringsvergunning sinds: 6 december 2005
Lid Gedragscode: ja

Contactgegevens

Adres
Postbus 23064
Postcode
3001KB
Plaats
Rotterdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
Telefoonnummer
088-7307307 (lokaal)

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier