Nuon

Nuon

Nuon is een energieleverancier die elektriciteit en gas levert aan zo'n 2 miljoen Nederlandse huishoudens. Sinds 2009 is Nuon al onderdeel van Vattenfall en sinds oktober 2018 zijn beide namen naast elkaar te zien, zodat de klanten goed op de hoogte zijn voordat de naamwijziging wordt doorgevoerd. 

 

Let dus op: inmiddels is de merknaam van Nuon officieel gewijzigd naar Vattenfall.  

Mijn Nuon

Wil je bij Nuon inloggen? Daar is de handige online omgeving Mijn Nuon voor. Je kunt hier je termijnbedrag bekijken, je verbruik inzien en andere handige dingen bekijken. De online omgeving is inmiddels te vinden op de website van Vattenfall en heet nu ook Mijn Vattenfall.  

Nuon energie

Je kunt bij Nuon kiezen voor duurzame of gewone energie. Nuon vindt het belangrijk dat we steeds meer gebruik gaan maken van schone energie en daar zetten ze zich dan ook volledig voor in. Het doel van Nuon is dan ook om binnen een generatie fossielvrij te kunnen leven. Dit doel moet worden behaald door duurzame energie te produceren. 

Nuon zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt, kan je ook bij Nuon terecht. Ze kunnen zonnepanelen voor je laten plaatsen en je hebt keuze uit verschillende pakketten. Met zonnepanelen wek je zelf zonne-energie op, waardoor je kunt besparen op je energierekening. 

Nuon Exclusief

Nuon Exclusief is een spaarprogramma voor klanten van Nuon. Dit programma is opgezet om vaste klanten te belonen door middel van een status. Hoe langer je klant bent, hoe hoger je status is. Elke maand wordt er een aantal punten toegevoegd aan je account, gewoon omdat je klant bent. Deze punten kun je inwisselen voor cadeau's of leuke uitjes. Ook kan je met je gespaarde punten bijdragen aan een goed doel. 

Nuon zakelijk

Nuon biedt ook zakelijke stroom aan, waarbij je een keuze hebt tussen gewone en groene stroom. Je kunt ook kiezen voor alleen gas, of stroom en gas samen. Als bedrijf groene stroom opwekken kan natuurlijk ook. Nuon helpt je om energie te besparen, bijvoorbeeld met energiezuinige verlichting in je bedrijfspand. Voor meer informatie kun je een afspraak maken met een energie-expert van Nuon. 

Nuon storing

Bij een storing kun je altijd bellen naar het Nationaal Storingsnummer gas en stroom 0800-9009 (gratis). Of kijk even op de website van Nuon of er storingen worden gemeld. 

Nuon tarieven

De tarieven van Nuon zijn afhankelijk van of je particuliere of zakelijke stroom wilt afnemen. Ook is jouw woonsituatie van invloed. Benieuwd welke energieleverancier het goedkoopst is voor jou? Kijk dan eens in onze energievergelijker. De goedkoopste energieleverancier die wij jou kunnen bieden staat altijd bovenaan. 

Nuon verhuizen

Moet je van Nuon overstappen als je gaat verhuizen? In principe kun je je energiecontract altijd meenemen naar je nieuwe woonadres. Mits je daar nog geen nieuw energiecontract hebt, natuurlijk. Geef een verhuizing wel altijd even door aan Nuon. 

Nuon contact

Wil je contact met de Nuon klantenservice? Je kunt Nuon bellen op het Nuon telefoonnummer 0900-0808. Dit kan op werkdaen tussen 08:00-15:00. Je kunt ook gebruikmaken van de Nuon chat via Facebook of Twitter. Dit kan op werkdagen tussen 08:00-21:00. 

Extra informatie over Nuon

Nuon bestaat sinds 1904 door een fusie van PGEM, PEB Friesland, ZGN en VNB. Een aantal jaren hierna werd ook nog Energie Noord West ingelijfd. Hieruit is Nuon ontstaan. Nuon staat voor nutsbedrijf oost noord. Dit omdat de meeste oorspronkelijke bedrijven in het noorden en oosten gevestigd waren.

Vanaf 1 juli 2009 is Nuon een onderdeel geworden van Vattenfall. Dit is een van de grootste elektriciteitsproducenten van Europa en de grootste warmteproducent. Zij zijn, naast Nederland, ook actief in Scandinavië, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Er werd een belang van 49% overgenomen voor zo’n 5 miljard euro. In 2015 is dit uitgebreid naar een belang van 100%. Opvallend is dat Vattenfall volledig in eigendom is van de Zweedse staat. In 2013 kwamen er berichten vrij waaruit bleek dat Nuon enorme verliezen maakt en dat Vattenfall Nuon (deels) wilt verkopen.

Nuon is ook eigenaar van enkele elektriciteitscentrales in Nederland. Ze hebben centrales in:

  • Diemen
  • Amsterdam
  • Velsen
  • Eemshaven

Ook hebben zij 270 windmolens en een biomassacentrale (in Diemen). Verder hebben zij ook nog twee waterkrachtcentrales (in Maurik en Alphen).

Enkele feiten over Nuon

Holding/bestuur: Vattenfall AB
Eigendom: Vattenfall AB
Leveringsvergunning sinds: 7 december 2004
Lid Gedragscode: ja

Contactgegevens

Adres
Postbus 40021
Postcode
6803HA
Plaats
Arnhem
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur
Telefoonnummer
0900 - 0808 (lokaal)
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier