Oxxio

Oxxio

Oxxio is een energieleverancier en levert sinds 2000 energie aan Nederlandse huishoudens. De Oxxio energie is 100% windenergie. Na een aantal overnames is Oxxio inmiddels volledig in handen van Eneco.

Mijn Oxxio

Mijn Oxxio is de online omgeving van de energieleverancier Oxxio. Je kunt hier je energiezaken regelen, waar en wanneer je maar wilt. Wel moet je eerst je account nog even activeren. 

Oxxio app

De Oxxio app geeft je 24/7 inzicht in je verbruik en meterstanden. Je kunt ook wijzigingen doorgeven via de app. De meeste functies van de app kunnen ook worden gebruikt door mensen die geen klant zijn bij Oxxio. Als je een vraag hebt, kun je deze in de app stellen aan je energiebuddy 'O'. Dit kan dag en nacht. Als je geen antwoord kunt krijgen op je vraag, kun je tijdens werktijden doorgeschakeld worden naar een medewerker. 

 

Voor Oxxio klanten heeft de Oxxio app een Jaarcheck. Hiermee zie je per maand hoe je ervoor staat en of je termijnbedrag nog voldoende is, op basis van je huidige verbruik. Zo voorkom je dat je aan het einde van het jaar veel moet bijbetalen. 

Oxxio tarieven

Wil je weten of de tarieven van Oxxio voordelig zijn voor jou? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Het goedkoopste contract dat wij aanbieden voor jou staat bovenaan in de vergelijker. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. 

Oxxio verhuizen

Als je gaat verhuizen, neem je je energiecontract vaak mee naar je nieuwe adres. Wel kan het zo zijn dat je verbruik verandert, doordat je bijvoorbeeld verhuist naar een hoekwoning in plaats van een tussenwoning. Je behoudt inzicht in je verbruik met de Oxxio app en kunt je termijnbedrag zelf aanpassen, zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

Oxxio opzeggen

Wil je je contract bij Oxxio opzeggen? Dan kun je contact opnemen met de Oxxio klantenservice. Kijk voor meer informatie over de contactgevens naar de informatie hieronder. 

Oxxio contact

Je kunt contact opnemen met Oxxio door te chatten in de app (24/7) of op de website (werkdagen van 08:30-19:00). Als je liever Oxxio wilt bellen, kan je een terugbelafspraak maken op de website. Zelf bellen? Het Oxxio telefoonnummer is 088 – 8955999. 

Extra informatie over Oxxio

Oxxio is opgericht in 2000 toen de energiemarkt op het punt stond om te liberaliseren. Toen heette Oxxio nog Energiebedrijf.com. Vlak na de liberalisering van de energiemarkt wilde Oxxio zich onderscheiden door middel van het aanbieden van groene energie via internet. Oxxio is onderdeel van de Eneco Holding. Op het stroometiket van Oxxio staat dat zij alle stroom opwekken met Europese windkracht.

Het motto van Oxxio luidt 'Superslim. Supervoordelig.' Je krijgt van Oxxio voordelige groene stroom en gas en de Oxxio app, waarmee je altijd je verbruik kunt inzien. De online service van Oxxio wint in 2010 en 2015 een Dutch Interactive Award. De serviceontwikkeling stopte daarmee niet: in 2016 is Oxxio de eerste energieleverancier op de wereld die een chatbot introduceert. Inmiddels is deze chatbot dag en nacht bereikbaar voor alle mogelijke vragen.


Oxxio erkent dat het moeilijker wordt om op prijs te concurreren. Vroeger was dit makkelijker, omdat energieleveranciers zich vlak na de liberalisatie nog weinig op de prijs hoefden te focussen. Toen kon Oxxio de prijs een stuk lager houden dan grotere regioleveranciers. Tegenwoordig komt Oxxio zelden onder de prijs van verschillende andere leveranciers, of het nu prijsvechters zijn of niet.

Enkele feiten over Oxxio

Holding/bestuur: Eneco Holding N.V.
Eigendom: Eneco Groep N.V. 
Leveringsvergunning sinds: 28 april 2005
Lid Gedragscode: ja

Contactgegevens

Adres
Postbus 1952
Postcode
1200BZ
Plaats
Hilversum
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 19:00 uur
Telefoonnummer
088 - 89 55 999 (€ 0,55 cent per gesprek + belkosten)
E-mailadres:
klantenservice@oxxio.nl
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier