Powerpeers

Powerpeers

Powerpeers is een online platform waar je zelf je opwekkers van stroom kunt kiezen. Je krijgt de meeste stroom van de opwekker die jij als eerste keuze hebt opgegeven en vervolgens van jouw resterende keuzes. Als er even geen stroom meer beschikbaar is bij de opwekkers die jij hebt gekozen, zorgt Powerpeers er met windparken voor dat je altijd van stroom bent voorzien. 

 

Je kunt zelf ook leverancier worden. Als je zelf stroom opwekt en dit wilt leveren aan anderen, kan je je ook aanmelden bij Powerpeers. Je voegt dan je eigen energiebron toe aan het platform en vervolgens kunnen mensen die stroom nodig hebben dit van jou afnemen. Je ontvangt hiervoor een vergoeding. 

Powerpeers inloggen

Je kunt inloggen op de online omgeving van Powerpeers met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je gebruikersnaam is je e-mailadres, het wachtwoord heb je per e-mail ontvangen. Je kunt ook een nieuw wachtwoord aanvragen als je je wachtwoord niet meer weet. 

Mijn Powerpeers

De online omgeving van Powerpeers heet het Energiedashboard. Hier kun je zien wat jouw verbruik is of hoeveel je hebt opgewekt. 

Powerpeers Nuon

Powerpeers is net als Nuon een merk van de Zweedse energiemaatschappij Vattenfall. In 2018 maakte Nuon bekend dat er een naamswijziging zou plaatsvinden en inmiddels is Nuon definitief overgegaan naar Vattenfall. Powerpeers is ook meegegaan in deze naamsverandering. Voor de diensten en klanten van Powerpeers maakt deze naamswijziging geen verschil. 

Powerpeers tarieven

Ondanks dat je zelf kunt kiezen voor een opwekker, betaal je wel allemaal hetzelfde tarief. Voor zonne-energie kun je een terugleververgoeding krijgen voor elke kWh die jij teruglevert. Benieuwd? Maak een vergelijking in onze energievergelijker om te kijken welke leverancier het goedkoopst is voor jou. 

Powerpeers verhuizen

Als je gaat verhuizen, kan je je energiecontract vaak meenemen naar je nieuwe adres. Bij Powerpeers is het natuurlijk wel belangrijk dat je, zeker als je aanbieder bent van stroom, oplet dat je misschien meer of minder gaat opwekken. Als je stroom afneemt, kan je verbruik veranderen doordat je bijvoorbeeld in een groter huis gaat wonen. 

Powerpeers app

De app van Powerpeers biedt je de mogelijkheid om te kiezen van wie jij je energie wilt ontvangen. Op de kaart in de app zie je alle beschikbare energiebronnen in Nederland. Je kunt ook je eigen energieverbruik bijhouden door middel van grafieken. Ben jij een energiebron? Dan kun je hier ook zien aan wie jij je energie hebt geleverd. 

Powerpeers contact

Wil je contact opnemen met Powerpeers? Dit kan via het telefoonnummer 020-2202300. Als je liever mailt, kan dit naar service@powerpeers.nl.

Extra informatie over Powerpeers

Powerpeers wil dat iedereen in Nederland toegang heeft tot energie uit duurzame bronnen. Daarom werd er in 2016 besloten dat er een platform moest worden opgericht voor vragers en aanbieders van groene energie. Zo kan iedereen in Nederland zijn opgewekte energie aan anderen leveren. Als klant van Powerpeers kies je voor maximaal vijf sociale en vijf lokale opwekkers. Sociale opwekkers zijn mensen die zelf energie produceren, bijvoorbeeld doordat ze zonnepanelen op hun dak hebben. De overtollige energie wordt normaal gesproken teruggeleverd en verdwijnt in het net. Bij Powerpeers worden vrager en aanbieder direct aan elkaar gekoppeld. Persoonlijk dus. Lokale opwekkers zijn mensen met grotere zonnepaneleninstallaties of boeren met windmolens op hun erf. 

 

Om ook op andere manieren bij te dragen aan een duurzamere wereld steunt Powerpeers ook CO2-compensatieprojecten. Dit houdt in dat de CO2 die jij uitstoot doordat je gas gebruikt, wordt gecompenseerd doordat Powerpeers investeert in duurzame projecten. Voorbeelden zijn windparken op Aruba en in Taiwan, Solar cookers in China en zonne-energie in India. 

 

 

Enkele feiten over Powerpeers

Holding/bestuur: Powerpeers B.V. 
Eigendom: Vattenfall AB Benelux Branch
Leveringsvergunning sinds: 11 januari 2016
Lid Gedragscode: Ja

Contactgegevens

Adres
Paasheuvelweg 14 C
Postcode
1105BH
Plaats
Amsterdam
Openingstijden
Telefoonnummer
020 2202300 ()
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier