Qurrent

Over energieleverancier Qurrent

Qurrent is opgericht in 2006, toen het nog geen stroom en gas leverde. Het energiebedrijf is toen opgericht om consumenten zo min mogelijk energie te laten verbruiken en om de consument te helpen om zelf energie op te wekken. In 2008 kwam Qurrent met de Qbox. De Qbox is een energieverbruiksmanager, een apparaat waarmee je (realtime) inzicht verkrijgt in het energieverbruik. Sinds 2014 levert Qurrent ook daadwerkelijk groene energie aan consumenten. Qurrent is sinds oktober 2018 onderdeel van Greenchoice.

 

Qurrent energie

Je kunt geen klant meer worden van Qurrent door de overname van Greenchoice

 

Qurrent tarieven

De energiemarkt is niet altijd even gemakkelijk te begrijpen. Je energierekening bestaat uit verschillende delen. Op sommigen heb je invloed, maar op anderen niet. De tarieven van Qurrent vind je niet meer in onze vergelijker, maar die van Greenchoice natuurlijk wel. Benieuwd wat je kunt verwachten van de tarieven? Maak een vergelijking en je ziet alles in één overzicht. Je kunt de tarieven dan heel gemakkelijk vergelijken met andere energieleveranciers.

 

Qurrent verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan is het slim om even kritisch naar je energiecontract te kijken. Je verbruik zal namelijk wel veranderen. Dit betekent dat overstappen van leverancier voordelig kan uitpakken. 

 

Qurrent Greenchoice

Sinds oktober 2018 is Qurrent onderdeel van Greenchoice. De twee energieleveranciers delen dezelfde missie: een schonere wereld door duurzame energie. En samen sta je altijd sterker dan alleen. Samen willen ze de energiemarkt in beweging krijgen en de energiestransitie versnellen.

 

Qurrent opzeggen

Als je via energievergelijken overstapt naar een andere energieleverancier dan hoef je niets op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier al voor je. Als je verhuist dan moet je wel zelf even contact opnemen met je huidige leverancier.

 

Qurrent contact

Je kunt de klantenservice bereiken op telefoonnummer 088 777 1200.

Extra informatie over Qurrent

De oprichting van Qurrent in 2006 was er één met een goede insteek, namelijk de consument steeds minder energie te laten verbruiken en de consument helpen bij het opwekken van eigen energie. Het monitoren van energieverbruik speelt hierbij een grote rol. In 2008 kwam Qurrent daarom met de Qbox, een energiemonitor voor in de meterkast waarop zowel het energieverbruik als de opwekking van energie wordt bijgehouden.

Qurrent wilt zich onderscheiden van andere energieleverancier met écht groene stroom. Qurrent is in 2011 vanwege dit duurzame karakter samengegaan met Stichting DOEN en met de HIER Klimaatcampagne. Stichting DOEN kennen we van de Nationale Postcode Loterij en maakt dat Qurrent energie levert tegen inkoopprijzen. Qurrent heeft namelijk nooit een winstoogmerk gehad. 

In 2014 is Qurrent gestart met het daadwerkelijk leveren van energie, groene energie wel te verstaan. De stroom is 100% groen en in Nederland opgewekt. En de CO2-uitstoot die het verbruik van gas met zich meebrengt, wordt gecompenseerd met duurzame energie- en bosprojecten. Onder alles wat Qurrent doet, mag het klimaat niet lijden. 

Sinds oktober 2018 is Qurrent overgenomen door Greenchoice. Zij delen dezelfde missie en willen samen de energietransitie versnellen. 

Enkele feiten over Qurrent

Holding/bestuur: Greenchoice
Eigendom: Greenchoice
Leveringsvergunning sinds: Niet bekend
Lid Gedragscode: ja

Contactgegevens

Adres
Willem Fenengastraat 23
Postcode
1096BL
Plaats
Amsterdam
Openingstijden
ma t/m vr 08:30 - 19:00 / za 10:00 - 16:00
Telefoonnummer
088 777 1200 (4 cent)
Website
Voorwaarden

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier