Vandebron

Over energieleverancier Vandebron

Energieleverancier Vandebron is opgericht vanuit het idee om de energiemarkt duurzaam, eerlijk en transparant te maken. Door geen marges op het energieverbruik te heffen wordt een lagere prijs aan de consument doorberekend.

 

vandebron

 

Mijn Vandebron

Vandebron heeft een eigen klantenportaal. Als klant kun je hier verschillende zaken zelf regelen. Zo krijg je via Mijn Vandebron inzicht in je verbruik, heb je controle over je termijnbedrag en kun je meterstanden doorgeven.

Vandebron vergelijken

Vandebron rekent geen marges bovenop (extra) energieverbruik. Hierdoor kan deze energieleverancier misschien wel voordelig voor je uitvallen. Meer informatie en de deal checken? Via de vergelijker kun je gemakkelijk Vandebron en andere energieleveranciers vergelijken.

Vandebron tarieven

Het maandtarief van Vandebron is opgebouwd uit verschillende kostenposten. Zo betaal je uiteraard voor de hoeveelheid stroom en/of gas dat je gebruikt. Waarbij het gasverbruik wordt gecorrigeerd met de correctiefactor van de calorische waarde van gas. Over een gedeelte van dit gebruik betaal je belasting. Deze belasting bestaat uit de reguliere energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie. Daarnaast betaal je ook voor de netbeheerkosten. Over deze kostenpost wordt nog 21% BTW gerekend. Als je gas afneemt dan betaal je hier regiotoeslag over. Deze regiotoeslag betaal je voor het onderhoud van de gasleidingen. Hoe verder je van oorspronkelijke gasbron -in de meeste gevallen is dit Slochteren- afwoont, hoe hoger de regiotoeslag. De voorgenoemde kosten zijn vastgesteld en zijn voor iedereen, afhankelijk van je gebruik en woonplaats, gelijk. Op deze kosten kan niet bespaard worden. Op de laatste kostenpost, de vaste leveringskosten van Vandebron, wel. Zorg er daarom voor dat je Vandebron vergelijkt met andere energieleveranciers om er zeker van te zijn dat je de beste deal hebt.

Vandebron verhuizen

Het energiecontract staat op naam. Dit betekent dat het verhuizen van energie gemakkelijk gaat, je energiecontract verhuist namelijk gewoon met je mee. Hiervoor moet je natuurlijk wel even je verhuizing doorgeven aan je energieleverancier. Bij Vandebron kun je dit doen via je persoonlijke omgeving (Mijn Vandebron).

Vandebron opzeggen

Het energiecontract opzeggen kan als het contracttermijn afloopt. Het opzeggen verloopt via de nieuwe energieleverancier. Zodra jij klant wordt bij een nieuwe energieleverancier wordt je oude contract bij Vandebron opgezegd. Hier zorgt je nieuwe energieleverancier voor.

Vandebron zakelijk

Vandebron is er ook voor zakelijke klanten. Zo kun je bij Vandebron bijvoorbeeld zakelijk elektrisch rijden. Hier biedt Vandebron een zakelijk pakket aan met daarin laadpassen, laadpalen en een app met platform om controle te krijgen in het verbruik, de kosten en de facturen.

Extra informatie over Vandebron

Een duurzame, eerlijke en transparante energiemarkt: vanuit dit idee is Vandebron ontstaan. Vandebron vindt dat er te veel geld wordt verdiend aan de opwek en verkoop van fossiele energie die aan consumenten wordt verkocht als groene energie. Daarom wil Vandebron duidelijk en transparant zijn over de herkomst van zijn energie. De energie bestaat voor het grootste gedeelte uit windenergie (83,3%) en Bio-energie (10,9%).

 

Vandebron vindt dat zijn energie tegen een eerlijke prijs gekocht moet kunnen worden. Daarom zitten er geen marges bovenop het energieverbruik. Hierdoor kunnen er lage prijzen aan de consument geboden worden terwijl de producent ook een eerlijke prijs ontvangt. Dit geeft de producent ruimte om meer te investeren in duurzame oplossingen terwijl de klant geld bespaard.

 

 

Enkele feiten over Vandebron

Holding/bestuur: Vandebron B.V.
Eigendom: Vandebron B.V.
Leveringsvergunning sinds: 23 oktober 2014
Lid Gedragscode: Ja

Contactgegevens

Adres
Herengracht 545
Postcode
1017BW
Plaats
Amsterdam
Openingstijden
ma t/m do 0900-1800, vr 0900-1700
Telefoonnummer
0 880 444 555 ()
E-mailadres:
vragen@vandebron.nl
Website
Voorwaarden

Stroometiket

Biomassa
14,70%
Windenergie
72,00%
Zonne-energie
13,30%

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier