Hoe werkt overstappen?

Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

Welke energieleverancier of welk energiecontract?

We kunnen niet zeggen dat een bepaalde energieleverancier meestal het goedkoopst is. We kunnen wel zeggen dat een bepaald energiecontract het goedkoopst is. Het is namelijk zo dat de energieleveranciers verschillende contracten aanbieden. Er is niet één eenjarig contract die een leverancier aanbiedt, er zijn er vaak tientallen. Energievergelijkingssites hebben veelal de goedkoopste energiecontracten van energieleveranciers, dus ben je op zoek naar goedkope energie? Probeer dan een gratis en vrijblijvende energievergelijking.

Welke energieleverancier?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 zijn er talloze energieleveranciers bijgekomen. Iedere leverancier biedt unieke energiecontracten aan. Zo zijn er contracten voor onbepaalde tijd en contracten met een vaste looptijd. Ook onderscheiden energieleveranciers zich door het aanbieden van groene stroom, die varieert van 100% groen tot 'een beetje groen'. En natuurlijk bestaan er prijsverschillen en welkomstkortingen. Flink wat aanbod en grote verschillen. Hoe weet je welke energieleverancier het beste bij je past en welke je het best kunt kiezen?

 

Welke energieleverancier kiezen?

Welke energieleverancier moet ik kiezen? Welke energieleverancier het best bij jou past, hangt af van de voorkeuren die je hebt. Wil je profiteren van een cashback, duurzame energie afnemen, en wil je dan alleen groene stroom of ook groen gas, heb je zonnepanelen, wat voor looptijd wil je dat jouw contract heeft en wil je vaste of variabele tarieven? Allemaal punten om rekening mee te houden. Misschien vind je het ook wel belangrijk om bij een van de bekendere leveranciers een contract te kiezen. Of vind je het belangrijk dat de leverancier een goede klantbeoordeling krijgt. Al deze punten zie je terug in onze energievergelijker. Op basis daarvan, kun je een goede keuze maken.

 

Welke energieleverancier is het goedkoopst?

Welke energieleverancier is het voordeligst? Om te weten wat voor jouw huishouden en op jouw adres de goedkoopste energieleverancier is, hoef je alleen je adres, verbruik (of aantal personen) en je huidige leverancier in te vullen. Die laatste is optioneel en hoeft dus niet. Wel is het zo dat je vaak geen welkomstkorting (cashback) krijgt als je een nieuw contract afsluit bij je huidige leverancier. Geef ook aan of je een dubbele meter hebt en/of zonnepanelen. Daarna kunnen wij voor jou energieprijzen vergelijken. Op basis van je gegevens en je eventuele voorkeuren laten wij de voordeligste energiecontracten zien. Contracten met een hoge welkomstkorting staan vaak hoog in het overzicht. Net als de vaste contracten met een looptijd van één jaar en met vaste tarieven. Die zijn gunstig om af te sluiten. Je kunt dan namelijk na een jaar weer overstappen en opnieuw profiteren van het voordeligste energiecontract.

 

Welke energieleverancier heb ik?

Weet jij niet bij welke energieleverancier je zit? Kijk dan eens naar afschriften op je rekening, eventuele brieven, energierekeningen of mails in je mailbox. Ook kun je contact opnemen met jouw netbeheerder om te vragen welke energieleverancier bij jou gas en/of stroom levert. Weet je niet wie jouw netbeheerder is, dan kun je dat op basis van je adres opzoeken in het EAN-codeboek

 

Welke energieleverancier is het groenst?

Wij laten je zien welke leveranciers groene contracten bieden. Je hoeft dan alleen te filteren op 100% groen bij de filter ‘Duurzaamheid’. Die vind je aan de linkerkant in het vergelijkingsoverzicht. Per leverancier zie je vervolgens wat voor soort stroom en gas je afneemt als je dat contract kiest. Je krijgt dan 100% groene stroom. Gas wordt nog weinig duurzaam verkregen. Er is wel een klein aanbod aan biogas, het echte groene gas, maar eigenlijk bieden alle leverancier CO2-gecompenseerd gas. Dat betekent dat je aardgas afneemt waarvoor ter compensatie van de CO2-uitstoot bomen worden geplant. Bomen zetten CO2 om in zuurstof en op die manier wordt de uitstoot gecompenseerd. Niet helemaal groen nog, maar wel het beste wat je qua duurzaamheid als optie hebt.

 

Welke energieleverancier bij zonnepanelen?

Als je zonnepanelen hebt, dan lever je waarschijnlijk ook stroom terug aan het stroomnet. Dankzij de salderingsregeling wordt alle stroom die je teruglevert verrekend met wat je afneemt op de jaarrekening. Dat betekent een lagere energierekening. Maar lever je meer aan het stroomnet dan dat je afneemt bij de leverancier? Dan heb je recht op een terugleververgoeding. De leverancier betaalt jou dan voor de stroom die je levert. Deze vergoeding ligt rond de € 0,07 cent, maar kan ook lager uitvallen of hoger. Lever je heel veel terug, dan heb je baat bij een hogere vergoeding. Hoeveel de leverancier biedt, zie je ook in ons overzicht. Geef op dat je zonnepanelen hebt en hoeveel je daarmee ongeveer opwekt. Wij laten je dan onder ‘Bekijk details’ zien wat het teruglevertarief per leverancier is.

Energie vergelijken

Ons overzicht van energieleveranciers

Ons aanbod is overzichtelijk en betrouwbaar. Dat betekent dat je in onze energievergelijker een duidelijk overzicht van energieleveranciers vindt. Ook zijn er contracten die exclusief via ons te krijgen zijn. Tussen het grote aanbod zit ongetwijfeld een energiecontract dat past bij jouw voorkeuren.

Let ook eens op de beoordelingen die bezoekers van onze website geven aan hun huidige energieleverancier. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op de ervaringen van de bezoekers met hun huidige energieleverancier. Op het gebied van klantenservice, betrouwbaarheid en contractvoorwaarden. Interessant om mee te nemen in je zoektocht naar welke energieleverancier jij wilt.

Weet je nog niet zeker welke leverancier je wilt kiezen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur als je ons even belt op 088-1100 888.

Waarom overstappen overstappen?

De voornaamste reden om over te stappen op een andere energieleverancier is een geldbesparing die kan oplopen tot bijna € 172,- op jaarbasis afhankelijk van je verbruik. Je kunt ook overstappen als je niet tevreden bent over de huidige energieleverancier. Je kunt ervaringen met energieleveranciers navragen bij één van onze onafhankelijke overstapcoaches.

 

Ben je juist erg tevreden over je huidige energieleverancier? Dan kun je ook je energiecontract verlengen via deze website. De verlengaanbiedingen via energievergelijkers zijn veelal scherper dan als je rechtstreeks bij de energieleverancier verlengt. Begin nu gratis met energie vergelijken om te zien of verlengen of overstappen voordeliger voor je is.

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8