Welkom Energie

Over energieleverancier Welkom Energie

Energieleverancier Welkom Energie is in 2018 opgericht. Bij Welkom Energie staat een sociale en duurzame maatschappij centraal. Zij dragen hun steentje bij door sociale organisaties te steunen en standaard groene energie te leveren. 

 

welkom-energie

 

Welkom Energie vergelijken

Welkom Energie is een energiemaatschappij die zich volledig richt op duurzaamheid en een goede, sociale maatschappij. Sluit dit aan bij jouw wensen? Via de vergelijker, kun je een groot aantal energieleveranciers vergelijken om te zien of de prijzen en voorwaarden ook het meest geschikt zijn voor jou. 

Welkom Energie tarieven

De tarieven bij Welkom Energie zijn opgebouwd uit verschillende elementen. Zo betaal je voor de vaste en variabele leveringskosten van Welkom Energie, de leveringskosten (belasting) van de overheid en de netbeheerkosten. De vaste en variabele leverkosten zijn bij Welkom Energie afhankelijk van het soort contract dat je hebt. Hierbij kun je kiezen uit een eenjarig contract, een driejarig contract en een modelcontract. Een modelcontract is een contract voor onbepaalde tijd. Deze kun je dus op ieder moment, rekening houdend met een opzegtermijn, opzeggen. Het modelcontract heeft bij Welkom Energie het hoogste leveringstarief. De leveringstarieven voor het eenjarig en driejarig contract zijn gelijk. De leveringskosten vanuit de overheid en de netbeheerder zijn vast. Hierop kan dus niet bespaard worden. Op de vaste en variabele kosten van de energieleverancier wel. Zorg er daarom altijd voor dat je eerste onze energievergelijker checkt voordat je overstapt om er zeker van te zijn dat je de beste deal te pakken hebt.

Welkom Energie verhuizen

Als je gaat verhuizen moet je een paar dingen regelen rondom je energiecontract. Zo moet je bijvoorbeeld je meterstanden doorgeven aan de energieleverancier. Deze meterstand is de stand voor de eindafrekening van de oude bewoner en de beginstand voor de nieuwe bewoner. Naast het doorgeven van de meterstanden moet je ook je nieuwe adres doorgeven aan je energieleverancier. Bij Welkom Energie kan dit vanaf drie maanden voor de verhuizing tot minimaal twee weken van tevoren.

Welkom Energie opzeggen

Wil je jouw energiecontract bij Welkom Energie opzeggen? Het is gebruikelijk dat je het energiecontract pas opzegt tegen het einde van contracttermijn. Als je het energiecontract wil opzeggen voordat het contracttermijn verstreken is dan moet je een opzegvergoeding betalen. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract en verschilt van € 50,- tot aan maximaal € 125,-. Deze bedragen zijn wettelijk vastgesteld.

Extra informatie over Welkom Energie

Welkom Energie is in 2018 opgericht vanuit het idee dat een energiemaatschappij moet bijdragen aan een maatschappij waar we goed met elkaar omgaan en waar duurzaamheid centraal staat. Hierbij heeft Welkom Energie als missie om een duidelijk en scherp contract voor groene stroom en gas te leveren waarbij niet bezuinigd wordt op service en respect naar de klant en maatschappij. Welkom Energie draagt bij aan een goede maatschappij door organisaties te steunen die zich inzetten voor sociale verbinding.

 

Welkom Energie wil graag zorg ontnemen bij klanten. Zo willen zij een energiecontract leveren waar een klant weinig zorgen aan heeft. Daarnaast leveren ze duurzame stroom en gas aan de klant. Zo wordt het stroom- en gasverbruik gecompenseerd waardoor alle gebruikers van Welkom Energie op dat gebied CO2-neutraal zijn. Welkom Energie is van mening dat groene energie de norm moet zijn en dat het aanleveren van grijze energie niet meer zou mogen. Ze vinden dat de verantwoording voor het gebruiken van groene energie niet bij de consument maar bij de leverancier moet liggen. Want Welkom Energie vindt dat groene energie voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Holding/bestuur: Welkom Energie B.V.
Eigendom: 
Leveringsvergunning sinds: 12 februari 2019
Lid Gedragscode: ja

Contactgegevens

Adres
PJ Oudweg 4
Postcode
1314CH 
Plaats
Plaats Almere
Openingstijden
Telefoonnummer
088 888 0400 ()

Stroometiket

Windenergie
100,00%

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier