Windunie

Windunie

Windunie is een samenwerkingsverband van windmoleneigenaren in Nederland. Windunie biedt dus zelf geen contracten aan, maar verkoopt de windenergie door aan Greenchoice.  

Windunie vergelijken

Aangezien Windunie geen energiecontracten aanbiedt, kan je ze niet terugvinden in onze energievergelijker. Windunie verkoopt de opgewerkte windenergie door aan de energieleverancier Greenchoice, dus als je een contract afsluit bij Greenchoice heb je de mogelijkheid om voor energie van Windunie te kiezen. 

Windunie tarieven

Natuurlijk wil je de beste tarieven in je energiecontract. Windunie tarieven zijn de tarieven van Greenchoice, omdat zij de windenergie opkopen en leveren aan hun klanten. Wil je ook de beste tarieven voor jouw situatie? Gebruik dan onze energievergelijker

Windunie opzeggen

Bij Windunie heb je geen contract, maar ben je een lid. Je kunt je lidmaatschap opzeggen en deze opzegtermijn bedraagt minimaal 1 kalenderjaar. Het lidmaatschap eindigt altijd op 31 december, dus als je je lidmaatschap in juni opzegt, ben je nog anderhalf jaar lid. 

Windunie zakelijk

Zoals hierboven al is genoemd, biedt Windunie zelf geen contracten aan. Voor een energiecontract met Winduniestroom kun je terecht bij Greenchoice. Greenchoice heeft een zakelijke afdeling, speciaal voor ondernemers. Het bedrijf biedt 100% groene energie aan. 

Extra informatie over Windunie

Windunie is opgericht in 2001 en bestaat uit windmoleneigenaren uit heel Nederland. Windunie is een aantal jaar geleden de samenwerking met Greenchoice aangegegaan. Dit houdt in dat de leden van Windunie, vaak boeren die een windmolen op het erf hebben, zelf windenergie produceren en dit doorverkopen aan Greenchoice. Zo kunnen de klanten van Greenchoice worden voorzien van 100% duurzame, Nederlandse stroom. Deze samenwerking tussen Windunie en Greenchoice houdt in dat de stroom van de windmolen direct bij de klant komt. Dit heeft als voordeel dat de productie van energie direct kan worden afgestemd op het verbruik van de klanten. Zo wordt er niet te veel en niet te weinig energie opgewerkt. 

 

Windunie heeft het Milieukeur. Dit is een certificaat dat wordt afgegeven als bewijs dat het desbetreffende product, in dit geval de windenergie, duurzaam is opgewekt. Dit sluit volledig aan bij de werkwijze van Greenchoice, dat streeft naar een duurzame wereld. Daarnaast heeft Greenchoice het doel om in 2020 alle duurzame energie uit Nederland te halen. De samenwerking met Windunie is al goed voor 75% Nederlandse stroom.

 

Ook wil Windunie meer lokale windparken ontwikkelen, welke in handen zullen zijn van lokale bedrijven en burgers. Zo moet er gezamenlijk gewerkt worden aan een duurzame toekomst voor Nederland. 

Enkele feiten over Windunie

Holding/bestuur: Windunie Groep B.V.
Eigendom: Coörperatie Windunie U.A. (75%) en Leopard Ventures B.V. (25%)
Leveringsvergunning sinds: n.v.t.
Lid Gedragscode: Ja

Contactgegevens

Adres
Churchilllaan 11
Postcode
3527GV
Plaats
Utrecht
Openingstijden
ma t/m vr 8.30-17:30, za 8.30-15.00
Telefoonnummer
030 753 3100 ()
E-mailadres:
info@windunie.nl
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier