WoonEnergie

WoonEnergie

WoonEnergie is een energieleverancier opgericht voor en door woningcorporaties. WoonEnergie wil woningcorporaties en hun huurders zoveel mogelijk laten besparen en goede service bieden.

woonenergie

 

 

Mijn WoonEnergie

WoonEnergie heeft een persoonlijke omgeving waar je als klant kunt inloggen. In deze omgeving heb je als klant inzicht in je energieverbruik en kun je jouw termijnbedrag aanpassen.

WoonEnergie vergelijken

WoonEnergie is een energieleverancier speciaal gericht op woningcorporaties en huurders. In sommige situaties kunnen de voorwaarden en tarieven van WoonEnergie interessant zijn. Benieuwd of dit voor jou ook geldt? Vergelijk de energie, de voorwaarden en de tarieven van WoonEnergie samen met andere energieleveranciers voor je overstapt.

WoonEnergie tarieven

WoonEnergie geeft zelf aan dat het tarief dat zij bieden bij de laagste drie tarieven van Nederland behoort. WoonEnergie zegt dit te waarborgen door hun eigen tarieven te vergelijken met andere energieleveranciers. Onder de kosten vallen onder andere het termijnbedrag. Dit termijnbedrag is afhankelijk van de historische gegevens van je woning. Dit betekent dat als je verhuisd bent je termijn bedrag hoger of lager kan liggen dan je gewend bent. Dit komt omdat de vorige bewoners niet precies dezelfde hoeveelheid energie gebruiken als jij. Naast het termijnbedrag betaal je ook voor de levering, de netbeheerkosten en belastingen op energie. De exacte tarieven van WoonEnergie kun je vinden via de vergelijker.

WoonEnergie verhuizen

Ga je verhuizen en wil je graag klant blijven bij WoonEnergie? Zorg er dan voor dat je de verhuizing minimaal vier weken van te voren aan WoonEnergie doorgeeft. Dit kun je doen via de persoonlijke omgeving. Het energiecontract verhuist met je mee en de energie wordt overgezet op de datum die je zelf kiest.

WoonEnergie opzeggen

Bij WoonEnergie kun je het contract opzeggen als deze afloopt. Dit kan via de klantenservice. Wil je het contract opzeggen voordat hij afloopt? Dan wordt er een opzegvergoeding in rekening gebracht. Hoe hoog deze vergoeding is, is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract. De opzegvergoeding start bij € 50,- en kan oplopen tot € 125,-.

WoonEnergie zakelijk

WoonEnergie richt zich op woningcorporaties en huurders. Er zijn geen speciale contracten voor zakelijke energie.

WoonEnergie meterstanden

Of je jouw meterstanden moet doorgeven hangt af van het soort meter dat je hebt. Als je een slimme meter hebt dan is het niet nodig om zelf je meterstand door te geven. Je energiemeter registreert je meterstand en geeft deze automatisch door aan je netbeheerder. Als je een reguliere meter hebt geef je wel zelf je meterstand door. Je geeft je meterstand door als je een meterstandenkaart van WoonEnergie ontvangt. Hoeveel meterstanden je doorgeeft hangt af van het soort meter dat je hebt. Heb je een meter met één telwerk? Dan maak je gebruik van het enkeltarief. Je kunt de cijfers voor de komma doorgeven aan WoonEnergie. Heb je een energiemeter met twee of meer telwerken? Dan maak je gebruik van het enkel of dubbeltarief. In dit geval vul je meterstanden T1 en T2 in.

Extra informatie over WoonEnergie

WoonEnergie is een opgericht door een groot aantal woningcorporaties. Deze energiemaatschappij richt zich dan ook speciaal op woningcorporaties en huurders. WoonEnergie is opgericht vanuit de bevinding dat huurders recht hebben op een betrouwbare energieleverancier die hen goedkope energie kan bieden. Bij WoonEnergie staat duurzaamheid centraal. Dit kun je op verschillende manieren zien. WoonEnergie levert bijvoorbeeld stroom uit duurzame bronnen. Maar WoonEnergie werkt ook aan een andere manier van duurzaamheid. Zo investeert WoonEnergie in duurzame relaties met klanten. Deze duurzame relatie wordt tot stand gebracht door klanten te helpen met het gebruik van duurzame energie. Dit doet WoonEnergie door het aanbieden van een duidelijk contract tegen een goed tarief. Daarnaast wil WoonEnergie klanten helpen met besparen door zo min mogelijk energie te verbruiken en door het WoonEnergie BespaarPlan.

 

Enkele feiten over WoonEnergie

Holding/bestuur: CEN bv
Eigendom: 
Leveringsvergunning: Wederverkoper onder vergunning van Centrica Energy Netherlands B.V.
Lid Gedragscode: Ja

Contactgegevens

Adres
0
Postcode
Plaats
Openingstijden
Telefoonnummer
()
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier