Hoe werkt overstappen?

Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

Energiemaatschappij vergelijken, maar welke dan?

Wij vergelijken de energietarieven van een groot aantal energieleveranciers, waaronder:

energie vergelijken

Energiemaatschappij vergelijken

Op Energievergelijken.nl kun je heel gemakkelijk je huidige energiemaatschappij vergelijken met andere energiemaatschappijen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is je postcode, huisnummer en energieverbruik. Hoeveel gas en stroom je hebt verbruikt, kan je terugzien op je jaarafrekening. Heb je je jaarafrekening niet bij de hand? Dan kan je rekenen met een geschat energieverbruik op basis van gezinsgrootte. Zodra je op de button 'Vergelijk' klikt, krijg je een overzicht van energiecontracten van alle energiemaatschappijen. Per energiecontract kan je natuurlijk ook de details bekijken, zoals de voor dat contract geldende energietarieven

 

Wil je de energiecontracten van je huidige energiemaatschappij vergelijken? Dat kan natuurlijk ook. Geef in de energievergelijker aan van welke leverancier je nu energie afneemt. Klik vervolgens op de resultatenpagina bij 'Voorkeuren' op het vinkje voor 'Mijn huidige leverancier'. Je ziet nu alleen energiecontracten van je huidige energiemaatschappij.

 

Energie vergelijken

Goedkoopste energiemaatschappij?

Welke energieleverancier voor jou het goedkoopst is, hangt voor een groot deel af van je eigen voorkeur. Dit zijn een aantal dingen waar je op kan letten bij het energiemaatschappij vergelijken:

  • Groene of grijze energie: over het algemeen is groene energie iets duurder dan de grijze variant. Maar duurzame energie is natuurlijk wel een stuk beter voor het milieu! In het menu aan de linkerkant van de resultatenpagina kun je makkelijk filteren op jouw voorkeur.
  • Looptijd van het contract: veel energiecontracten hebben een vaste looptijd van 1 of 3 jaar. Maar er zijn ook energiecontracten voor onbepaalde tijd. Die kan je dus ten allen tijde opzeggen.
  • Vaste of variabele tarieven: contracten met een vaste looptijd hebben meestal ook vaste energietarieven. Gedurende de hele looptijd van het contract betaal je dus dezelfde prijs voor gas en stroom. Variabele tarieven kunnen eens per half jaar gewijzigd worden. Dit kan in je voordeel werken, maar natuurlijk ook in je nadeel.
  • Welkomstkorting: sommige energieleveranciers bieden een mooie welkomstkorting aan nieuwe klanten. Vaak wordt zo'n welkomstkorting echter pas wel na een jaar uitbetaald. Ons advies: lees de algemene voorwaarden goed voordat je een energiecontract kiest, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ooverzichtelijk en actueel

Energievergelijken.nl ontvangt dagelijks updates over energieprijzen, rechtstreeks van de leverancier. Zo kunnen we dus garanderen dat je de meest actuele energieprijzen zodra je energiemaatschappijen vergelijkt. Wij hebben geen speciale afspraken met een bepaalde energiemaatschappij, dus wij hebben er ook geen enkele baat bij als je overstapt naar een bepaalde energieleverancier. Van iedere leverancier krijgen wij namelijk dezelfde vergoeding. Dat betekent dat jij kan profiteren van een overzichtelijke energievergelijking met de meest actuele energieprijzen!

 

Door te switchen van energiemaatschappij kan je honderden euro's per jaar besparen op je energierekening! Wacht daarom niet met overstappen, maar ga direct aan de slag met onze energievergelijker!

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6