Hoe werkt overstappen?

Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

Energiemaatschappij vergelijken, maar welke dan?

Wij vergelijken de energietarieven van een groot aantal energieleveranciers, waaronder:

energie vergelijken

Energiemaatschappij vergelijken

Bij ons kun je heel gemakkelijk je huidige energiemaatschappij vergelijken met het aanbod van andere energiemaatschappijen. Daardoor kun je makkelijk de bij ons voor jou goedkoopste energiemaatschappij vinden. Het vergelijken van energiemaatschappijen en kiezen voor het beste aanbod kan je op jaarbasis honderden euro’s schelen. Zeker de moeite waard. Wij vertellen je wat handig is om te weten als je energiemaatschappijen gaat vergelijken.

 

Hoe kun je energiemaatschappijen vergelijken?

Om de energiecontracten van energiemaatschappijen te vergelijken, heb je maar een paar gegevens nodig: je postcode, huisnummer en energieverbruik. Hoeveel gas en stroom je ongeveer verbruikt, kun je terugzien op je jaarafrekening. Heb je je jaarafrekening niet bij de hand? Dan kun je rekenen met een geschat energieverbruik op basis van gezinsgrootte. Zodra je op de button 'Vergelijk energieprijzen' klikt, krijg je een overzicht van energiecontracten van alle energiemaatschappijen. Per energiecontract kun je natuurlijk ook de details bekijken, zoals de voor dat contract geldende energietarieven.

 

Aanbod van huidige energiemaatschappij vergelijken

Wil je zien welke energiecontracten je huidige energiemaatschappij aanbiedt? Dat kan natuurlijk ook. Geef in de energievergelijker aan van welke energieleverancier je nu energie afneemt. Klik op ‘Vergelijk energieprijzen’. Je ziet nu een overzicht van de beste deals. Links kun je filteren op leveranciers. Kies daar jouw huidige leverancier. Wij laten je dan zien wat het aanbod is van die leverancier. Het is belangrijk om te weten dat je geen welkomstkorting krijgt als je overstapt naar een energiecontract van je huidige leverancier. Daarvoor moet je vaak één jaar even geen klant zijn geweest.

 

Filteren bij energiemaatschappij vergelijken

Bij het vergelijken van energiemaatschappijen kun je bij ons in de vergelijker filteren op voorkeuren. Zo kun je aangeven of je de energiekosten als jaarbedrag of maandbedrag wilt zien in het overzicht. En welke leveranciers je in het overzicht mee wilt nemen. Waar kun je verder allemaal op filteren?

 

  • Groene of grijze energie: duurzame energie is tegenwoordig vaak niet eens meer duurder dan energie van fossiele brandstoffen. Geef aan hoeveel duurzaamheid je wilt: 0,50 of 100 procent? Kies je voor ‘Geen voorkeur’ dan zie je het voordeligste aanbod op basis van alle soorten energie.
  • Looptijd van het contract: veel energiecontracten hebben een vaste looptijd van één of drie jaar. Maar er zijn ook energiecontracten voor onbepaalde tijd. Die kun je opzeggen wanneer je maar wilt. Je kunt filteren op één, twee, drie, vier en vijf jaar en op vrij opzegbaar.
  • Vaste of variabele tarieven: contracten met een vaste looptijd hebben meestal ook vaste energietarieven. Gedurende de hele looptijd van het contract betaal je dus dezelfde prijs voor gas en stroom. Variabele tarieven kunnen eens per halfjaar gewijzigd worden. Dit kan in je voordeel werken, maar natuurlijk ook in je nadeel. Bij contracten die vrij opzegbaar zijn, krijg je de variabele tarieven. Kijk dus naar het verschil tussen vaste en variabele tarieven.
  • Welkomstkorting: sommige energieleveranciers bieden een mooie welkomstkorting aan nieuwe klanten. Vaak wordt zo'n welkomstkorting pas na een jaar uitbetaald. Lees dus voordat je een contract eventueel wilt opzeggen de voorwaarden goed door.

Energie vergelijken

Overstappen na energiemaatschappij vergelijken

Heb je een contract gevonden dat je graag wilt afsluiten? Klik dan op ‘Aanvragen’ en vul de gegevens in die we van je nodig hebben. Controleer en bevestig je aanvraag. Wij sturen de aanvraag op naar de nieuwe energieleverancier en binnen twee weken krijg je een bevestiging van de nieuwe leverancier. Waarna je veertien dagen bedenktijd hebt. In die periode kun je de aanvraag annuleren. Doe je dat niet, dan wordt je huidige contract opgezegd door je nieuwe leverancier. De nieuwe leverancier vraagt naar je meterstanden. Of leest deze uit als je over een slimme meter beschikt en er toestemming is om de meterstanden uit te lezen.  

Actueel aanbod energiemaatschappijen

Wij ontvangen dagelijks updates over energieprijzen, rechtstreeks van de leverancier. Zo kunnen we dus garanderen dat je de meest actuele energieprijzen ziet als jij energiemaatschappijen vergelijkt. Van iedere leverancier krijgen wij dezelfde vergoeding per overstap. Wij hebben er dus geen baat bij als je overstapt naar een bepaalde energieleverancier. Dat betekent dat jij kunt profiteren van een overzichtelijke energievergelijking met de meest actuele energieprijzen.

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,8