Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Amsterdam energie

Deze pagina is voor het laatst in 2020 geüpdatet.

 

Elk energiebedrijf in Nederland kan energie leveren in Amsterdam. Vroeger was er maar één energiebedrijf waarbij je energie in Amsterdam kon afnemen: Nuon. Tegenwoordig kun je zelf een energieleverancier kiezen. We vergelijken een groot aantal energieleveranciers en geven je een duidelijk overzicht van onze beste energiedeals voor jouw adres. Daarna kun je direct een contract afsluiten. Wij verzorgen de overstap voor je. Je komt nooit zonder energie te zitten.

 

Amsterdam energie

Netbeheerder Amsterdam

De Nederlandse energiemarkt is geliberaliseerd. Dit betekent dat de transport en levering van energie nu in handen van verschillende bedrijven zijn. De netbeheerder is verantwoordelijk voor de transport van elektriciteit en gas en de aanleg van het netwerk. Er zijn in Nederland verschillende netbeheerders. Het is echter vastgelegd met welke netbeheerder je in jouw regio te maken hebt.

 

In Amsterdam is Liander de netbeheerder. Liander is verantwoordelijk voor het transport van de elektriciteit en het gas naar Amsterdamse huizen en voor het aanleggen en onderhouden van de elektriciteits- en gasaansluitingen in Amsterdam. Je kunt als Amsterdammer dus niet kiezen voor een andere netbeheerder dan Liander.

 

Stadsverwarming Amsterdam

Stadsverwarming is het verwarmingssysteem waarbij de huizen in een stad hun warmte verkrijgen via ondergrondse warmwaterleidingen. De drie elektriciteitscentrales rondom Amsterdam geven genoeg restwarmte af om in de stadsverwarming voor de stad te voorzien. Dit netwerk leidt tot minder CO2-uitstoot en energiebesparing. De gemeente bepaalt welke wijken in Amsterdam stadsverwarming hebben. Momenteel is stadsverwarming beschikbaar in:

  • Buitenveldert
  • IJburg
  • Nieuw-West
  • Noord
  • Olympisch Kwartier
  • Oostelijk Havengebied
  • Zuidoost
  • Zuidas

Je kunt niet zelf de leverancier van je stadswarmte kiezen. In Amsterdam is dit altijd Nuon. Heb je geen stadsverwarming? Je kunt dan wel zelf besluiten wie jouw energieleverancier is.

Stimuleringsregelingen energiebesparing

De gemeente Amsterdam wil in 20% meer duurzame energie opwekken per inwoner en 20% minder energie verbruiken in 2020 ten opzichte van 2013. Om energiebesparing voor Amsterdammers aantrekkelijker te maken, zijn er diverse stimuleringsprojecten:

 

Energielening Amsterdam

Voor energiebesparende maatregelen en investeringen in duurzame energie voor je huis (of woonboot) kun je een speciale lening aanvragen bij de gemeente Amsterdam. Deze lening heeft een rente van 1,68% (2019). Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor deze energielening.

 

Subsidie groene daken

In Amsterdam kun je een subsidie krijgen voor de aanleg van een groen dak. Deze groene daken zorgen voor energiebesparing, doordat warmte in de zomer en de kou in de winter tegengehouden wordt.

 

Energieleverancier Amsterdam

Door energie vergelijken kun je de energieleverancier vinden die bij jou past. Op elke postcode, dus ook in Amsterdam, kunnen de energieleveranciers energie leveren. Je kunt energietarieven vergelijken en dan tonen we onze beste enerigedeals op basis van jouw situatie. Je kunt ook kiezen voor groene energie. Daarna is het eenvoudig: je kunt het energiecontract via ons aanvragen. Wij verzorgen dan de overstap naar de energieleverancier van jouw keuze.