Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energie Groningen

Alle energieleveranciers van Nederland kunnen tegenwoordig energie leveren aan huishoudens en bedrijven in Groningen. Vroeger was dit anders, toen was alleen Essent hier leverancier. Je kunt nu energie vergelijken op basis van je postcode. Je krijgt dan alleen de resultaten voor Groningen te zien. Wanneer je een leverancier hebt gekozen hoef je alleen maar het aanmeldformulier in te vullen. De hele overstap wordt door ons geregeld.

 

energie-groningen

 

Netbeheerder Groningen

De energiebedrijven zijn alleen verantwoordelijk voor het leveren van de elektriciteit en het gas. Het energienetwerk in Nederland wordt beheerd door verschillende netbeheerders. Het onderhoud van het energienetwerk en het transporteren van energie over dit netwerk is een ingewikkelde zaak. Er is daarom in iedere regio een vaste netbeheerder.

 

In Groningen is Enexis verantwoordelijk voor het energienetwerk. Voor de diensten van Enexis betaal je altijd automatisch via de rekening van de door jou gekozen energieleverancier.

Energiebesparing en duurzame energie Groningen

Groningen zet zich in voor meer energiebesparing en duurzame energie in de gemeente. Een aantal actuele initiatieven van de gemeente:

Groningen Woont SLIM

Een energiezuinig huis zorgt ervoor dat je bespaart op je energierekening. Het project Groningen Woont SLIM moet het voor Groningers aantrekkelijker maken om hun huis energiezuiniger te maken. Het is een samenwerking tussen een aantal grote bedrijven die zich inzetten om de woningen op een betaalbare manier energiezuinig te maken. Zowel voor het advies als voor uitvoering rondom besparende energiemaatregelen kun je bij Groningen Woont SLIM terecht.

Gresco

De Groningse Energie Service Compagnie (Gresco) richt zich op het vastgoed in Groningen. De projectgroep heeft het streven ongeveer 250 gebouwen van de gemeente energieneutraal te maken. Gresco valt onder het programma ‘Groningen geeft energie’.

Groningen geeft energie

De gemeente groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. De beleidsplannen die zijn opgesteld om dit doel te realiseren, vormen het programma ‘Groningen geeft energie’. De ambities en stategie van de gemeente zijn te vinden in de Routekaart Groningen CO2-neutraal 2035.

Grunneger Power

Een leuk initiatief in Groningen is Grunneger Power. Het is een initiatief van Groningers voor Groningers. Grunneger Power is een coöperatieve vereniging. De leden zijn zelf de beslissers. Er zijn geen aandeelhouders. De winst wordt geïnvesteerd we in lokale duurzame energie. Daarmee wordt de werkgelegenheid in de regio gestimuleerd. Ze streven naar energieprijzen die lager liggen dan bij de bekende energieleveranciers.

Windplatform

Windplatform is een initiatief van de gemeente Groningen, Grunneger Power en Natuur- en Milieufederatie Groningen. Windplatform houdt zich bezig met de mogelijkheden van de opwekking van windenergie bij Roodehaan/Stainkoeln en Westpoort. Halverwege 2020 besloot de gemeente hierover, waarna het voorstel nog goedgekeurd moest worden door de Provenciale Staten. 

Vergelijken en overstappen energie Groningen

Ook in Groningen zijn er veel verschillende energiebedrijven die energie leveren. Je kunt dus zelf kiezen wie jouw leverancier wordt. Het overstappen van energieleverancier is simpel. Na het invullen van je gegevens nemen wij het van je over. Wij regelen de overstap en je zit nooit zonder energie.

 

Voor een handig overzicht met alleen onze beste aanbiedingen in jouw buurt, vul je links in de vergelijker jouw postcode in. Alleen de energiecontracten voor de regio Groningen worden dan getoond.