Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energie Rotterdam

Je wilt natuurlijk besparen op je energierekening. Maar daarnaast vind je het misschien ook belangrijk dat al je energie duurzaam gewonnen wordt. Als Rotterdammer heb je genoeg keuze als je wil overstappen naar een andere energieleverancier. Vroeger leverde alleen Eneco energie in Rotterdam, maar tegenwoordig kun je bij alle energiebedrijven terecht. Via onze energievergelijker kan je veel energiecontracten in Rotterdam bekijken. Goede deal gevonden? Vul je persoonlijke gegevens in en wij doen de rest, simpel toch?

 

energie-rotterdam

Netbeheerder Rotterdam

Iedere streek in Nederland heeft een transporteur die gas en elektriciteit over het energienetwerk brengt. Deze bedrijven worden de netbeheerders genoemd. In Rotterdam is de netbeheerder Stedin. De netbeheerder wordt door de streek bepaald en kan niet door consumenten gekozen worden. Alle inwoners van Rotterdam maken dus gebruik van de diensten van Stedin. De leverancier van je energie kun je wel zelf kiezen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig je energiecontract vergelijkt zodat je altijd de beste deal te pakken hebt. 

Stadsverwarming

Het systeem van stadsverwarming maakt gebruik van restwarmte van vervuilende industrie. Deze restwarmte wordt via een ondergronds netwerk van leidingen getransporteerd naar de huizen in een stad. Ook Rotterdam maakt gebruikt van stadsverwarming.

De Rotterdamse stadswarmte komt van de afvalenergiecentrale AVR Rozenburg. Niet alle huishoudens worden verwarmt via stadsverwarming. De gemeente Rotterdam kiest voor welke gebieden deze energievoorziening geldt. Momenteel zijn dit de wijken:

 

  • Charlois
  • Feijenoord
  • IJsselmonde
  • Hoogvliet
  • Alexander

Het is niet mogelijk om een leverancier voor stadsverwarming te kiezen, deze is in de hele stad hetzelfde. In Rotterdam is dit Nuon. Wanneer je geen stadsverwarming hebt kun je wel zelf je energieleverancier kiezen.

Subsidies

Wil je graag verduurzamen? Dan kan de gemeente je misschien een handje helpen. Rotterdam kent meerdere projecten om groene energie in de stad te stimuleren. Subsidieregelingen waar je als inwoner van Rotterdam gebruik van kunt maken:

 

  • Tot eind 2020 kon je subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak. Hiermee houd je warmte en kou tegen waardoor je minder hoeft te stoken. 
  • Ontvang een subsidie van 20% als je besluit om twee of meer isoltatiemaatregelen uit te laten voeren. Is je huis hierdoor extreem energiezuinig of zelfs energieneutraal? Dan ontvang je zelfs een bonus tot € 4.000,-

Windmolens

Windmolens zijn belangrijk voor de regio Rotterdam. In 2013 is er een nieuw akkoord bereikt dat de plaatsing van 50 nieuwe windmolens ondersteunt. Hiermee moeten nog eens 90.000 Rotterdamse huishoudens toegang krijgen tot groene energie. Naast duurzame energie zet de gemeente Rotterdam zich in om efficiënter met energie om te gaan

Beste deal in Rotterdam

Het vinden van goedkope energie kun je eenvoudig online doen. Vul bij onze vergelijker je postcode in en bekijk hoeveel jij in jouw regio kunt besparen. Heb je voorkeur voor groene stroom? Ook dan ben je bij onze energievergelijker aan het juiste adres. Zodra jij de beste deal hebt gevonden hoef je alleen maar persoonlijke gegevens in te voeren en wij zetten het energiecontract voor je over, lekker snel en eenvoudig.