Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energieprijzen vergelijken

Wist je dat energieprijzen vergelijken maar een paar minuten van je tijd kost? Bovendien kun je op Energievergelijken.nl profiteren van goedkope actietarieven en mooie welkomstkortingen. Energieprijzen vergelijken doe je in een paar simpele stappen:

  1. Vul je postcode, huisnummer en (geschat) energieverbruik in.
  2. Je ziet nu een overzicht van energiecontracten, gesorteerd op prijs. Kies het energiecontract dat het beste bij je past.
  3. Laat je gegevens bij ons achter en stap direct over!

Overstappen is gratis: wij vragen het contract aan bij je nieuwe energieleverancier en zeggen je huidige contract op. Kortom: wij regelen je overstap, en jij bespaart honderden euro's op je energierekening!

 

Energie vergelijken

Wijziging in de energieprijzen

Heb je een energiecontract met variabele tarieven? Dan kan je leverancier twee keer per jaar de energieprijzen wijzigen: op 1 januari en op 1 juli. Dit zijn de perfecte momenten om energieprijzen te vergelijken. Dan weet je tenminste zeker dat je kiest voor de goedkoopste energieleverancier die bij jouw situatie past!

 

Heb je een energiecontract met vaste tarieven? Dan kan je leverancier de energieprijzen niet wijzigen. Je zit dus de volledige contractperiode aan de energieprijzen vast. Dit biedt zekerheid, maar zorgt er ook voor dat je niet kan profiteren van een eventuele prijsverlaging.

 

In onze energievergelijker geven we altijd duidelijk aan of de energietarieven gedurende de looptijd van het contract vast staan of variabel zijn. Daardoor weet je precies wat voor energiecontract je afsluit en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wanneer energieprijzen vergelijken?

Je kan natuurlijk op ieder moment energieprijzen vergelijken, maar juist in de volgende situaties is het slim om te vergelijken:

  • Je gaat verhuizen. Je nieuwe woning is misschien groter of juist kleiner. En misschien ga je met meer of minder personen in huis wonen. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op je energierekening. Daarom is het verstandig om energieprijzen te vergelijken, zodat je energiecontract aansluit op je nieuwe woonsituatie.
  • Je hebt een veel hogere jaarafrekening van je leverancier ontvangen dan je had verwacht. Ben je geschrokken van je te hoge jaarafrekening en wil je besparen op energie? Dan is het nu een slim moment om over te stappen naar een andere, goedkope energieleverancier.
  • Je hebt een contract met variabele tarieven en je leverancier heeft de energieprijzen verhoogd. Dankzij die prijsverhoging zal je energierekening omhoog gaan. Heb je een contract voor onbepaalde tijd, dan kun je altijd boetevrij overstappen.

Hoe werkt overstappen?

Vergelijk en stap over
Je hebt 14 dagen bedenktijd
Je lopende contract wordt opgezegd
Je geeft je meterstanden door
Je overstap is voltooid en de levering start

Energieprijzen 2019

De energieprijzen vallen in 2019 hoger uit dan de jaren daarvoor. Dit heeft te maken met de stijgende prijzen voor energie, belastingen en hogere leverings- en netwerkkosten. Wil je precies weten hoe dit in elkaar zit? Lees hier meer over de stijging van energiekosten.

 

Overstappen naar een 1-jarig contract is een goede keuze als de verwachting is dat de prijzen stijgen. Tweemaal per jaar mogen energieleveranciers de tarieven wijzigen. Dat doen ze in januari en juli. Heb je een jaarcontract afgesloten dan stijgt je tarief niet maar blijf je profiteren van het gunstigere tarief dat in je jaarcontract staat.

 

Dit is niet het geval als je een variabel contract hebt. In dat geval ga je meer betalen bij een prijsstijging. Het is dus verstandig een energievergelijking te maken en over te stappen naar een jaarcontract. Hiermee profiteer je direct van een welkomstkorting. De gemiddelde besparing die consumenten behalen door over te stappen of te verlengen via Energievergelijken.nl is € 280,- op jaarbasis. Wil je op de hoogte blijven van voordelige energieleveranciers en de laatste energietrends? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 


96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6