Energie vergelijken

Wijzig verbruik
kWh per jaar
Wijzig hoog
kWh per jaar
Wijzig laag
kWh per jaar
Wijzig verbruik
m³ per jaar

Energieprijzen vergelijken

Wist je dat energieprijzen vergelijken maar een paar minuten van je tijd kost? Bovendien kun je op Energievergelijken.nl profiteren van goedkope actietarieven en mooie welkomstkortingen. Energieprijzen vergelijken doe je in een paar simpele stappen:

  1. Vul je postcode, huisnummer en (geschat) energieverbruik in.
  2. Je ziet nu een overzicht van energiecontracten, gesorteerd op prijs. Kies het energiecontract dat het beste bij je past.
  3. Laat je gegevens bij ons achter en stap direct over!
Overstappen is gratis: wij vragen het contract aan bij je nieuwe energieleverancier en zeggen je huidige contract op. Kortom: wij regelen je overstap, en jij bespaart honderden euro's op je energierekening!

Energie vergelijken

Wijziging in de energieprijzen

Heb je een energiecontract met variabele tarieven? Dan kan je leverancier twee keer per jaar de energieprijzen wijzigen: op 1 januari en op 1 juli. Dit zijn de perfecte momenten om energieprijzen te vergelijken. Dan weet je tenminste zeker dat je kiest voor de goedkoopste energieleverancier die bij jouw situatie past!

Heb je een energiecontract met vaste tarieven? Dan kan je leverancier de energieprijzen niet wijzigen. Je zit dus de volledige contractperiode aan de energieprijzen vast. Dit biedt zekerheid, maar zorgt er ook voor dat je neit kan profiteren van een eventuele prijsverlaging.

In onze energievergelijker geven we altijd duidelijk aan of de energietarieven gedurende de looptijd van het contract vast staan of variabel zijn. Daardoor weet je precies wat voor energiecontract je afsluit en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wanneer energieprijzen vergelijken?

Je kan natuurlijk op ieder moment energieprijzen vergelijken, maar juist in de volgende situaties is het slim om te vergelijken:

  • Je gaat verhuizen. Je nieuwe woning is misschien groter of juist kleiner. En misschien ga je met meer of minder personen in huis wonen. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op je energierekening. Daarom is het verstandig om energieprijzen te vergelijken, zodat je energiecontract aansluit op je nieuwe woonsituatie.
  • Je hebt een veel hogere jaarafrekening van je leverancier ontvangen dan je had verwacht. Ben je geschrokken van je te hoge jaarafrekening en wil je besparen op energie? Dan is het nu een slim moment om over te stappen naar een andere, goedkope energieleverancier.
  • Je hebt een contract met variabele tarieven en je leverancier heeft de energieprijzen verhoogd. Dankzij die prijsverhoging zal je energierekening omhoog gaan. Heb je een contract voor onbepaalde tijd, dan kun je altijd boetevrij overstappen.

Hoe werkt overstappen?

goedkope energie

Energieprijzen 2015

Een aantal energieleveranciers hebben per 1 januari 2015 hun energieprijzen verlaagd. De daling van energieprijzen gold voor de standaard energiecontracten van energieleveranciers. Dit zijn vaak de duurste in de markt. Een daling van de energieprijzen voor standaardcontracten met variabele tarieven resulteert daarom vaak alsnog niet in de goedkoopste aanbieding. Door je in te schrijven voor de gratis Top 3 mail van Energievergelijken.nl, blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de beste aanbiedingen op dat moment.

De gemiddelde besparing die consumenten behalen door over te stappen of te verlengen via Energievergelijken.nl is € 350,- op jaarbasis. Het is dus verstandig regelmatig een energievergelijking te maken. Zo zie je meteen wie de beste aanbieding voor je heeft!

Lees ook: