Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energiecontract opzeggen

Er zijn een aantal gevallen waar je zelf je energiecontract zal moeten opzeggen, maar bij een gewone overstap hoeft dat niet. Dan zal je nieuwe energieleverancier de opzegging regelen met je oude leverancier. Je moet hiervoor wel zelf doorgeven wanneer je huidige contract afloopt. Anders laat je nieuwe leverancier het contract direct ingaan en riskeer je een opzegboete. Je ontvangt dan nog wel een eindrekening van je oude leverancier tot de datum dat zij je geleverd hebben. Aansluitend op de datum die jij hebt doorgegeven is je nieuwe energieleverancier begonnen met leveren. Bij een aantal andere gevallen moet je het energiecontract wel zelf opzeggen. Dat leggen wij je hieronder uit.

 

Energiecontract-opzeggen

Energie opzeggen bij verhuizing

Als je gaat verhuizen dan moet je wel zelf je huidige energiecontract opzeggen. Houd hierbij rekening met een opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Dit kun je bij de meeste leveranciers zowel telefonisch als via een e-mail doen. Het is altijd belangrijk om te weten wat voor soort energiecontract je hebt. Als je een vast contract hebt, dus met een bepaalde looptijd, dan moet je rekening houden met de einddatum van het contract. Wanneer je een vast contract voortijdig opzegt dan kan je huidige energieleverancier hiervoor een boete in rekening brengen. Het kan in een geval van een vast contract ook voordeliger zijn op het contract mee te verhuizen naar je nieuwe woning, zodat je het volledige contract gewoon kun uitzitten en dan hoef je ook geen opzegvergoeding te betalen. Een contract voor onbepaalde tijd is, met in achtneming van het opzegtermijn, per direct opzegbaar.

Energiecontract opzeggen samenwonen

Als je gaat samenwonen gaat er altijd minimaal één verhuizen. Je zult dan ook zelf je energiecontract moeten opzeggen. Gaan jullie samen een nieuwe woning betrekken en hebben jullie beide een vast contract? Dan is het belangrijk om te kijken welk contract het voordeligst is en bij welk energiecontract de opzegvergoeding het laagst is. Als een van jullie een vast contract heeft en de ander niet, neem dan het vaste contract mee naar het nieuwe adres. Als jullie beide een contract hebben voor onbepaalde tijd, dan is het verstandigst om beide op te zeggen en een nieuw contract voor het nieuwe adres aan te vragen.

Hoe geef ik aan dat ik ga verhuizen?

Een verhuizing is een goed moment om weer naar je energierekening te kijken. Vaak op je op een nieuw adres een ander energieverbruik, dan is de kans groot dan een ander energiecontract voordeliger is. Een goed moment voor energie vergelijken. Geef bij Huidige leverancier aan: geen i.v.m. verhuizing. In het aanvraagformulier kun je dan de datum van verhuizing aangeven.