Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energiecontract overlijden

Een overlijdensgeval is altijd een vervelende gebeurtenis en het laatste waar je op dat moment bij wilt stilstaan is het energiecontract van de betreffende persoon. Als de persoon die is overleden het energiecontract heeft afgesloten, is het toch nodig om actie te ondernemen. Een energiecontract staat namelijk op naam van een persoon, dus doe je niks dan loopt de maandelijkse energierekening mogelijk onnodig door. Hieronder lees je per situatie de stappen die je het beste kunt nemen.

Situaties na een overlijden

Er zijn een aantal situaties met betrekking tot het energiecontract mogelijk na een overlijden. Dit zijn:

 

  • Er blijft een partner in het huis wonen die het energiecontract door wil laten lopen.
    Wanneer je als echtgenoot of echtgenote op hetzelfde adres blijft wonen en het energiecontract door wilt laten lopen, dan kan je het beste telefonisch contact opnemen met de energieleverancier. Deze verandert de naam op het contract. Vaak houdt dit in dat je een nieuwe overeenkomst aangaat en de meterstanden voor een eindafrekening moet doorgeven.

 

  • Een ander familielid gaat in het huis wonen.
    Dan kun je het beste contact opnemen met de leverancier om het overlijden te melden. De meeste leveranciers brengen in het geval van overlijden geen opzegvergoeding in rekening wegens contractbreuk. Daarna kun je een nieuw energiecontract aanvragen op jouw naam.

 

  • Overledene laat een leeg huis achter. 
    Wanneer de overledene een leeg huis achterlaat en deze woning verkocht wordt, dan moet het energiecontract stopgezet worden. Als erfgenaam kan je dan het beste telefonisch contact opnemen met het energiebedrijf. Bij een verkoop moeten ook de laatste meterstanden doorgegeven worden. Dit kan je als erfgenaam meestal ook telefonisch of online regelen. Je ontvangt dan binnen een aantal weken de eindafrekening.


Onduidelijkheid erfgenamen

Een sterfgeval kan voor specifieke situaties zorgen waarin bijvoorbeeld nog niet duidelijk is waar de erfenis naar toe gaat en welke erfgenaam de zorg van het energiecontract op zich neemt. In deze gevallen is het verstandig om zo snel mogelijk telefonisch contact op te nemen met de energieleverancier. Je kan dan in overleg een speciale regeling met de energieleverancier afsluiten.

Opzegvergoeding

Bij het voortijdig opzeggen van een energiecontract geldt meestal een opzegvergoeding waarmee je het contract afkoopt. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het aantal maanden dat het contract nog zou moeten lopen. In het geval van overlijden zullen energieleverancier deze opzegvergoeding vaak niet vragen. In de contractvoorwaarden kan je vinden of overlijden bij de betreffende energieleverancier een uitzondering is voor het rekenen van opzeggingstoeslag.