Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energiecontract verlengen

Als je energiecontract bijna afloopt, kan je je contract verlengen bij je huidige leverancier of overstappen naar een ander. Maar wat is de voordeligste optie? Tegenwoordig benaderen energieleveranciers je steeds vroeger met een verlengingsaanbod. Soms zelfs meer dan drie maanden voordat je contract eindigt. Voordat je op een aanbod ingaat, is het belangrijk om aanbiedingen van andere leveranciers op de energiemarkt te bekijken. Zo heb je een goed overzicht en weet je zeker dat je een aanbieding kiest die aansluit bij jouw situatie.

 

energiecontract-verlengen

Energiecontract stilzwijgend verlengd

Tegenwoordig mag het niet meer, maar vroeger werd je energiecontract stilzwijgend verlengd. Als je er niet op tijd bij was, dan je weer vast aan een nieuw contract. Dat mag tegenwoordig niet meer. Heb je een vast energiecontract en je onderneemt geen actie, dan mag dit niet meer stilzwijgend worden verlengd. Tegenwoordig vervalt je contract in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je elke moment kosteloos opzeggen, er zit nog wel een maximaal opzegtermijn op van 30 dagen. Je energieleverancier moet jou ook tijdig op de hoogte brengen dat je nieuwe energietarieven krijgt. Loopt je contract bijna af? Kijk dan snel in onze energievergelijker of er nog een goede deal voor jou tussenzit.

Automatisch verlengen energiecontract

In Nederland is het zo geregeld dat je nooit zomaar zonder stroom komt te zitten. Als je een contract hebt wat afloopt dan blijf je gewoon klant bij je huidige leverancier. Zij blijven je dan gewoon energie leveren, maar vaak wel tegen een minder gunstig energietarief. Je contract vervalt dan in een contract voor onbepaalde tijd. Dit een variabel energiecontract wat je ieder moment kun opzeggen.

 

Energiecontract verlengen 1 of 3 jaar

Als je energiecontract afloopt krijg je van je energieleverancier over het algemeen de optie om te verlengen. Vaak bieden leveranciers je een verlenging aan voor 1 of 3 jaar. Wil je weten of dit een goed aanbod is? Kijk op welke verbruiksgegevens je energieleverancier het verlengingsaanbod heeft gedaan en maak hiermee een vergelijking. Je kunt de aanbiedingen dan op jaarkosten één op één met elkaar vergelijken en zo weet je welke energiedeal het beste bij jou past.

Cashbackkorting

Als nieuwe klant kun je een groot voordeel halen uit de cashback. Je krijgt dan een mooi bedrag teruggestort aan het eind van jouw contractlooptijd. Bij een verlengingsaanbiedingen zit vaak geen welkomstkorting inbegrepen, want je bent al klant. Door ieder jaar over te stappen kun je elk jaar weer profiteren van een mooie cashbackkorting en levert dit je meer op.

 

Tarieven en vaste leveringskosten

Natuurlijk zit het verschil niet alleen in de welkomstkorting voor nieuwe klanten. Vaak zijn ook de tarieven en vaste leveringskosten een stuk lager in actiecontracten voor nieuwe klanten dan bij verlengingsaanbiedingen. Kijk dus altijd naar het totaalplaatje.

Negeer het verlengingsaanbod niet direct

Je hoeft heus niet meteen je energieleverancier af te wimpelen als hij belt met een verlengingsaanbod. Vergelijk dit aanbod met het aanbod in onze energievergelijker. Op deze manier krijg je een duidelijk overzicht en weet je zeker dat je niet meer voor je energieverbruik betaalt dan nodig is. Daarnaast bieden sommige leveranciers ook verlengingscontracten via onze vergelijker aan. Besparen zonder over te stappen.

Het beste moment om over te stappen

Wanneer je een verlengingsaanbod krijgt van je huidige leverancier, betekent dit nog niet dat je dan ook al kosteloos kunt overstappen. Sommige leveranciers bieden steeds vroeger verlengingscontracten aan, terwijl je dan nog niet altijd kosteloos kan overstappen. Check daarom voordat je een overstap gaat maken altijd of er kosten aan verbonden zijn. Overstappen kun je al doen vanaf acht weken voordat je huidige energiecontract afloopt.