Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Tijdelijk energiecontract

Het kan voorkomen dat je weet dat je binnenkort (tijdelijk) je huis gaat verlaten en een nieuw energiecontract nodig hebt. Je gaat op wereldreis of je moet tijdelijk in het buitenland werken. Wanneer je dit weet, kun je hiermee rekening houden met je energiecontract. Op deze pagina zullen wij verschillende scenario’s schetsen waarmee je te maken kunt krijgen. Ook zullen we aangeven welk soort energiecontract dan het beste voor je is. 

tijdelijk energiecontract

Je kunt je energiecontract niet meenemen

In sommige situaties kan het zo zijn dat je je huidige energiecontract niet mee kan nemen naar je (tijdelijke) nieuwe woning. In de volgende gevallen kun jij je energiecontract niet meenemen:

 

 Je gaat voor een lange periode reizen in het buitenland

 Je gaat voor een lange periode werken in het buitenland

 Je gaat verhuizen naar een woning waarbij de huur inclusief is

 Je gaat bij iemand intrekken die al een energiecontract heeft

 Je gaat naar een verzorgingstehuis

 Je hebt een woning te koop staan, maar gebruikt hier nog energie

 Je verhuurt je te koop staande woning inclusief energie tot de verkoop

 Je huurt een te koop staande woning exclusief energie

 Je gaat voor een korte periode in Nederland wonen

 

Het is in bovenstaande situaties niet mogelijk om je energiecontract mee te nemen. Wanneer je weet dat jij je in de nabije toekomst in één van deze situaties zal begeven, moet je jouw energiecontract opzeggen. Wil je in een van de bovenstaande situaties toch een nieuw contract aanvragen, dan is het verstandig om te kiezen voor een tijdelijk energiecontract. Tijdelijke energiecontracten hoeven niet per se duurder te zijn dan energiecontracten die je voor een bepaalde tijd vastzet.

Flexibel energiecontract

Flexibele energiecontracten zijn altijd kosteloos opzegbaar. Er zit wel in de meeste gevallen een opzegtermijn van 30 dagen aan verbonden. De tijdelijke energiecontracten zijn onder te verdelen in twee soorten contracten:

 

 Contracten met een onbepaalde looptijd

 Contracten met een bepaalde looptijd zonder opzegvergoeding

 

Contracten met een onbepaalde looptijd zijn contracten met variabele tarieven. Dit betekent dat de tarieven twee maal (soms zelfs vier maal) per jaar kunnen wijzigen. Ze zijn altijd kosteloos opzegbaar en zijn dus ideaal wanneer je weet dat jij je energiecontract stop moet zetten in de nabije toekomst. Het nadeel van deze contracten is dat ze relatief duur zijn in vergelijking met de vaste contracten bij de goedkoopste energieleverancier

 

Contracten met een bepaalde looptijd (meestal eenjarige of driejarige energiecontracten) zonder opzegvergoeding zijn nu nog niet gebruikelijk in de energiemarkt maar gelukkig komen ze wel steeds vaker voor. Momenteel bieden een paar leveranciers, zoals Vandebron en Greenchoice zo'n contract aan. Deze contracten hebben een vaste looptijd, maar zijn toch kosteloos op te zeggen. Via de vergelijker kan je verschilende contracttermijnen van energieleveranciers vergelijken.

Leegstandscontract

Wanneer je voor een korte periode je huis verlaat, kun je ervoor kiezen om je contract om te laten zetten in een leegstandscontract. Dit is van toepassing in de volgende situaties:

 

 Je gaat reizen in het buitenland, maar behoudt je huis.

 Je gaat werken in het buitenland, maar behoudt je huis.

 Je hebt een te koop staande woning waar je niks verbruikt.

 

tijdelijk-energiecontract

Een leegstandscontract is een contract dat je kunt aanvragen wanneer je geen gebruikmaakt van de meters. Dit houdt in dat je geen elektriciteit en gas verbruikt. Je hoeft dan geen voorschot te betalen, alleen de vaste kosten die de energieleverancier rekent. Dit zijn het vastrecht, transportkosten (netbeheerkosten) en belastingen.