Hoe werkt overstappen?

Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

Energieleveranciers vergelijken

Wij vergelijken de energietarieven van een groot aantal energieleveranciers, waaronder:

 

energie vergelijken

 

Twijfel je of je moet blijven bij je huidige energieleverancier of dat je moet overstappen voor het meeste voordeel? Dan kun je via Energievergelijken.nl zien wat je beste optie is. Naast aanbiedingen voor nieuwe klanten nemen we ook aanbiedingen voor bestaande klanten mee in de energievergelijking. Daarbij geven we ook de duurzaamheid per energiecontract weer en we krijgen voor elke energieleverancier per overstapper dezelfde vergoeding.

 

Energietarieven vergelijken

Op deze website kun je energie vergelijken na het invullen van je postcode, huisnummer en verbruikscijfers. De verbruikscijfers zijn te vinden op de jaarafrekening. Weet je je energieverbruik niet? Dan kun je rekenen met een schatting. Op deze website laten we ook per energiecontract de energietarieven zien, zodat je die kunt vergelijken. Je kunt na het aanklikken van een energiecontract de details van het contract bekijken, waar de tarieven te vinden zijn die gelden voor jouw regio.

 

Als je de losse energietarieven wilt vergelijken, raden we aan goed te letten op de kosten voor vastrecht. Je kunt het vastrecht zien als een soort administratiekosten waarvan de hoogte wordt bepaald door de energieleverancier zelf. Het kan dus zo zijn dat de leverancier met de laagste tarieven niet het goedkoopst is vanwege een hoger vastrecht dan gemiddeld. In principe hoef je daar op Energievergelijken.nl niet per se op te letten, omdat we all-in energieprijzen vergelijken. Dat wil zeggen dat de getoonde jaar- en maandbedragen inclusief alle kosten en kortingen getoond worden.

 

We berekenen de besparing op basis van uw energieverbruik of een gemiddeld verbruik op basis van het aantal inwoners dat u heeft ingevuld. Omdat we de kosten en voorwaarden van uw huidige contract of eventuele verlengingsaanbieding niet precies weten, wordt de besparing berekend ten opzichte van de voor ons beschikbare energietarieven van een contract voor onbepaalde tijd van uw huidige leverancier. In be berekening van de besparing wordt er geen rekening gehouden met tijdelijke kortingen, cadeaus, acties, cashbacks of contractverlengingen die u wellicht rechtstreeks krijgt aangeboden van uw energieleverancier. Deze aanbiedingen kunnen namelijk per adres, klant en verbruik verschillen. Als u geen leverancier heeft of u heeft onbekend ingevuld, dan wordt er vergeleken met een gemiddelde van een vast eenjarig contract van Nuon, Eneco en Essent. 

 

Energie vergelijken

Lage tarieven of hoge kortingen?

Tegenwoordig zien we dat de goedkoopste energieleveranciers veelal hoge kortingen weggeven. De tarieven bij deze contracten zijn vrij gemiddeld, maar dan zit de besparing puur in het feit dat er een korting wordt weggegeven na een bepaalde periode. Dat is de reden dat we rekenen met totaalbedragen inclusief alle kosten en kortingen. Het kan dus zijn dat de leveranciers met de laagste tarieven niet altijd als goedkoopst naar boven komen. Lees meer over de kortingen.

 

Je dient jezelf af te vragen of je liever lage maandlasten wilt of liever het laagste bedrag wilt betalen op jaarbasis. Wil je liever het laagste maandbedrag? Kies dan voor lage energietarieven en een laag vastrecht in plaats van een hoge korting die je veelal op de jaarafrekening ontvangt. Wil je liever het laagste jaarbedrag die wij aanbieden? Kies dan voor de energieleverancier die bovenaan staat in de vergelijking. We sorteren de energieleveranciers op prijs op jaarbasis en een energiecontract met korting zal dan het beste bij je passen.

Voordelen van energievergelijkers

Energie vergelijken en overstappen via een energievergelijkingssite heeft meerdere voordelen. Zo zijn de aanbiedingen via energievergelijkers scherper dan aanbiedingen die je rechtstreeks bij de energieleverancier afsluit. Daarnaast regelen energievergelijkers het papierwerk voor je, zodat je zorgeloos kunt overstappen zonder gedoe. 

 

Energietarieven vergelijken via een vergelijker is altijd overzichtelijk. We vergelijken niet alleen de losse energietarieven, maar ook totaalbedragen inclusief alle kosten en kortingen. Na het vergelijken, zie je in één oogopslag welke energieleverancier bij ons het meeste voordeel biedt.

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6