Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m³
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m³
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m³
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m³
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m³
4500 kWh
1700
Gas
Enkel
Normaal
Dal

Energietarieven vergelijken

Op deze website kun je energie vergelijken na het invullen van je postcode, huisnummer en verbruikscijfers. De verbruikscijfers zijn te vinden op de jaarafrekening. Weet je je energieverbruik niet? Dan kun je rekenen met een schatting. Op deze website laten we ook per energiecontract de energietarieven zien, zodat je die kunt vergelijken. Je kunt na het aanklikken van een energiecontract de details van het contract bekijken, waar de tarieven te vinden zijn die gelden voor jouw regio.

 

Als je de losse energietarieven wilt vergelijken, raden we aan goed te letten op de kosten voor vastrecht. Je kunt het vastrecht zien als een soort administratiekosten waarvan de hoogte wordt bepaald door de energieleverancier zelf. Het kan dus zo zijn dat de leverancier met de laagste tarieven niet het goedkoopst is vanwege een hoger vastrecht dan gemiddeld. In principe hoef je daar op Energievergelijken.nl niet per se op te letten, omdat we all-in energieprijzen vergelijken. Dat wil zeggen dat de getoonde jaar- en maandbedragen inclusief alle kosten en kortingen getoond worden.

 

Energie vergelijken

Lage tarieven of hoge kortingen?

Tegenwoordig zien we dat de goedkoopste energieleveranciers veelal hoge kortingen weggeven. De tarieven bij deze contracten zijn vrij gemiddeld, maar dan zit de besparing puur in het feit dat er een korting wordt weggegeven na een bepaalde periode. Dat is de reden dat we rekenen met totaalbedragen inclusief alle kosten en kortingen. Het kan dus zijn dat de leveranciers met de laagste tarieven niet altijd als goedkoopst naar boven komen. Lees meer over de kortingen.

 

Je dient jezelf af te vragen of je liever lage maandlasten wilt of liever het laagste bedrag wilt betalen op jaarbasis. Wil je liever het laagste maandbedrag? Kies dan voor lage energietarieven en een laag vastrecht in plaats van een hoge korting die je veelal op de jaarafrekening ontvangt. Wil je liever het laagste jaarbedrag? Kies dan voor de energieleverancier die bovenaan staat in de vergelijking. We sorteren de energieleveranciers op prijs op jaarbasis en een energiecontract met korting zal dan het beste bij je passen.

Voordelen van energievergelijkers

Energie vergelijken en overstappen via een energievergelijkingssite heeft meerdere voordelen. Zo zijn de aanbiedingen via energievergelijkers scherper dan aanbiedingen die je rechtstreeks bij de energieleverancier afsluit. Daarnaast regelen energievergelijkers het papierwerk voor je, zodat je zorgeloos kunt overstappen zonder gedoe. 

 

Energietarieven vergelijken via een vergelijker is altijd overzichtelijk. We vergelijken niet alleen de losse energietarieven, maar ook totaalbedragen inclusief alle kosten en kortingen. Na het vergelijken, zie je in één oogopslag welke energieleverancier het meeste voordeel biedt.

Hoe werkt overstappen?

Vergelijk en stap over
Je hebt 14 dagen bedenktijd
Je lopende contract wordt opgezegd
Je geeft je meterstanden door
Je overstap is voltooid en de levering start

Energieleveranciers vergelijken

Wij vergelijken de energietarieven van alle energieleveranciers, waaronder:

 

energietarieven vergelijken

 

Twijfel je of je moet blijven bij je huidige energieleverancier of dat je moet overstappen voor het meeste voordeel? Dan kun je via Energievergelijken.nl zien wat je beste optie is. Naast aanbiedingen voor nieuwe klanten nemen we ook aanbiedingen voor bestaande klanten mee in de energievergelijking. Daarbij geven we ook de duurzaamheid per energiecontract weer en zijn we onafhankelijk. Dat wil zeggen dat we geen enkel belang hebben als je voor een bepaalde energieleverancier kiest. We krijgen voor elke energieleverancier per overstapper dezelfde vergoeding.

 


96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6