Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Enkel
Normaal
Dal

Goedkoopste energie

Wil jij zeker weten wat je een contract afsluit bij de goedkoopste energieleverancier? Dan ben je bij Energievergelijken.nl aan het goede adres! Met onze energievergelijker is het heel simpel om energieleveranciers te vergelijken.

 

Wij hebben energie vergelijken zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is je adres, huisnummer en (geschatte) energieverbruik in te vullen. De energievergelijker van Energievergelijken.nl bepaalt dan direct wat voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

 

In de resultatenlijst kun je de specificaties van ieder energiecontract terugvinden. Je kan de resultaten ook filteren op groene/grijze energie, vast/variabel tarief, looptijd en beoordeling van andere klanten. Dat maakt het vinden van de meest geschikte energieleverancier voor jou extra simpel!

 

Aanmelden kan direct op deze website en je hebt altijd 14 dagen bedenktijd. Wij zeggen je huidige energiecontract voor je op en zorgen ervoor dat de overstap vlekkeloos verloopt.

 

Energie vergelijken

Verschillende kosten

In Nederland is er een vrije energiemarkt, wat betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke leverancier je stroom en gas afneemt. Energieleveranciers kunnen zich onderscheiden op prijs, (klanten)service en milieuvriendelijkheid. Concurreren op de prijs kunnen zij op drie verschillende manieren. Het hangt verder van je eigen situatie af wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

 

Energieleveranciers kunnen concurreren op drie aspecten, namelijk op het kale leveringstarief, het vastrecht en (eventuele) welkomstkortingen.

Leveringstarief

Het kale leveringstarief is de prijs per eenheid energie, zonder de duurzaamheidstoeslag, energiebelasting en BTW. Het kale leveringstarief geldt bij stroom per kilowattuur (kWh) en bij gas per kubieke meter (m3).

Vastrecht

Het vastrecht is een vast bedrag dat je betaalt aan de energieleverancier voor de levering van energie. Het is vergelijkbaar met abonnementsgeld. Meestal is dit tussen de €20,- en €80,- per product per jaar.

Welkomstkorting

Sommige energieleveranciers kiezen ervoor om nieuwe klanten te belonen met een welkomstkorting. Deze wordt meestal uitgekeerd aan het einde van het contract en kan ervoor zorgen dat een energieleverancier hierdoor goedkoper uitvalt dan een contract met lage tarieven zonder welkomstkorting.

Goedkoopste energieleverancier

Er zijn dus drie factoren waarop de leverancier zelf invloed op kan uitoefenen. Er is ook nog een factor waarop de energieleverancier geen invloed heeft; jouw verbruik. Het kan namelijk voorkomen dat bij verschillende verbruiken, verschillende leveranciers goedkoper zijn. Om tot de goedkoopste energieleveranciers te komen, vul je het volgende bij ons op de site in:

  • Je postcode en huisnummer
  • Je huidige leverancier
  • Je verbruik

Vervolgens wordt door de vergelijker berekend wie de goedkoopste energieleverancier voor je is.

Altijd actuele tarieven

Het aanbod in onze energievergelijker wordt iedere dag bijgewerkt. Wij ontvangen de tarieven rechtstreek van de leveranciers, waardoor je verzekerd bent van de meest actuele energieprijzen.

Energiemaatschappij vergelijken + overstappen = honderden euro's per jaar besparen!

Hoe werkt overstappen?

Vergelijk en stap over
Je hebt 14 dagen bedenktijd
Je lopende contract wordt opgezegd
Je geeft je meterstanden door
Je overstap is voltooid en de levering start

De goedkoopste energieleverancier?

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie? We vergelijken energieleveranciers op:

 

  • Prijs
  • Duurzaamheid
  • Beoordeling van bezoekers
  • Beoordeling van de Consumentenbond
  • Aantal klachten vanuit Consuwijzer

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6