Start energie vergelijken

 kWh per jaar
 normaal kWh per jaar
 dal kWh per jaar
 kWh opwek per jaar
 normaal kWh opwek per jaar
 dal kWh opwek per jaar
 m³ per jaar
Aantal zonnepanelen

Goedkoopste energie

Wil jij zeker weten wat je een contract afsluit bij de goedkoopste energieleverancier? Dan ben je bij Energievergelijken.nl aan het goede adres! Met onze energievergelijker is het heel simpel om energieleveranciers te vergelijken.

Wij hebben energie vergelijken zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is je adres, huisnummer en (geschatte) energieverbruik in te vullen. De energievergelijker van Energievergelijken.nl bepaalt dan direct wat voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

In de resultatenlijst kun je de specificaties van ieder energiecontract terugvinden. Je kan de resultaten ook filteren op groene/grijze energie, vast/variabel tarief, looptijd en beoordeling van andere klanten. Dat maakt het vinden van de meest geschikte energieleverancier voor jou extra simpel!

Aanmelden kan direct op deze website en je hebt altijd 14 dagen bedenktijd. Wij zeggen je huidige energiecontract voor je op en zorgen ervoor dat de overstap vlekkeloos verloopt.

Energie vergelijken

Verschillende kosten

In Nederland is er een vrije energiemarkt, wat betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke leverancier je stroom en gas afneemt. Energieleveranciers kunnen zich onderscheiden op prijs, (klanten)service en milieuvriendelijkheid. Concurreren op de prijs kunnen zij op drie verschillende manieren. Het hangt verder van je eigen situatie af wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

Energieleveranciers kunnen concurreren op drie aspecten, namelijk op het kale leveringstarief, het vastrecht en (eventuele) welkomstkortingen.

Leveringstarief

Het kale leveringstarief is de prijs per eenheid energie, zonder de duurzaamheidstoeslag, energiebelasting en BTW. Het kale leveringstarief geldt bij stroom per kilowattuur (kWh) en bij gas per kubieke meter (m3).

Vastrecht

Het vastrecht is een vast bedrag dat je betaalt aan de energieleverancier voor de levering van energie. Het is vergelijkbaar met abonnementsgeld. Meestal is dit tussen de €20,- en €80,- per product per jaar.

Welkomstkorting

Sommige energieleveranciers kiezen ervoor om nieuwe klanten te belonen met een welkomstkorting. Deze wordt meestal uitgekeerd aan het einde van het contract en kan ervoor zorgen dat een energieleverancier hierdoor goedkoper uitvalt dan een contract met lage tarieven zonder welkomstkorting.

Goedkoopste energieleverancier

Er zijn dus drie factoren waarop de leverancier zelf invloed op kan uitoefenen. Er is ook nog een factor waarop de energieleverancier geen invloed heeft; jouw verbruik. Het kan namelijk voorkomen dat bij verschillende verbruiken, verschillende leveranciers goedkoper zijn. Om tot de goedkoopste energieleveranciers te komen, vul je het volgende bij ons op de site in:
  • Je postcode en huisnummer
  • Je huidige leverancier
  • Je verbruik
Vervolgens wordt door de vergelijker berekend wie de goedkoopste energieleverancier voor je is.

Altijd actuele tarieven

Het aanbod in onze energievergelijker wordt iedere dag bijgewerkt. Wij ontvangen de tarieven rechtstreek van de leveranciers, waardoor je verzekerd bent van de meest actuele energieprijzen.

Energiemaatschappij vergelijken + overstappen = honderden euro's per jaar besparen!

Hoe werkt overstappen?

goedkope energie

De goedkoopste energieleverancier?

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie? We vergelijken energieleveranciers op:

  Prijs

  Duurzaamheid

  Beoordeling van bezoekers

  Beoordeling van de Consumentenbond

  Aantal klachten vanuit Consuwijzer