Hoe werkt overstappen?

Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

De goedkoopste energieleverancier?

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie? We vergelijken energieleveranciers op:

 

  • Prijs
  • Duurzaamheid
  • Beoordeling van bezoekers
  • Beoordeling van de Consumentenbond
  • Aantal klachten vanuit Consuwijzer

Goedkoopste energie

Wil jij zeker weten dat je een contract afsluit bij de voor jou goedkoopste energieleverancier? Dan ben je bij Energievergelijken.nl aan het goede adres! Met onze energievergelijker is het heel simpel om energieleveranciers te vergelijken en een goedkope energieleverancier te vinden tussen onze deals.

 

Wij hebben energie vergelijken zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is je adres, huisnummer en (geschatte) energieverbruik in te vullen. De energievergelijker van Energievergelijken.nl bepaalt dan direct wat bij ons de voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

 

In de resultatenlijst kun je de specificaties van ieder energiecontract dat wij aanbieden terugvinden. Je kunt de resultaten ook filteren op groene en grijze energie, vast en variabel tarief, looptijd en beoordeling van andere klanten. Dat maakt het vinden van de bij ons meest geschikte energieleverancier voor jou extra simpel!

 

Overstappen naar goedkope energie kan direct op deze website en je hebt altijd 14 dagen bedenktijd. Wij zeggen je huidige energiecontract voor je op en zorgen ervoor dat de overstap vlekkeloos verloopt.

 

Energie vergelijken

Verschillende kosten

In Nederland is er een vrije energiemarkt, wat betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke leverancier je stroom en gas afneemt. Energieleveranciers kunnen zich onderscheiden op prijs, (klanten)service en milieuvriendelijkheid. Concurreren op de prijs kunnen zij op drie verschillende manieren. Het hangt verder van je eigen situatie af welke leverancier voor jou de goedkoopste energieleverancier is die je via ons kunt uitkiezen.

 

Energieleveranciers kunnen concurreren op drie aspecten, namelijk op het kale leveringstarief, het vastrecht en (eventuele) welkomstkortingen.

Leveringstarief

Het kale leveringstarief is de prijs per eenheid energie, zonder de duurzaamheidstoeslag, energiebelasting en BTW. Het kale leveringstarief geldt bij stroom per kilowattuur (kWh) en bij gas per kubieke meter (m3).

Vastrecht

Het vastrecht is een vast bedrag dat je betaalt aan de energieleverancier voor de levering van energie. Het is vergelijkbaar met abonnementsgeld. Meestal is dit tussen de €20,- en €80,- per product per jaar.

Welkomstkorting

Sommige energieleveranciers kiezen ervoor om nieuwe klanten te belonen met een welkomstkorting. Deze wordt meestal uitgekeerd aan het einde van het contract en kan ervoor zorgen dat een energieleverancier hierdoor goedkoper uitvalt dan een contract met lage tarieven zonder welkomstkorting.

Goedkoopste energieleverancier

Er zijn dus drie factoren waarop de leverancier zelf invloed op kan uitoefenen. Er is ook nog een factor waarop de energieleverancier geen invloed heeft; jouw energieverbruik. Het kan namelijk voorkomen dat bij verschillende verbruiken, verschillende leveranciers goedkoper zijn. Om tot de goedkoopste energieleveranciers voor jouw situatie te komen, vul je de volgende gegevens in bij ons op de site:

  • Je postcode en huisnummer
  • Je huidige leverancier
  • Je jaarverbruik

Vervolgens wordt door de vergelijker berekend welke energieleverancier bij ons het goedkoopste energiecontact voor je heeft.

Altijd actuele tarieven

Het aanbod in onze energievergelijker wordt iedere dag bijgewerkt. Wij ontvangen de tarieven rechtstreek van de leveranciers, waardoor je verzekerd bent van de meest actuele energieprijzen.

Energiemaatschappij vergelijken + overstappen = honderden euro's per jaar besparen!

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6