Hoe werkt overstappen?

Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

Waarom overstappen?

Niemand wil te veel betalen voor energie. Toch denken mensen dat het vinden van goedkope energie een gedoe is. Gelukkig is dat niet waar! Energie vergelijken en overstappen is erg simpel en heeft veel voordelen:

 

  •  Overstappen kost je geen geld
  •  Je kiest voor het energiecontract dat het beste bij jou past
  •  Je profiteert van exclusieve acties en hoge kortingen
  •  Je overstap wordt veilig geregeld

Goedkope energie vinden?

Onze energievergelijker maakt het vinden van onze goedkoopste energieleverancier voor jou een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft in te vullen is je postcode, huisnummer en energieverbruik. Je kunt ook rekenen met het geschatte energieverbruik, mocht je je exacte stroom- en gasverbruik niet bij de hand hebben.

 

Je ziet direct een overzicht van de goedkoopste energiecontracten die wij aanbieden, gesorteerd op prijs. Ook de details van ieder goedkoop energiecontract zijn makkelijk te raadplegen, zodat je snel kunt zien welke tarieven in jouw regio gelden. We vergelijken alle energiecontracten van alle energieleveranciers en doen dit met totaalprijzen. Dat wil zeggen inclusief alle kosten en kortingen. Hulp nodig? Schakel gerust één van onze adviseur in.

 

Energie vergelijken

Altijd actuele energietarieven

Wist je dat wij de energietarieven in onze energievergelijker iedere dag bijwerken? Wij krijgen de tarieven rechtstreeks van de energieleverancier. Dat betekent dus ook dat jij altijd kunt profiteren van de meest actuele én laagste energieprijzen die wij aanbieden. Veelal gelden energietarieven van leveranciers een maand voordat ze deze bijwerken. De kortingen die bij de energiecontracten staan, kunnen wel dagelijks wijzigen.

 

Twijfel je of dit het goede moment is om over te stappen? Dan kunnen onze adviseurs je helpen te achterhalen of dit de beste timing is. Overstappen duurt gemiddeld twee tot zes weken afhankelijk van de einddatum van je huidige vaste energiecontract. Ook hangt het af van welke energieleverancier je kiest. De één is sneller dan de ander en onze adviseurs kunnen je precies vertellen hoe lang een overstap bij elke leverancier duurt. We zorgen er in ieder geval voor dat je de goedkope energie krijgt waar je jezelf voor hebt aangemeld.

Veel mensen denken dat overstappen gedoe is, maar niets is minder waar! Overstappen is eigenlijk niets anders dan een administratieve handeling. Er hoeft dus niets te veranderen in je meterkast en er hoeft ook geen monteur langs te komen. Het enige wat je moet doen om goedkope energie te krijgen, is het invullen van een aantal gegevens. Vanaf het moment dat je je aanvraag verstuurt zorgen wij voor de rest.

 

Overstappen zonder gedoe: wij regelen het. Wij zeggen je contract bij je huidige energieleverancier op en sturen je gegevens gratis en veilig door naar je nieuwe leverancier. Die zal er vervolgens voor zorgen dat je contracten naadloos op elkaar aansluiten, zodat je nooit zonder energie komt te zitten. Ook zul je niet te vroeg worden overgenomen als de einddatum van het huidige contract vanaf de aanmelddatum niet verder dan twee maanden in de toekomst ligt. Dit verschilt overigens per energieleverancier. De één kijkt maximaal twee maanden in de toekomst naar de einddatum, de ander zelfs zes maanden.

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6