Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

EAN-code

Elke energie-aansluiting in Nederland is voorzien van een unieke EAN-code. Elke gas- en elektriciteitsaansluiting heeft dus zijn eigen EAN-code. Deze code wordt door de netbeheerder en energieleverancier in de communicatie over de energie-aansluiting.

 

ean-code

Wat is een EAN-code?

De EAN-code is het identificatienummer van een aansluiting. EAN is een afkorting voor Europees Artikel Nummer. Deze code bestaat uit een uniek getal van 18 cijfers waardoor leveranciers of netbeheerders direct kunnen zien welke aansluiting het betreft. Een EAN-nummer kan wijzigen. Een eerder gebruikte EAN-code (van bijvoorbeeld een afgesloten woning) wordt nooit opnieuw gebruikt.

EAN-codeboek

Je kunt je EAN-code opzoeken in het EAN-codeboek. Ga naar eancodeboek.nl, voer je gegevens in en je krijgt direct de EAN-code van je energie-aansluiting te zien. De informatie in het EAN-codeboek is afkomstig van de netbeheerders en wordt elke maand bijgewerkt. 

EAN-code opzoeken

Wil je je EAN-code opzoeken? Een EAN-code is op drie plaatsen terug te vinden:

  1. In het EAN-codeboek
  2. Op de energie-aansluiting in de meterkast 
  3. Op de jaarafrekening

ean-nummer

Jaarafrekening van Greenchoice waarop de EAN-codes worden vermeld 

 

Waar wordt een EAN-code voor gebruikt?

Een EAN-code wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat zowel de netbeheerder als de leverancier het over dezelfde, unieke aansluiting hebben. Zij gebruiken het EAN-nummer dus in de communicatie naar elkaar toe. De netbeheerder wijst een EAN-code toe aan een aansluiting. In het Centraal Aansluitingenregister is dan direct te zien wie een aansluiting heeft en welke leverancier hierbij hoort. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. De energieleverancier en de netbeheerder regelen dit onderling.

 

E-AN code overstappen

Bij het overstappen van energieleverancier zal de nieuwe leverancier je huidige EAN-code(s) nodig hebben. Deze vraagt de energieleverancier op bij de netbeheerder. Zo weet de nieuwe energieleverancier aan welke aansluitingen energie geleverd moet worden. Bij een overstap behoudt je dus de EAN-code(s).

 

EAN code verhuizing

Bij een verhuizing wordt een verandering doorgegeven in het Centraal Aansluitingenregister. Elke aansluiting heeft een unieke EAN-code, dus als je verhuist zal je andere aansluitingen hebben in het nieuwe huis. Deze verhuizen namelijk niet mee. Je hebt dan dus ook andere EAN-codes in het nieuwe huis.

EAN-code nieuwe aansluiting of afsluiting

Bij een nieuwe aansluiting of een afsluiting wordt er ook gewerkt met EAN-codes. Bij een nieuwe aansluiting zal de netbeheerder nieuwe EAN-codes toewijzen. Bij een afsluiting worden de EAN-codes geschrapt uit het Centraal Aansluitingenregister. Geschrapte EAN-codes worden nooit opnieuw gebruikt.