Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Liander

Liander N.V., vroeger bekend onder de naam Continuon netbeheer, is de grootste Netbeheerder in Nederland. Liander N.V. is in juli 2008 afgesplitst van de Nuon-groep. Het is sindsdien een onafhankelijk regionaal netwerkbedrijf.

 

liander

Netbeheerder Liander

Je kunt een netbeheerder niet kiezen. Je aansluitadres bepaalt wie je netbeheerder is. Liander is de netbeheerder in de volgende gebieden: de provincies Gelderland en Noord-Holland en grote delen van Flevoland, Friesland en Zuid-Holland.

Liander storing

Heb je last van een gas- of stroomstoring en is Liander jouw netbeheerder? Kijk dan op de website van Liander of de storing in jouw postcodegebied bekend is. Als de storing niet tussen de lijst met storingen staat kun je deze doorgeven door het Nationaal storingsnummer te bellen.

Liander slimme meter

Liander biedt een slimme meter aan. Deze slimme meter hoef je niet zelf aan te vragen. Je krijgt vanzelf bericht als de slimme meter in jouw postcodegebied wordt aangesloten. Wil je de slimme meter eerder ontvangen? Dan kun je de slimme meter bij Liander aanvragen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Je kunt ook de slimme meter weigeren. Het is dan mogelijk dat je jouw oude meter behoudt. Het kan voorkomen dat je huidige meter niet meer geschikt is. In dat geval krijg je een nieuwe, digitale meter zonder communicatiefunctie.

Liander aansluiting

Liander biedt meerdere typen energieaansluitingen aan. Zo worden gas- en elektriciteitsaansluitingen aangeboden. Maar ook binnen deze categorieën zijn er meerdere aansluitingen mogelijk. Liander maakt hierin onderscheid in verbruik. Zo kent Liander kleinverbruikers, grootverbruikers en zakelijke verbruikers. Voor elektriciteit in huishoudens biedt Liander een standaardhuisaansluiting (3x25A) en een grote huisaansluiting (3x35A) aan. Daarnaast is het mogelijk om een nieuwe aansluiting aan te vragen. Hier zijn de garageboxaansluiting van 10 Ampère en een vermogen van 2,3 kW en de kleine huisaansluiting van 40 Ampère en een maximaal vermogen van 2,3 kW beschikbaar. Voor gas in huishoudens biedt Liander een standaard huisaansluiting (G4) en een grote huisaansluiting (G6) aan. Op zakelijk gebied biedt Liander alleen kleine aansluitingen aan.

Netbeheerkosten Liander

De netbeheerkosten van Liander zijn opgebouwd uit vastrecht kosten. Dit zijn kosten die je als energiegebruiker aan de netbeheerder betaalt ongeacht de hoeveelheid energie die je verbruikt. Dit bestaat uit aansluitingskosten, deze zijn afhankelijk van het formaat van je aansluiting; administratiekosten zoals facturering en incassokosten; de kosten voor het transport van de elektriciteit naar je woning en de meterhuur. Deze kosten worden via de energieleverancier aan jou doorberekend. Op deze kosten kan niet bespaard worden. Op de energiekosten wel. Vergelijk je energie daarom via de tool en bekijk wat jij kunt besparen.

Liander contact

Liander is te bereiken via de online chat, social media en de telefoon. De chat is beschikbaar via de website van Liander.
Op social media is Liander te bereiken via Facebook, Twitter (op werkdagen tussen 08:00 en 21:00 uur) en WhatsApp (24 uur).
Via de telefoon is Liander op werkdagen tussen 08:00 en 21:00 uur te bereiken op 088-5426444.
Website: https://www.liander.nl/