Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Wat gebeurt er met een aflopend energiecontract?

Geen zorgen. Als je contract afloopt kom je nooit zonder energie te zitten. Dit is wettelijk vastgelegd. Meestal zet je huidige energieleverancier het contract om naar een standaardcontract met variabele tarieven. Deze tarieven horen meestal tot de hoogste in de markt. De leverancier mag de tarieven ieder half jaar aanpassen, ze staan dus niet vast. Het voordeel van dit contract is dat het per direct kosteloos op te zeggen is. Je zit dus niet onnodig vast aan het contract, als je vindt dat de tarieven te hoog zijn.

Aflopend energiecontract kosteloos opzegbaar

Als je vaste contract is afgelopen, word je over het algemeeen dus overgezet op een standaard contract met variabele tarieven. Deze is per direct en kosteloos opzegbaar. Zo zit je dus nooit onnodig aan een contract vast. Je kunt dus per direct overstappen op deze website.

Waarom regelmatig energie vergelijken loont

Als je vaste contract is afgelopen, is het verstandig om opnieuw te kijken welke leverencier de beste aanbieding heeft. Energieleveranciers gebruiken deze website om speciale aanbiedingen te doen. Het is dus aan te raden om tegen het einde van het energiecontract weer een energievergelijking te maken. Het komt steeds vaker voor dat energieleveranciers ook speciale acties hebben voor hun bestaande klanten. Deze worden ook getoond op deze energievergelijker. Leveranciers bieden hun klanten zelf ook verlengacties aan. Het gaat hier vaak om meerjarige energiecontracten. Het is verstandig om deze aanbiedingen altijd naast de aanbiedingen te leggen die op energievergelijken.nl worden gedaan. Zo ben je altijd verzekerd van het beste aanbod! Voor vragen over de verlengacties van energieleveranciers of over energie vergelijken in het algemeen, kun je contact opnemen met onze overstapcoaches.