Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Hoe werken de kortingen?

Veel energieleveranciers geven via onze site cashbacks, welkomstpremies, energietegoeden en welkomstkortingen. Dit betekent eigenlijk allemaal hetzelfde. Je krijgt een korting uitgekeerd na een bepaalde hoeveelheid maanden of de korting wordt verrekend op de jaarafrekening. De meeste energieleveranciers geven de korting na 12 maanden, maar het komt ook voor dat deze na 10 maanden wordt gegeven. De informatie per kortingsactie staat duidelijk vermeld per energiecontract. Hieronder zetten we even neer waar je op moet letten bij het kiezen van een contract met een korting. 

Wanneer worden kortingen uitgekeerd?

kortingen energie

De kortingen worden per energieleverancier op een ander moment uitgekeerd en soms verrekend op de jaarafrekening. De meeste leveranciers keren de kortingen uit na 12 maanden, dus aan het eind van het contract. Ook zijn er wat leveranciers die de korting na 4, 9 of 10 maanden uitkeren.

 

Daarnaast zijn er energieleveranciers die de korting verrekenen op de jaarafrekening. Mocht je dan meer aan voorschotten hebben betaald dan je verbruikt hebt, zal je de korting krijgen plus het teveel betaalde voorschot. Als je minder aan voorschotten hebt betaald dan je hebt verbruikt, zal het tekort aan voorschot van de korting afgehaald worden.

Zitten de kortingen al in de getoonde tarieven?

Ja, de kortingen zitten al in de getoonde maand- en jaarbedragen. Daarom noemen wij het maandbedrag ook 'Gemiddeld per maand'. Aangezien je de kortingen pas na een bepaalde periode krijgt, wordt het daadwerkelijke maandbedrag wat hoger. Dit is te berekenen door de korting op te tellen bij het totale jaarbedrag en dit te delen door 12 (maanden). Zo kom je tot het daadwerkelijke maandbedrag en dan krijg je uiteraard die kortingen er nog eens bovenop na een bepaalde tijd.

 

Over het algemeen is het zo dat als de korting hoger is, het maandbedrag ook hoger uitvalt, omdat je de korting dus eerst zelf gewoon betaalt om het vervolgens in één keer terug te krijgen. Wil je het laagste maandbedrag? Dan adviseren we om een energieleverancier te zoeken, waarbij je weinig of geen korting krijgt en die toch hoog in de lijst van de vergelijking staat. Bij energieleveranciers die geen kortingen geven, is het getoonde maandbedrag ook daadwerkelijk het maandelijks voorschotbedrag. 

Krijg ik de korting altijd?

In principe krijg je de korting altijd, tenzij je tussentijds opzegt of vaker in het jaar een betalingsachterstand oploopt. Ook is het in vrijwel alle gevallen een vereiste om een nieuwe klant te zijn. Bestaande klanten krijgen meestal geen extra kortingen. Bij de meeste energieleveranciers dien je dus een jaar geen klant geweest te zijn om de korting te ontvangen. Na een jaar kun je gewoon weer weg bij de energieleverancier als je dat wilt. Je krijgt dan gewoon de korting uitgekeerd door de energieleverancier. Zo profiteer je met een korting dus eigenlijk altijd van goedkope energie.

Waar kan ik mijn maandelijks voorschotbedrag wijzigen?

Bij vrijwel alle energieleveranciers kun je het maandelijks voorschotbedrag wijzigen. Mocht je het daadwerkelijke maandbedrag te hoog of te laag vinden, kun je bij de meeste leveranciers het maandbedrag wijzigen. De ene energieleverancier gaat daar soepeler mee om dan de ander. In dit blogbericht over het wijzigen van het maandbedrag zie je per energieleverancier of je het maandbedrag kunt wijzigen, welke limieten eraan zitten en hoe vaak het per jaar mag.